Tijago Alkantara (©Reuters)
Tijago Alkantara (©Reuters)

Tijago Alkantara i godina velikih odluka: Od januara na sve ili ništa u Liverpulu

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.12.23. | 19:19

Španski reprezentativac uskoro ponovo na terenu posle pauze koja traje od aprila

Mlađi brat Rafinja i prijatelj još iz dečačkih dana Rodrigo, Evropu su zamenili Katarom, a hoće li im se narednog leta pridružiti i Tijago? Stariji i uspešniji od braće Alkantara nalazi se pred mesecima odluke u Liverpulu, sa kojim ima ugovor do kraja tekuće sezone. A koji je, po pisanju Atletika, pod velikim upitnikom što se tiče produžetka.

Na Enfildu nisu zadovoljni ukupnim učinkom španskog reprezentativca, odnosno činjenicom da ga skupo plaćaju iako ga je povreda kuka udaljial s terena na poduži period, a kako u aprilu puni 33 godine, pitanje je hoće li moći ponovo da igra na nivou kao kada je sa Barselonom i Bajernom osvajao Ligu šampiona i 11 titula u Španiji i Nemačkoj.

Izabrane vesti

Alkantara već neko vreme trenira individualno i povratak u takmičarsku formu očekuje se početkom 2024. godine, koja će biti od velike važnosti za njegovu dalju karijeru. Jirgen Klop je nedavno pričao da s nestrpljenjem čeka povratak sjajnog veziste, međutim, Vataru Endo na odličan način koristi svoju šansu. Japanac je sve češće starter i moraće Alkantara dobro da se pomuči da bi se vratio u prvi plan kod nemačkog trenera. Kvalitet koji ima nije sporan, samo je pitanje koliko će mu vremena trebati posle pauze koja traje od aprila. I koliko će u Liverpulu biti strpljivi i spremni na produžetak saradnje u slučaju da se situacija ne odvija željenim tokom.

Po Klopovim rečima reklo bi se da Nemac nema dilemu, ali jasno je i da nijedan trener ne bi javno otpisao povređenog igrača.

"Da budem iskren, jedva čekamo da se vrati. On je fantastičan fudbaler. Ne želimo da mu stvaramo bilo kakav pritisak, ali nadam se da će ponovo biti na terenu već početkom godine", izjavio je Klop nedavno.

Od dolaska iz Bajern Minhena na Enfild septembra 2020. za 22.000.000 evra, Tijago Alkantara je odigrao 97 utakmica u kojima je dao tri gola i sakupio šest asistencija.



tagovi

Tijago AlkantaraLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara