Tijago Silva (©AFP)
Tijago Silva (©AFP)

Tijago Silva se ponudio Milanu, dva bitna uslova ga dele od velikog povratka

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.06.20. | 09:44

Brazilac želi da se vrati

Mnogo toga pogrešnog je urađeno u Milanu u prethodnih desetak godina, ali kao ključni momenat za početak sloma sedmostrukog prvaka Evrope, mnogi označavaju trenutak kada su Zlatan Ibrahimović i Tijago Silva u leto 2012. prodati Pari Sen Žermenu. Od njihovih odlazaka se Milan nikad nije oporavio...

A da li je oporavak Milana moguć ako njih dvojica opet zajedno zaigraju u timu Rosonera? Možda...

Izabrane vesti

O takvoj mogućnosti se sve glasnije priča na Apeninima. Zlatan se vratio još zimus, a njegovim stopama bi sada mogao i Tijago Silva. Italijanski mediji pišu da se Brazilac preko svog agenta ponudio Milanu da se vrati ovog leta. Njemu ističe ugovor u Pari Sen Žermenu i skoro je sigurno da mu neće biti ponuđen novi. Ima 36 godina i više nije materijal za najjače klubove Evrope, ali bi Milanu bio od pomoći.

Brazilski štoper je još prilikom odlaska iz kluba 2012. godine govorio da želi jednog dana da se vrati na San Siro i da tadašnji transfer u PSŽ nije bila njegova inicijativa već da je Milanu bio potreban novac. Doduše, i on je odlično prošao jer je u tom trenutku postao najplaćeniji defanzivac planete sa tri puta većim ugovorom od onog koji je imao u Milanu.

Da bi se saradnja Milana i Silve obnovila, potrebno je da se uklone dve velike prepreke. Prva je da Milan ima želju da vrati nekadašnjeg štopera. A to se još ne zna. Očekuje se da Rosonere na leto preuzme nemački stručnjak Ralf Rangnik koji će obavljati funkcije trenera i sportskog sirektora, a njegov plan je da napravi potpunu rekonstrukciju tima i da se oslanja na mlade igrače i gradi tim za budućnost. Zato se u tu priču nikako ne uklapa ostanak Zlatana Ibrahimovića i dolazak Tijaga Silve.

Međutim, Ibrahimović je po dolasku pokazao da godine nisu problem i da je u ovoj konkurenciji i dalje najbolji najbolji igrač Milana. A ni Silva ne bi mogao da bude lošiji od Musakija, Duartea ili Kjera koji su bili neuspešni partneri u štoperskom tandemu sa kapitenom Romanjolijem. Uz sve Rangnikove planove o podmlađivanju, dvojica takvih šampiona poput Ibrahimovića i Silve bi mogli da budu od velike pomoći mladom timu Rosonera.

Drugi uslov koji treba da se ispuni za povratak Tijaga Silve na San Siro je da on pristane na ozbiljnu finansijsku žrtvu. Aktuelni ugovor koji mu ističe je bio težak 12.000.000 evra po sezoni što su pare koje ni u ludilu ne može da očekuje u Milanu. Pogotovo u ovim godinama. Brazilac bi u najboljem slučaju mogao da dobije trećinu aktuelne plate i vrlo verovatno kratkoročni ugovor na godinu dana.

Ipak, dobio bi i šansu da završi karijeru u klubu koji voli i koji je od njega napravio jednog od najboljih štopera sveta. 


tagovi

Tijago SilvaLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara