Ko su igrači koji su obeležili 4. kolo Mozzart Bet Superlige
Ko su igrači koji su obeležili 4. kolo Mozzart Bet Superlige

Tim 4. kola Mozzart Bet Superlige: Kad su slavili Novi Pazar, Lazarevac, Ivanjica…

Vreme čitanja: 4min | pon. 01.08.22. | 11:41

Nekoliko iznenađujućih imena u našem timu kola za četvrti vikend takmičenja u fudbalskom šampionatu Srbije

Crvena zvezda je nastavila teror, Vojvodina i Čukarički dokazali da su ipak nivo iznad prosečnog superligaša, a TSC se na Čairu osvetio Radničkom što mu je prošlog maja oduzeo izlazak na evropsku scenu. Međutim, ako ćemo po nečemu pamtiti četvrti vikend takmičenja u Mozzart Bet Superligi, to su onda važne pobede klubova kojima se predviđa grčevita borba za opstanak. Među njima i ona Novog Pazara nad Partizanom kao svakako najveće iznenađenje kola.

Sve to je uslovilo je i nekoliko široj javnosti ne toliko poznatih imena u našem najboljem timu za četvrto kolo Mozzart Bet Superlige Srbije.

Izabrane vesti

Pa da ne dužimo previše..

DEJAN STANIVUKOVIĆ (Kolubara) 7,5

Golman sa “sto ruku” pisalo je u naslovu našeg izveštaja sa utakmice Kolubare protiv Mladosti u kojem su Lazarevčani slavili sa 3:2. Uz dva gola Nemanje Milojevića i prvenstveno čudesnu partiju Dejana Stanivukovića među stativama. Pet čistih zicera skinuo je gostima iz Lučana, zaustavljao pokušaje Gordića, Dunđerskog, Jojića… Sve je lakše kada imaš takvu sigurnost na golu.

PERIŠA PEŠUKIĆ (Novi Pazar) 7

Miloš Mijić je postigao pobednički gol, ali kad se bira tim kola na konačni sud presudno utiče i konkurencija, a Periša Pešukić je briljirao na desnom beku i u potpunosti umrtvio nalete crno-belih. U stvari, malo je i šteta što se celokupna javnost posle minimalca Plavih uglavnom bavila samo Partizanovim posrtanjem, a ne i dobrim izdanjem Novog Pazara. Zaslužili su.

NEMANJA STOJIĆ (TSC) 7

Pričao je o tome i trener TSC-a Žarko Lazetić, kad je Nemanja Stojić vraćen na mesto štopera momentalno je povezao zadnju liniju sa vezom i TSC je u drugom poluvremenu gostovanja kod Radničkog razbio koncepciju Nišlija. Iznudio je pride i crveni karton Pejovića i time dao i konkretan doprinos ubedljivoj pobedi Topolskog sportskog kluba.


NIKOLA VUJADINOVIĆ (Čukarički) 7

Čukarički u seriji od pet pobeda pred prvi okršaj sa Tventeom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a ono što sigurno može da raduje trenera Dušana Kerkeza uoči megdana sa uvek opasnim Holanđanima jeste i to što na poslednje tri njegovi izabranici nisu ni primili gol. Dobrim delom i zahvaljujući Nikoli Vujadinoviću, koji je na gostovanju kod ekipe Mladost GAT iznudio i penal za drugi gol Brđana.

MILAN RODIĆ (Crvena zvezda) 7

Jeste to bila rutinska pobeda protiv Radnika, ali između ostalog i zato što Milan Rodić u duelima sa rivalima iz Mozzart Bet Superlige izgleda kao bek za Ligu šampiona. Kad već Mirko Ivanić nije mogao do mesta u timu kola sa golom i dve asistencije, Milan Rodić je tu da neprikosnovenom lideru prvenstva i na ovaj način pruži vidljivost.

KINGS KANGVA (Crvena zvezda) 7,5

Nije naravno Rodić sam, Kings Kangva je još jednom oduševljavao navijače Crvene zvezde na stadionu „Rajko Mitić“. Nije to samo ona bomba sa ivice kazenog prostora nakon što je dva puta zalomio odbranu Surduličana, već to lako kretanje kroz protivničke linije, ritam koji daje što trkom, što pasovima. Jedva čekamo da ga vidimo u Evropi, jer u Srbiji ćemo teško dobiti nagoveštaj njegovog krajnjeg dometa.

BUBAKARI DUKURE (Javor) 7

Posle četiri kola šesto mesto, u Kruševcu protiv Napretka – četiri gola. Javor je sve iznenadio igrom na stadionu Mladost, a iako bismo mogli da hvalimo i Lukovića,Gojkovića i druge jedan od dvojice predstavnika ivanjičkog superligaša u ovom kolu je – Bubakari Dukure. Gol za 1:0 i više od toga apsolutni autoritet na sredini terena. Baš zbog Dukurea dugo Napredak nije mogao ni da priđe opasnoj zoni.

NIKOLA SREĆKOVIĆ (Spartak) 7,5

Majstor prekida. Pamtićemo pre svega evrogol iz slobodnog udarca u 67. minutu, a pisaćemo Nikoli Srećkoviću i asistenciju za gol Marka Obradovića. Bilo ga je u polju i van prekida, u prvom poluvremenu posebno agresivan, ali taj projektil... Zbog toga se dolazi na stadione. Nadamo se da će biti još takvih momenata.

VELJKO SIMIĆ (Vojvodina) 7,5

Iz kola u kolo Veljko Simić se potvrđuje kao istinski vođa ove nove Vojvodine. Prijala mu je i selidba sa krila u centar terena, a koliko je fudbalski „namazan“ igrač pokazao je i na gostovanju na bazenu Čika Dača. Na natopljenom terenu u Kragujevcu fudbal zaista nije mogao da se igra, ali i u takvim okolnostima Veljko Simić je uspeo da pronađe način da Voši dopiše nova tri boda. Nekad mora i tako, na mišiće.

NEMANJA MILOJEVIĆ (Kolubara), 7,5

Pomenuli smo nešto ranije Mirka Ivanića, gol i dve asistencije protiv Radnika, ali ako ćemo objektivno – da nije on to bi uradio neko drugi. A da nije bilo Nemanje Milojevića teško da bi Kolubara stigla do pobede od 3:2 protiv Mladosti iz Lučana. Milojević dvostruki strelac, oba gola iz prekida, prvi je, kao i onaj Srećkovićev, malo remek delo.

PETAR GIGIĆ (Javor) 8

Dovoljno je reći – gol i tri asistencije. Sva četiri pogotka Javora na gostovanju kod Mladosti i podsetio nas da ga nije svojevremeno doveo i Partizan. Možda i nije kalibar za crno-bele, mada bi im sada dobro i došao, ali u svakako jeste jedan od dominantnijih centarforeva Mozzart Bet Superlige. Sad da vidimo samo može li ovako da nastavi?



tagovi

Bubakari DukurePetar Gigićveljko simićNemanja MilojevićNikola SrećkovićKings KangvaMilan RodićNikola VujadinovićNemanja StojićPeriša PešukićDejan StanivukovićTim kola Mozzart Bet Superlige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara