Fudbaleri Deportiv Pasta (©AFP)
Fudbaleri Deportiv Pasta (©AFP)

Timovi sa suprotnim raspoloženjem: Okršaj prvog i poslednjeg tima u Kolumbiji

Vreme čitanja: 4min | pon. 31.01.22. | 22:50

Deportivo Pasto u noći između ponedeljka i utorka, od 23.55 časova dočekuje Jaguares

Početak kolumbijske Aperture pokazuje tešku situaciju u kojoj se nalazi Deportivo Pasto. Vulkanski tim je počeo turnir na najgori mogući način, izgubivši prve dve utakmice, prvo kod kuće, a zatim i u gostima. S druge strane, Jaguares prolazi kroz trenutak koji se radikalno razlikuje od svog noćašnjeg domaćina. Tim iz Monterije ostvario je obe pobede u uvodnim kolima Aperture. Stadion Libertad Departmental je mesto koje će biti poprište ovog duela, koji će predstavljati okršaj dve ekipe sa različitim realnostima i pozicijama (ponedeljak, 23.55).

Sa željom da upišu svoje prve bodove u takmičenju, tim Deportivo Pasta takođe za cilj ima i da unapredi svoj ofanzivni sektor, s obzirom na to da u prva dva kola nije postigao nijedan gol. Osim toga, Deportivova odbrana je kapitulirala u oba navrata i cela ova situacija još više povećava pritisak na njihove igrače da ostvare dobar rezultat protiv Jaguaresa iz Kordobe. U prošlom kolu nisu bili na vrhu zadatka i ponovo je viđena bleda igra izabranika Flabija Toresa, kada su izgubili od Envihada u gostima minimalnim rezultatom, što je isti rezultat neuspeha koji su pretrpeli kod kuće na otvaranju Aperture od Miljonariosa. Deportivo Pasto u noćašnji duel ulazi sa poslednjeg mesta na tabeli, a suočiće se sa timom koji dolazi sa drugog kraja tabele , kao i sa potpuno suprotnim raspoloženjem. Na poslednjih 10 mečeva odigranih kao domaći tim, ekipa iz Pasta je zabeležila učinak od pet pobeda, jednog remija i četiri poraza, pri tom postigavši 11 golova, dok je loptu iz sopstvene mreže vadila devet puta.

Izabrane vesti

Jaguares stiže prepun samopouzdanja sa serijom od dve uzastopne pobede i sa željom da zadrži stopostotan učinak kako bi se na početku sezone još čvršće ustali u gornjem delu tabele. Zanimljivo je da su Divlje mačke obe utakmice odigrale kod kuće gde su na debiju u novoj sezoni savladali prošlogodišnjeg šampiona Klausure Deportivo Kali, a potom i novopridošlu Kurtulu. Sada Sezar Tores želi da pokaže svu snagu svoje ekipe i na gostovanju, a prilika za to je više nego idealna.

U poslednjih pet zvanično odigranih mečeva, Jaguari su ostvarili učinak od tri pobede, jednog remija i samo jednog poraz. Tokom navedenog perioda, dva puta su pobedili Kortuluu i Deportivo Kali, pored toga što su remizirali sa Deportivo Pereirom i izgubili od Patriotasa. Igrajući na strani, u poslednjih deset utakmica tim iz Monterije zabeležio tri pobede, tri remija i četiri poraza, postigavši devet i primivši 13 golova.

23.55: (1,87) Deportivo Pasto (3,25) Jaguares Kordoba (4,20)

Uz to, Deportivo Pasto jeste pobedio u dva od tri prethodna duela protiv Jaguaresa u kojima su igrali kod kuće, ali je tim iz Monterije pobedio u njihovom poslednjem obračunu rezultatom 4:1. U tri od poslednjih pet međusobnih duela između ovih timova postizano je više od 2,5 gola po meču. Štaviše, Jaguares je prosečno postizao tri gola po utakmici u prve dve utakmice u novoj sezoni. S druge strane, Deportivo Pasto je do sada u proseku postizao samo jedan pogodak po utakmici.

Što se tiče sastava, u lokalni tim bi mogao da se vrati vezista Huan Garavito nakon što je odslužio kaznu zbog isključenja protiv Miljonariosa. Međutim, Flabio Tores neće moći da računa na Felipea Ordonjeza, koji je povređen i biće van terena oko mesec dana. Gostujući sastav nema izostanke za ovaj duel i Sezar Tores može da računa na sve svoje igrače.

Uprkos tome što je imenovan za favorita, trenutna faza Deportivo Pasta ne uliva toliko samopouzdanja i klub će se suočiti upravo sa jednim od timova koji je na najbolji mogući način započeo sezonu, jer čak i ako Jaguari izgube poziciju posle noćašnjeg okršaja, ne treba zaboraviti da su oni jedna od ekipa kojoj preti borba za opstanak.

(PIŠE: Đorđe RADONJIĆ)

KOLUMBIJA 1 - 3. KOLO

Subota

Kortulua - Independijente Santa Fe 1:1 (1:1)

/Ruiz 45+3 - Moskera 36/

Agilas Doradas - Onse Kaldas 1:1 (1:1)

/Blanko 59 - Kinones 45+1/

Nedelja

Junior - La Ekidad 1:0 (1:0)

/Fuentes 23pen/

Miljonarios - Atletiko Nasional 0:2 (0:1)

/Guzman 34, Palasios 90+4/

Bojaka Patriotas – Pereira 2:3 (1:2)

/Barios 22, Lopez 48 – Kastro 20, 45+1, 63/

Independijente Medaljin – Deportivo Kali 2:0 (1:0)

/Pons 37, 63/

Ponedeljak

Petrolera – Envihado 2:2 (2:0)

/Arango 16, Fernandez 21 – Hernandez 61pen, Londono 90+7pen/

Amerika Kali – Bukaramanga 3:0 (0:0)

/Sijera 51, 77, Angulo 59/

23.55: (1,87) Deportivo Pasto (3,25) Jaguares Kordoba (4,20)

Utorak

02.15: (1,35) Deportes Tolima (4,30) Union Magdalena (9,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kolumbija 1Deportivo PastoJaguares Kordoba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara