Foto: EPA
Foto: EPA

Tinejdžer bez milosti: Alvarez je nova zvezda Penjarola, zna to i Korintijans

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.05.21. | 05:47

Urugvajski klub ubedljivom pobedom nad rivalom iz Sao Paula (4:0) nastavio sjajan niz u Kopa Sudamerikani

Agustin Alvarez, 19-godišnji napadač urugvajskog tima u prethodnih mesec dana je doživeo pravu eksploziju, sa dva gola u revanšu protiv Sero Larga potpisao je trijumf Penjarola 4:1 i plasman u grupnu fazu Kopa Sudamerikane.

Sa zapaženim igrama nastavio je na premijeri u Grupi E zatresavši dva puta mrežu Sport Huankaja u pobedi (5:1), a nova žrtva mladog centarfora je Korintijans protiv kojeg je Alvarez postigao prvi het-trik u karijeri i tako svoj tim doveo do četvrte pobede u isto toliko susreta u aktuelnoj fazi.

Izabrane vesti

Centarfor Penjarola je mrežu gostiju načeo već u petom minutu na asistenciju Trindadea. Rano vođstvo dalo je dodatni elan fudbalerima urugvajskog tima, te je na krilima početne inicijative Alvarez samo devet minuta posle prvog pogotka udvostručio prednost.

Sjajnom igrom Penjarol je obezbedio komfor u nastavku, a novi pogodak za klub iz Montevidea postigao je Kanobio u 53. minutu. Potpuni debakl izabranika Vagnera Mansinija u 69. minutu potpisao je Alvarez trećim golom, te je pitanje pobednika bilo rešeno 20 minuta pre kraja utakmice što je domaći strateg iskoristio da promeša karte i neke od nosilaca igre sačuva za naredne izazove.

Penjarol je četvrtom pobedom u isto toliko susreta stigao na korak od naredne faze, dok je Korintijans ostao na četiri boda, tri manje od trećeplasiranog River Plejta iz Paragvaja.

KOPA SUDAMERIKANA

Grupa E

Penjarol - Korintijans 4:0 (2:0)

/Alvarez 5, 14, 69 Kanobio 53/



tagovi

Kopa SudamerikanaPenjarolKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara