"Igrači Dnjipra"
"Igrači Dnjipra"

TIPOVANJE: Igrajte na... Dnjipro

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.02.15. | 18:25

U odabiru parova za klađenje pomaže vam Željko Ljubenović, fudbaler Zarije

Igrači Dnjipra

IGRAJTE NA...

Izabrane vesti

DNJIPRO

ZATO ŠTO...

U senci ratnih zbivanja ovog vikenda se nastavlja šampionat Ukrajine. Situacija je takva da je malo kome do fudbala dok ljudi svakodnevno ginu,ali život mora da ide dalje. I tokom proleća bi sve trebalo da se vrti oko trojke Dinamo, Šahtjor i Dnjipro, a meni se čini da je poslednjepomenuti klub najsigurniji izbor za prvo kolo nastavka sezone. Dnjipro, s obzirom na uslove koji vladaju u Ukrajini, ima jako dobru ekipu na okupu i ne bi smeo da ima većih problema pred svojim navijačima u utakmicama kao što je ova protiv Volina, tima „učaurenog“ u  sredini tabele.

Istina, upravo su slični mečevi tokom jeseni odneli Dnjipru najveći broj bodova,ali verujem da to sada neće biti slučaj. Domaćin se nalazi u prilično lagodnoj situaciji, sa osam bodova manje od vodećeg Dinama i šest više od Olimpika iz Donjecka koji se nalazi ispod crte za Evropu, ali ne sumnjam da će imati mnogo motiva da na startu pokaže da mu je mesto u samom vrhu ukrajinskog fudbala, gde se i nalazi poslednjih godina.

Volin, sa druge strane, spada u grupu solidnih gostiju koji umeju da iznenade favorite. Ipak, kao i 90 odsto ekipa u Ukrajini i oni u drugi deo sezone ulaze slabiji nego jesenas. Uglavnom će računati na fudbalere do 20 godina i praktično stopostotno na domaće snage, što je nedovoljno za duele sa ekipama iz vrha tabele.

Drugi fiks je pobeda Dinama iz Kijeva. Velikan iz glavnog grada je na najboljem putu da konačno ugrabi šampionski pehar i po mom mišljenju u tome će i uspeti na kraju sezone. Utakmica sa Metalistom predstavlja svojevrsni derbi, međutim, stanje u dva kluba daje Kijevljanima ulogu velikog favorita koju će, po meni, opravdati pred svojim navijačima.

NE IGRAJTE NA...

METALURG DONJECK

ZATO ŠTO...

Jedna od ekipa koju su značajno pogodile sve strahote rata je Metalurg iz Donjecka. Poput sugrađana iz Šahtjora i Olimpika i oni su morali na početku sezone da promene bazu. Napustilo ih je mnogo važnih igrača, „kostur“ ekipe čine mlađi fudbaleri, tako da se stručni štab više oslanja na improvizaciju i sreću nego na uigranost tima. Kada se to ima u vidu onda i ne čudi što je Metalurg tokom jeseni zabeležio samo tri pobede na 14 utakmica. Jednostavno, ne ulivaju sigurnost, bez obzira na ime protivnika i teren na kojem se igra, tako da se ne bih usudio da im dodelim ulogu favorita protiv Karpata.

Kec je najbliži znak, ipak, za goste je svaka utakmica poput malog finala. Kazna federacije kojom im je oduzeto devet bodova onemogućila je ovaj tim da na osnovu ostvarenih rezultata uživa u mirnoj zoni, pa će za ostvarenje tog cilja morati dobro da se pomuči. Prethodnih godina nisu uspevali da se naigraju na gostovanju u Donjecku, ali kako Metalurg utakmice igra kao domaćin na stadionu Stala u Dnjeprodžerzinsku, može se reći da se utakmica praktično igra na neutralnom terenu.

Nejasna slika je i oko meča Černomorec - Iličivec. Domaćin je doživeo najznačajnija oštećenja igračkog kadra zbog ratnih zbivanja, dok je Iličivec ubedljivo najmanje pokazao osvojivši samo tri boda. Čini mi se da ovde ne može da bude viđeno više od dva gola, a ista priča važi i za duel Hoverle i Zaporožja.

Kada su preostali mečevi u pitanju, biće zanimljivo videti, ali i teško predvideti, ko se najbolje adaptirao na pretešku situaciju u ratom zahvaćenoj zemlji.Mislim da mi nećemo izgubiti od najprijatnijeg iznenađenja prvenstva Olimpika, dok utakmicu Šahtjor - Vorskla nije ni potrebno posebno komentarisati, jasno je ko je apsolutni favorit.

(FOTO: Action Images)


tagovi

tipovanjeigrajte na...

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara