"Đonatan Sorijano"
"Đonatan Sorijano"

TIPOVANJE: Igrajte na... Salcburg!

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.02.15. | 09:53

U odabiru parova za klađenje pomaže vam fudbaler Volfzbergera Nemanja Rnić

Đonatan Sorijano

IGRAJTE NA

Izabrane vesti

RB SALCBURG

ZATO ŠTO...

U pauzi između dva dela prvenstva nijedna ekipa nije napravila neki kapitalan posao na pojačanju igračkog kadra, što znači da se u nastavak sezone ulazi sa manje-više neizmenjenim snagama. Kada je situacija takva kakva jeste, pitanje novog-starog šampiona praktično se i ne postavlja pošto je Salcburg priča za sebe, tim koji je kvalitetom daleko iznad svih ostalih ekipa u austrijskoj Bundesligi. Već na startu drugog dela sezone očekuje ih poslastica koja bi Sorijanu i društvu trebalo da predstavlja pucački trening, gostovanje poslednjeplasiranom Nojštatu.

Utakmice Salcburga po pravilu obiluju golovima, a to se posebno odnosi na utakmice sa Nojštatom. Mreža skromne ekipe Vinera je kao po pravilu puna do vrha posle okršaja s najboljim timom u ligi, pa tako u poslednje dve sezone nijednom nisu bili ni blizu ostvarenja sna – osvajanja barem jednog boda. Očekujem da Salcburg na startu proleća krene jako, motivisano. Uželeli su se fudbala, a Nojštat im je idealna prilika za silovit start. Ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno fudbaleri Red Bula će slaviti ubedljivu pobedu, pa bi kladioci pored dvojke koja sigurno plaća minimalno trebalo da probaju i s velikim brojem golova na ovoj utakmici ili pobedom Salcburga posle vođstva na kraju prvog poluvremena.

Verujem i da je vreme za Rapid da stabilizuje formu i uspešno krene u borbu za jedno od mesta koja vode u Ligu Evrope. Boljeg rivala verovatno nisu ni mogli da požele pošto u Beč stiže Rid, ekipa koja nikada nije uspela da ih savlada na njihovom terenu u ligi. Rapid nije značajnije menjao ekipu u pauzi, ima kvalitet za vrh i ovakve utakmice bi trebalo da dobije bez većih problema. Ne sumnjam u ovu jedinicu.

NE IGRAJTE NA

GREDIG

ZATO ŠTO...

Najprijatnije iznenađenje prošlog prvenstva, Gredig, definitivno više ne igra u transu kao u sezoni kada su obezbedili učešće u Evropi. Zaostatak od pet bodova za Rapidom koji se nalazi iznad crte u borbi za mesta koja vode u evropska takmičenja garantuje da će posao ove simpatične ekipe, na putu ka ponavljanju prošlogodišnjeg podviga, biti jako težak. Tokom jeseni su igrali po sistemu toplo-hladno, bilo je nekih odličnih partija, ali i nekoliko velikih razočaranja.

Tokom pauze nisu bitnije menjali tim, niti dovodili neka velika pojačanja pa zaista ne vidim šta bi to kapitalno mogli da promene tokom proleća. Šturm je standardno nezgodan protivnik za svaku ekipu, pa se ne bih usudio da igram protiv njih ni protiv mnogo jačih rivala. Najbolja potvrda za tu moju tezu je iznenađenje koje su jesenas priredili Salcburgu na njihovom terenu. Nekako mi se čini da je u ovoj utakmici iks najrealniji ishod, ali ne bih bio iznenađen ni ukoliko bi Šturm uspeo da osvoji sva tri boda. Pre konačnog ishoda izabrao bih umereni broj golova, verujem da ih neće biti manje od dva, ali ni više od tri.

Najprijatnije iznenađenje prvog dela sezone Altah dočekuje Admiru i domaćinu dajem blagu prednost. Ne sviđa mi se njihov stil igre, igraju prilično defanzivno, na kontranapade, ali kao po pravilu uspevaju da dođu do pozitivnih rezultata, najčešće golovima postignutim posle udaraca iz velike daljine. To opredeljenje je kod njih primetno u svakoj utakmici bez obzira da li se preko puta nalazi Salcbugr ili recimo Nojštat.

Mi nastavljamo trku za mesto u Evropi u neizmenjenom sastavu pošto niko nije otišao, ali ni pojačao ekipu. Austrija je veoma nezgodna i ne bih se usudio da prognoziram pobednika, ipak, verujem da će utakmica biti tvrda, prava rovovska borba, što ne bi trebalo da donese veliki broj pogodaka, kao i u slučaju Grediga i Šturma bih se ograničio na dva do tri.

(FOTO: Action Images)


tagovi

tipovanjeigrajte na...

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara