Foto: AFP
Foto: AFP

Tite eksperimentisao, gol-mašina ni da čuje: Brazilci bljuvali vatru, pa pokazali milost prema Tunisu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.09.22. | 22:22

Rival Srbije u grupi za Mundijal demonstrirao silu protiv još jedne afričke reprezentacije

Četiri mundijalska ciklusa Brazil čeka na Boginju. Poprilično su gladni uspeha u zemlji fudbala i žele već ove godine u Kataru da pokore svet. Koliko su im šanse da to učine i da li su dovoljno kvalitetni da odu do samog kraja postaće jasno verovatno tek posle grupne faze, ali ono što Selesao demonstrira u generalnoj probi za Mundijal teško da bilo koga ostavlja ravnodušnim.

Koliko su zapravo motivisani najbolje se videlo u prethodnih pet dana. Jeste Brazil za razliku od evropskih reprezentacija odigrao dve prijateljske utakmice, ali se nijednog trenutka nije ponašao kao da je one nemaju rezultatski značaj. U petak je rutinirao Ganu, večeras je deklasirao Tunis, još jednu afričku državu i učesnika Mundijala – 5:1 (4:1).

Izabrane vesti

Čak se može reći da ju je poštedeo, pošto je čitavo drugo poluvreme igrao sa igračem više, ali je povukao ručnu i kako treneri vole da kažu “ispoštovao“ protivnika. Pokazao da ume da ima milosti prema rivalu. Međutim, tek od trenutka kada reši pitanje pobednika. Do tada bljuje vatru, melje…

STARTNA POSTAVA BRAZILA PROTIV TUNISA

(4-2-3-1): Alison – Danilo, Markinjos, Silva, Teljes – Fred, Kazemiro – Rafinja, Nejmar, Paketa – Rišarlison

Moglo se na pripremu ove dve utakmice zaključiti da Titeov Brazil ništa ne prepušta slučaju, da ujeda od samog starta i utakmice rešava rano, već do poluvremena. Gani je tako spakovao tri komada samo do pauze, Tunisu jedan više.

Eskperimentisao je Tite večeras na Parku prinčeva. Na desni bok stavio Danila, "prirodnog" desnog beka, dok je Kazemira upario sa Fredom čime je izbalansirao (reč koju često pominje na konferencijama) vezni red. Lukas Paketa je tako otišao na levo krilo i dobio više slobode nego protiv Gane, dok su Vinisijus Žunior i Eder Militao (glumio desnog beka pre pet dana) meč počeli sa klupe.

No, promene se nijednog trenutka nisu osetile u igri Brazila. Mašina nijednog trenutka nije zaškripala, radila je bez prekida u petoj brzini i nije smanjivala broj obrtaja dok rivala nije ostavila rivala u prašini. Bio je to 40. minut. Toliko je bilo dovoljno Rafinji da učvrsti mesto među startnih 11 za prvi meč grupne faze protiv Srbije. Bio je fudbaler Barselone najraspoloženiji tokom prvog poluvremena meča u Parizu, namestio je jedan i postigao dva gola, a posebno spektakularan bio je onaj iz 11. minuta kojim je načeo Tunis. Pride je u toj sekvenci pokazao, osim što ume da dribla i proigrava, da mu ni igra glavom nije strana. Sjajno je trznuo glavom na teledirigovan pas Kazemira i sa 12 metara glavom lobovao Ajmena Dahmena.

Mestu u startnoj postavi novim golom u dresu reprezentacije približio se i Rišarlison (sedmi na poslednjih šest utakmica), a upisao se i Nejmar sa penala, tek da potvrdi formu iz Pari Sen Žermena. Najavio je napadač šampiona Francuske u novom ruhu, kao klasična desetka, da će u Kataru biti spona između odbrane i napada, kao što se može pretpostaviti da će driblinzima rivale dovoditi do ludila. Sa Dilanom Bronom pošlo mu je za rukom, štoper Tunisa nije mogao da ga isprati i u finišu prvog dela visoko podignutom nogom oštro je startovao na njega, što je osuđeno crvenim kartonom. Koliko je Tite bio zadovoljan igrom svoje ekipe i način na koji je proslavljao svaki gol svojih izabranika najbolje pokazuje snimak ispod.

Slutilo je u tom trenutku na katastrofu, delovalo kao da bi Tunis mogao da primi još makar četiri komada, ali je na kraju još samo jednom vadila loptu iz mreže. Petnaestak minuta pre kraja prvenac u dresu Selesaa upisao je Pedro, napadač Flamenga koji briljira u brazilskom prvenstvu ove godine i koji bi samim tim mogao da bude još jedna od korisnih opcija Titeu u Kataru.

Jedini gol Brazilci su primili iz prekida, što bi možda moglo da bude potencijalni problem na Mundijalu, jer osim situacije iz 18. minuta kada je Montasar Talbi pogodio posle centaršuta iz slobodnog udarca, u još nekoliko navrata se osetila blaga panika u redovima odbrane Selesaa.




tagovi

Fudbalska reprezentacija Brazilareprezentacija Tunisa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara