©Reuters
©Reuters

Tite zakuvao situaciju u Brazilu: Nema mesta za Gabrijela Žezusa u reprezentaciji, Italijani mogu da se oproste od Bremera!

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.09.22. | 17:06

Pretposlednji spisak Selesaa pred Mundijal podigrao prašinu u zemlji fudbala

Brazilski selektor Tite napravio je ozbiljnu buru sa spiskom pozvanih igrača za septembarske obaveze državnog tima, koji predstavlja pretposlednji filter uoči Mundijala u Kataru. Najveće iznenađenje predstavlja izostanak Gabrijela Žezusa, koji igra u životnoj formi u Arsenalu, a iznenađenja je bilo i u poslednjoj liniji tima. Tite je pozivanjem Bremera praktično ugasio poslednju nadu Italijanima da mogu da privole igrača Juventusa u svoj državni tim, mada je znatno veće iznenađenje pozivanje Rožera Ibanjeza iz Rome.

Njih dvojica će se boriti za to poslednje četvrto mesto kada su u pitanju štoperske pozicije, pošto su mesta zagarantovana Militau, Markinjosu i Tijagu Silvi.

Izabrane vesti

"Neka svima stigne jasna poruka: Dajte sve od sebe, budite na najvišem nivou u svojim klubova. Tako ćemo imati najbolji osećaj za pravdu prilikom poslednjih poziva", rekao je Tite.

Tite je pozvao samo jednog desnog beka, Danila, a treći put poziv je dobio Pedro iz Flamenga, koji je u ovom trenutku možda i najbolji igrač brazilske Serije A. Odlično igrač je prvi put pozvan 2018. godine, posle čega je imao tešku poveredu kolena, pa do sada ima samo 22 minuta u državnom timu.

"Pedo je već učestvovao i igrao za državni tim. Čak i pre nego što je poziv dobio Rišarlison. Ljudi uvek komentaršu, a na nama je da igračima pokažemo da moraju da budu u svom najboljem izdanju. On je sada izbor, igrač za završnicu akcija", dodao je Tite.

Pored Pedra povratnici su i Everton Ribeiro i Roberto Firmino, dok pored Žezusa nema mesta ni za Filipea Kutinja, što je ipak nešto manje iznenađenje. Rožer Ibanjez se u proteklom periodu ustalio u Romi, a Tite je očigledno odlučio da pre poslednjeg spiska malo mobiliše igrače da dodatno podignu nivo igre u svojim klubovima.

Brazilci 23. septembra igraju sa Ganom u Avru, a četiri dana kasnije protiv Tunisa n Parku Prinčeva. Ovo će im biti poslednji prijateljski mečevi uoči starta Mundijala i utakmice sa Srbijom 24. novembra.

SPISAK BRAZILA:

GOLMANI

Alison (Liverpul)

Ederson (Mančester Siti)

Veverton (Palmeiras)

ODBRANA

Bremer (Juventus)

Militao (Real Madrid)

Markinjos (PSŽ)

Ibanjez (Roma)

Tijago Silva (Čelsi)

Danilo (Juventus)

Aleks Sandro (Juventus)

Aleks Teljes (Sevilja)

VEZNI RED

Bruno Gimarais (Njukasl)

Kasemiro (Mančeser Junajted)

Everton Ribeiro (Flamengo)

Fabinjo (Liverpul)

Fred (Mančester Junajted)

Paketa (Vest Hem)

Antoni (Mančester Junajted)

Rafinja (Barselona)

Rodrigo (Real Madrid)

Mateus Kunja (Atletiko Madrid)

Vinisijus Žunior (Real Madrid)

NAPAD

Firmino (Liverpul)

Nejmar (PSŽ)

Pedro (Flamengo)

Rišarlison (Totenhem)



tagovi

Katar2022sp u kataruTiteFudbalska reprezentacija BrazilaGabrijel Žezus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara