Markos Leonardo (©Reuters)
Markos Leonardo (©Reuters)

To samo Brazil može da rodi: Leonardov nemogući gol, Santos prošao dalje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.04.21. | 04:36

Crno-beli u grupi Kopa Libertadores

Da će se Santos plasirati u grupnu fazu Kopa Libertadores bilo je za očekivati posle pobede od 3:1 u prvom meču u Argentini nad San Lorencom.

Revanš je doneo spektakularni totalni fudbal, neverovatno buđenje Argentinaca iz debelog minusa, ali i spektakularni gol Markosa Leonarda, kakav se zaista retko viđa na svim meridijanima.

Izabrane vesti

Na kraju 2:2 i Santos je prošao dalje, igraće u grupi sa Bokom juniors, ekvadorskom Barselonom i Strongestom, predstavnikom Bolivije.

I pored sjajne utakmice, šou je ukrao Markos Leonardo, momčić od 17 godina, koji igra drugu profesionalnu sezonu za Santos. Igrao se 17. minut kada su Brazilci izveli munjevitu kontru od svog šesnaesterca, Leonardo je dobio loptu u prostor i kada se činilo da se spetljao, da je sve upropastio, raspalio je iz mrtvog ugla i poslao raketu u gol San Lorenca! Kakva domišljatost, kakav talenat...

Za goste je postalo još teže u 51. minutu kada je Gabrijel Rohas dobio crveni karton, a delovalo je da je sve gotovo kada je šest minuta kasnije Para duplirao prednost Santosa na 2:0. Uz onih 3:1 iz prve utakmice i igračem manje na terenu – nedostižno.

Ako postoji argentinski inat, kao što se često pozivamo na srpski, onda se probudio posle tog drugog gola. Franko di Santo i Anhel Romero su šokirali domaćina, izjednačili na 2:2 i u poslednjih 15-ak minuta nije bilo svejedno crno-belima, nije bilo širokih osmeha na licima. Jeste trebalo San Lorencu još dva puta da postigne gol da bi prošao dalje, napadali su Argentinci kao besni, imali su 23 šuta ka golu Brazilaca, ali je rezultat ostao nerešen. Časno su prodali kožu.

KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - 3. KOLO

Sreda

Santos – San Lorenco 2:2 (1:0), prvi meč 3:1

/Leonardo 17, Para 57 – Di Santo 59, Romero 78/

Četvrtak

00.15: (1,73) Gremio (3,50) Independijente del Valje (4,60) /prvi meč 1:2/

02.30: (1,73) Atletiko Nasional (3,40) Libertad (4,80) /prvi meč 0:1/

Petak

02.30: (1,35) Junior (4,50) Bolivar (8,50) /prvi meč 1:2/

*** kvote su podložne promenama

 


tagovi

SantosKopa LibertadoresSan Lorenco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara