Lazetić i Batak (© Star sport)
Lazetić i Batak (© Star sport)

To sudbina vuče konce: Voša za Bataka, Voša za Čuku, Voša i za sebe

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.05.23. | 12:03

Dosta zanimljivosti pred gostovanje Novosađana u Bačkoj Topoli

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Spušta se zavesa na ovu sezonu Mozzart Bet Superlige, nakon čega će preostati još samo da se odigraju utakmice baraža, kako bi bila poznata imena svih učesnika u eliti naredne sezone. A u poslednjem kolu na programu je i vojvođanski derbi u Bačkoj Topoli, TSC će ugostiti rasterećenu Vojvodinu. Reč je o meču u kojem je Topolčanima neophodan bod kako bi overili drugo mesto na tabeli vredno plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona, a za novosadsku Staru damu susret nema rezultatski značaj. Uprkos tome, iz tabora Lala najavljuju maksimalno ozbiljan pristup, nema dileme da će četa Radoslava Bataka pokušati da pokvari planove ekipi iz Bačke Topole (17 časova, TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

Sudar nosi i neke zanimljivosti i pomalo apsurdnu situaciju, kada je reč o njihovim aktuelnim stratezima. Sigurno se simpatizeri Vojvodine i TSC-a odlično sećaju prošlogodišnjeg meča, takođe na zatvaranju sezone. Topolčanima je kod kuće bio neophodan trijumf da bi overili izlazak na evropsku scenu, a onda im je Vojvodina, koja je i tada baš kao i danas bila bez rezultatskog pritiska, priredila šok, savladavši ih sa 2:0. Imala je ekipa Žarka Lazetića u rukama evropsku vizu, koju je Stara dama pocepala pogocima Matića i Lazarevića, ili bolje rečeno prosledila je u Niš.

Na klupi TSC-a bio je kao i sad Žarko Lazetić, a niški Radnički je predvodio Radoslav Batak, sadašnji trener Novosađana. Tu dolazimo do pomenute paradoksalne situacije: iako je TSC ostao bez Evrope u poslednjih 90 minuta, Žarko Lazetić nije ostao bez angažmana (ukazali su mu poverenje, što se ove sezone pokazalo kao pravi potez), ali je zato otkaz uručen Radoslavu Bataku, koji je iskoristio taj kiks TSC-a i Nišlije odveo u Evropu. Večeras će se opet glavni akteri biti pomenuti treneri.

Godinu dana kasnije na severu zemlje opet se igra vojvođanski derbi u kojem TSC ima svoju matematiku, a Voša ne mora ništa. Ista epizoda kao lane, sa pomalo drugačijima ulogama i – ulozima. Razlika je u tome što je u rukama TSC-a ovog puta mnogo veći kapital nego prošle godine (ostali bez kvalifikacija za Ligu konferencije), jer ova generacija ima priliku da se zlatnim slovima upiše u istoriju kluba i grada. Sve što treba da urade jeste da ne dozvole Vojvodini da ih savlada i imaće sigurnu grupnu fazu u Ligi Evrope, ali i šansu da se nadmeću u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Voša je lanjski okršaj dočekala kao sedmoplasirana, sa te pozicije nije mogla napred, baš kao što ni sada ne može da se pomeri sa “kote pet”. Razlika je i u tome što su prošle sezone Novosađani ostali bez Evrope, a ovog puta su obezbedili izlazak na evropsku pozornicu. I još jedna distinkcija, eventualnim trijumfom na TSC areni, Lale bi učinile uslugu Čukaričkom (ako pobedi kragujevački Radnički 1923, preuzeo bi drugo mesto), za razliku od prošlog puta kada su pogurale klub sa Čaira.

Stara dama se sigurno neće pojaviti samo turistički u Bačkoj Topoli. Pokazala je novosadska ekspedicija i u prošlom kolu protiv Partizana (2:2) da uvek ima dovoljno motiva, posebno u derbi mečevima. Demonstrirali su izabranici Radoslava Bataka želju za nadigravanjem, iako nemaju benefite na tabeli i tim remijem ugasili su nadu beogradskih crno-belih u dugu evropsku jesen. A sad će probati da pomrse račune i TSC-u.

Kada je reč o kadrovskoj situaciji, stručni štab Vojvodine neće moći da računa na povređene Iva Baraja i Radomira Milosavljevića, kao i na Aleksandra Busnića, suspendovanog zbog žutih kartona. Stoga će se u protokolu naći i Vošini omladinci Milan Kovačev i Stefan Bukinac. Posle pauze zbog povrede u ekipu se vratio desni bek Marko Bjeković, koji bi mogao da se nađe i među starterima. Poslednji meč u dresu Stare dame danas će odigrati perspektivni 17-godišnji napadač Jovan Milošević, koji prelazi u nemački Štutgart.

PLEJ-OF MOZZART BET SUPERLIGE SRBIJE, SEDMO KOLO

Subota:

Partizan – Voždovac 2:1 (2:0)

/Dijabate 25, Menig 35 – Teodorović 79/

Nedelja:

17.00 (1,40) Čukarički (4,60) Radnički 1923 (8,00)

17.00 (1,62) TSC (3,80) Vojvodina (5,80)

19.00 (1,05) Crvena zvezda (14,00), Novi Pazar (35,00)





tagovi

FK VojvodinaRadoslav BatakMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara