(© FK Partizan)
(© FK Partizan)

To već liči na Partizan: Koprodukcija Terzić - Rikardo za premijernu pobedu u Bačkoj Topoli (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 24.10.21. | 15:10

Preokret crno-belih protiv TSC-a

E, to je već Partizan s početka sezone. Rastračan i raspucan. Kakav nije bilo protiv Genta, jeste u duelu sa TSC-om. Vratio se na „fabrička podešavanja“ i u prepoznatljivom stilu, uspostavljenom letos, nastavio pohod ka tituli. Njateža prepreka do kraja jesenje etape borbe za bodove je preskočena, iako je domaćin prvi potegao, ali u revolveraškom obračunu nije imao šanse protiv superligaškog lidera – 3:1.

Izgleda da je drugi poraz u sezoni (prvi posle onog u Ponta Delgadi od Santa Klare) podigao borbenu gotovost u „Zemunelu“, crno-beli su posle Belgijanaca delovali kao da igraju utakmicu života i za samo 24 minuta pokazali psihološku snagu. Vratili su se iz rezultatskog zaostatka i prvu posetu Bačkoj Topoli okončali 12. pobedom u 13 utakmica.

Izabrane vesti

Ovoga puta u koprodukciji Nikole Terzića i Rikarda Gomeša, ali je jedna od centralnih figura meča bio Miloš Jojić, pošto je proigravanjima omogućio saigračima višak za poentiranja.

Pričalo se danima kako je možda Terzić trebalo da dobije šansu na meču Lige konferencija, ispostavilo se da ga je Aleksandar Stanojević čuvao za najteži ispit na srpskoj sceni do kraja kalendarske godine i ako je suditi na osnovu prvog meča nedeljnog programa 14. runde pogodio u metu. Baš kao što je „bonus“ iz Jagodine bio precizan: najpre na pas Rikarda, posle sjajne akcije Miloša Jojića i Danila Pantića, potom reagujući na odbitak nastao nakon udarca Bibarsa Natha (prethodila još jedna valjana saradnja vezista iz škole).

Na pravom mestu u pravo vreme bio je Terzić, potvrdio da je ovo jesen njegove promocije, pogodio je efektno u Lazarevcu i protiv Spartaka, a sa ova dva gola potvrdio da može da bude važan šraf u ekipi koja najviše zavisi od Rikarda Gomeša. Svaki put kad je neizvesno ili problematično, pojavi se špic sa Zelenortkskih Ostrva da joj udahne vezduh. Tako je bilo u Sočiju, tako je bilo skoro svaki put od početka sezone u Srbiji, a tako je bilo i protiv sastava Mirka Jovanovića. Sačekao je Rikardo divan pas Natha, poboljšao ličnu statistiku (19. gol u sezoni, 15. u prvenstvu), a crno-belima omogućio da ekspresno odgovore na inicijalnu prednost TSC-a.

(© FK Partizan)(© FK Partizan)

Samo u tih početnih desetak minuta Partizan je bio pod utiskom dešavanja u Ligi konferencija. Dozvolio je TSC-u da se nametne, preti i pogodi. Učinio je to posle prekida. Nešto slično onom Gentovom. Samo što je ovog puta Slobodan Stanojlović prebacio loptu na glavu Slobodana Rajkovića, štoper tukao iz vazduha, Nemanja Stevanović (danas dobio prednost u odnosu na Aleksandra Popovića) odbio loptu na nogu Marka Petkovića, a potencijalni reprezentativac Srbije u 16. susretu protiv crno-belih tokom karijere postigao premijerni gol.

Taj detalj svedočio je o opredeljenju domaćina, stilu igre i želji da igra prsa u prsa. Što je i demonstrirao, iako se deo javnosti pitao kako će reagovati posle smene Mladena Krstajića. Nije samo reč o akciji za gol, već o nameri da se igra na polovini protivnika. Primera radi, Aranđel Stojković je dvaput pokušao sa distance, Mihajlo Banjac posle soloakcije pogodio stativu, Slobodan Stanojlović delovao posebno motivisano protiv kluba iz kog je stigao letos, čak je i Saša Tomanović oprobao udarac.

Mada, bez doprinosa glavnih poluga u vidu Đura Zeca (nije bio na nivou, iako je dosad šest puta pogađao u Superligi) ili Juga Stanojeva (tri efektan gola u sezoni) TSC je pretrpeo treći poraz na svom terenu na poslednja četiri meča.

A Partizan mirno čeka naredni ciklus od četiri prvenstvena meča u Humskoj. Jedino ih brine što se Rikardo Gomeš tokom drugog poluvremena „uhvatio“ za koleno...


------------------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 14. KOLO

TSC – PARTIZAN 1:3 (1:3)

/Petković 9 - Rikardo 12, Terzić 27, 36/

Stadion: U Bačkoj Topoli;

Sudija: Srđan Jovanović.

TSC (4-2-3-1): Filipović – Petković, Antonić, Rajković, Krsmanović (od 81. Petrović) – Tomanović, Stojković – Stanojev, Banjac (od 81. Milićević), Stanojlović (od 67. Ratkov) – Zec.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jojić – Terzić (od 64. Jović), Natho (od 50. Šćekić), Pantić (od 50. Menig) – Rikardo (od 72. Lutovac).

SRBIJA 1 – 14. KOLO

Četvrtak

Napredak - Novi Pazar 1:1 (0:0)

/Lončar 70 - Kunić 80/

Petak

Radnik - Voždovac 1:3 (1:1)

/Milovanović 8 - Simonović 24ag, Vujnović 55, Stanisavljević 61/

Čukarički - Proleter 6:1 (2:1)

/Tošić 4, Rakonjac 31, 59, Kajević 51pen, Šapić 62, Baić 75 - Evandro 33/

Subota

Mladost - Kolubara 3:1 (1:1)

/Bojović 24, 85, Jovanović 90+4 - Bakić 16/

Spartak - Metalac 2:0 (1:0)

/Nikolić 31, 65/

Nedelja

TSC - Partizan 1:3 (1:3)

/Petković 9 - Rikardo 12, Terzić 27, 36/

17.00: (1,55) Vojvodina (4,00) Radnički Kragujevac (6,25)

18.45: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Radnički Niš (19,0)



 


tagovi

FK PartizanTSC Bačka TopolaNikola TerzićRikardo GomešMarko Petković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara