Tokmak Nguen, Aleksandar Dragović i Dejan Stanković (©Star sport, ©MN Press)
Tokmak Nguen, Aleksandar Dragović i Dejan Stanković (©Star sport, ©MN Press)

Tokmak Nguen o Dejanu Stankoviću: Neko ko je bio vrhunski igrač ne mora nužno da postane dobar trener

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.04.24. | 13:38

Bivši as Ferencvaroša, koji je pre dve sedmice prešao u švedski Jurgorden, imao je zanimljive opservacije o aktuelnom strategu Fradija

Najtrofejniji mađarski klub pre dve sedmice je ostao bez miljenika navijača, pošto je Tokmak Nguen posle pet godina promenio sredinu. U transferu vrednom 750.000 evra doskorašnji as Ferencvaroša je pojačao švedski Jurgorden, a u zeleno-belom dresu Fradija norveški ofanzivac je postigao 47 golova i upisao 33 asistencije na 193 zvanične utakmice.

Tokmakovo ime jedna je od glavnih asocijacija na uspeh velikana iz Budimpešte poslednjih godina. Tim sa Grupama Arene igrao je grupnu fazu Lige šampiona, kao i Lige Evrope i Lige konferencije. Zato je za mađarsku javnost bilo iznenađujuće da je fudbaler, koji je veoma cenjen među pristalicama, u januaru isključen iz tima i omogućeno mu je da traži drugi klub.

Izabrane vesti

"Ne mogu previše da govorim o ovome. Jednostavno, postoje periodi u fudbalu kada su okolnosti protiv vas. Trener Dejan Stanković je tako odlučio, a klub je tu odluku prihvatio. Nije bilo ni sve do njega, jer sam dugo bio povređen. Trebalo mi je vremena da se vratim u formu, ali tada više nisam dobijao ulogu u ekipi. Zapravo, ništa dramatično nije bilo u pozadini, konsultovali smo se posle poslednjeg meča u decembru i ovo je bilo rešenje", rekao je Tokmak Nguen u intervjuu za csakfoci.hu.

18.00: (1,25) Ferenecvaroš (5,70) Diožđer (9,50)

Ovaj 30-godišnji igrač debitovao je za Jurgorden pre dva dana u Alsvenskanu, i za 11 minuta na terenu je postigao dva pogotka u remiju svog tima sa Hekenom 3:3. Stiče se utisak da Tokmak nije za staro gvožđe.

"Kada novi trener dođe u tim, on želi da ide svojim putem. Ima nove, drugačije ideje, i to nije greška. Nisam bio u igri, nisam uživao u situaciji. U Ferencvarošu sam proveo pet godina, ali poslednje nedelje i meseci nisu bili dobri. Ne volim da pričam o njima i ne želim da ih se sećam".

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

Tokom zime 2019. malo je falilo da Nguen stigne u Beograd, na potpis ugovora sa Partizanom, koji je više puta pokazivao interes za Norvežanina sa korenima u Južnom Sudanu. Ipak, fudbaler se odlučio za Fradi.

"Ferencvaroš će mi uvek biti pri srcu, jer ovom klubu dugujem sve što imam u životu. Ne znam gde bih sada bio da nisam potpisao za Fradi 2019. godine".

Tokom pet godina u Ferencvarošu Tokmak je imao petoricu trenera: Sergeja Rebrova, Petera Štegera, Stanislava Čerčesova, Čabu Matea i Dejana Stankovića. Tako mu nekako ide i odabir po pitanju ko je bio najbolji...

"Rebrov je bio najbolji i najvažniji trener u mojoj karijeri. Predstavio sam mu se, ostvarili smo veliki uspeh, zajedno smo stigli do grupne faze Lige šampiona. Posle toga bih izdvojio Čerčesova. Bio mi je najbliži, što se tiče ličnog odnosa. On je na potpuno drugačiji način pristupio trenerskom poslu, odlično je razumeo igru i igrače. O njemu mogu da govorim samo u superlativima, jer smo imali dobar odnos od prvog minuta. Čabu Matea poznajem dugo, pošto je bio član stručnog štaba. Kada je postao trener, nisam bio u najboljoj formi jer sam se još mučio sa povredom, ali sam bio srećan zbog njega što je dobio priliku da vodi tim. Sa Štegerom se nisam loše slagao, a o Stankoviću ne želim da kažem ništa lično ili pokažem nepoštovanje prema njemu. Ali, mislim da neko ko je bio vrhunski igrač ne mora nužno da postane dobar trener. Ako bih morao da rangiram trenere od 1 do 5, moja lista bi otprilike tako izgledala", prokomentarisao je Tokmak Nguen, između ostalog, za csakfoci.hu.

MAĐARSKA 1 - ZAOSTALI MEČ 21. KOLA

Sreda

18.00: (1,25) Ferenecvaroš (5,70) Diožđer (9,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mađarska 1FerencvarošDejan StankovićTokmak Nguen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara