Hulijan Kinjones protiv Atletiko Mineira (©AFP)
Hulijan Kinjones protiv Atletiko Mineira (©AFP)

Tolima u pohodu na finale Aperture sa jednim od najboljih štopera Južne Amerike, ali bez šest prvotimaca

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.06.22. | 23:04

Lider B grupe Kvadrangulara praktično bez pola tima dočekuje La Ekidad (ponedeljak, 02.35)

Ključ uspešne sezone fudbalera Tolime je kvalitetna, čvrsta odbrana. Posle prva dva kola u Kvadrangularu kolumbijske Aperture bordo-zlatni su prvi u B grupi sa četiri boda i na dobrom putu da se domognu finala. Važan meč će odigrati u noći između nedelje i ponedeljka, od 02.35 časova po srednjoevropskom vremenu, kada će Tolima da ugosti La Ekidad.

U ovom momentu teško da samopouzdanje izabranika Ernana Toresa može da bude na višem nivou. Pre desetak dana su obezbedili plasman u osminu finala Kopa Libertadores, pritom trijumfom nad šampionm Brazila Atletiko Mineirom u gostima sa 2:1.

Izabrane vesti

Po završetku tog meča, u idealan tim grupne faze elitnog takmičenja uvršten je štoper Tolime Hulijan Kinjones. Ovaj 32-godišnji defanzivac nosi ogromne zasluge za sjajne defanzivne partije Kolumbijaca, ne samo u Kopa Libertadoresu, već i na domaćoj sceni. Odigrao je 18 mečeva ove sezone u svim takmičenjima, postigao je čak i jedan gol.

Tolima je u 20 kola ligaškog dela Aperture primila 14 golova, manje je imao samo Miljonarios (11). Bilo je to dovoljno da zauzme drugu poziciju i završi u B grupi. Potom, u prva dva kola Kvadrangulara bordo-zlatni su primili još samo jedan gol, u prvom meču su preslišali Envigado sa 4:1, pre nego što im je Independijente Medeljin odneo bod (0:0).

02.35: (1,93) Tolima (3,20) La Ekidad (4,00)

Kinjones je igrač sa ogromnim iskustvom, bez njega teško da bismo mogli da zamislimo modernu Tolimu. U klubu je od 2014. godine, došao je iz Independijente Santa Fea posle osvojene titule sa njim. Tolimi je doneo dva trofeja šampiona Kolumbije, 2018. i 2021. su osvojene Aperture. To su dve od ukupno tri titule koje je Tolima osvojila za 67 godina postojanja, prethodno je 2003. bila najbolja u Klausuri.

Protiv La Ekidada će Tores imati ozbiljnih problema da sastavi prvu postavu. Anderson Plata i Huan Fernando Kaisedo su suspendovani, a Hoze David Moja i Huan David Rios povređeni. Na sve to, Raziel Garsija i golman Aleksander Domingez su se odazvali reprezentacijama Perua i Ekvadora, pa će i oni da propuste veoma važnu prvenstvenu utakmicu.

La Ekidad nema takvih problema. Sedmoplasirani tim iz ligaškog dela je kompletan i zato sa visokim očekivanjima dolazi noćas u Ibage po tri boda. Ukoliko uspe u toj nameri, prekinuće Tolimi seriju od šest mečeva pred domaćom publikom u svim takmičenjima bez poraza. Od sredine aprila ona je prvo vezala tri pobede, pa zatim još tri remija.

Mada, La Ekidad nije baš savršen kada su gostovanja u pitanju. Nije trijumfovao na poslednja tri meča koje je igrao van svog stadiona, odnosno ima samo jednu pobedu sa poslednjih osam gostovanja.

La Ekidad i Tolima su u februaru odigrali 0:0, što je bio njihov treći remi na poslednja četiri susreta. Bordo-zlatni su bez poraza na poslednjih sedam okršaja sa noćašnjim rivalom.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KOLUMBIJA 1 – APERTURA (KVADRANGULAR) – 3. KOLO

Grupa A

Atletiko Nasional – Bukaramanga 4:1 (2:1)

/Dake 7, 47, Pabon 45+1, Guzman 90 – Moreno 15/

Junior – Miljonarios 2:1 (1:0)

/Gonzalez 11, K. Valensija 90+2 – H. Valensija 90/

Grupa B

Envigado – Independijente Medeljin U TOKU

Ponedeljak

02.35: (1,93) Tolima (3,20) La Ekidad (4,00)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Deportes TolimaKolumbija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara