Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tolimina granitna odbrana mora da zaustavi samo jednog čoveka

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.03.22. | 23:05

Ako trećeplasirani tim kolumbijske elite zatvori Huana Karlosa Ruiza koji je posigao šest od devet golova Kortulue, smeši mu se pobeda i napredak na tabeli

Ne spada u red najvećih klubova Kolumbije, ali Tolima je poslednjih godina uspevala da pomrsi račune velikanima poput Atletiko Nasionala, Miljonariosa, Amerike i Deportivo Kalija koji su osvajali dvocifren broj titula. Tolima je zaključno sa prošlogodišnjom u Aperturi osvojila tek tri šampionska naslova i u tom segmentu zaostaje za čak devet klubova u Kolumbiji. Međutim, klub iz Ibaguea sanja reprizu prošle takmičarske godine.

Trenutno je trećeplasirana sa 19 bodova, jednim manje od Atletiko Nasionala, te četiri deficita u odnosu na Miljonarios. Međutim ima utakmicu manje i ako noćas uspe da savlada prošlogodišnjeg drugoligaša Kortuluu u gostima, preskočiće Zelene iz Medeljina i prići na samo bod od lidera.

Izabrane vesti

Tolima od starta šampionata može da se pohvali jednom od najboljih odbrana, a gledajući isključivo statistički, ređe je kapitulirala samo defanziva koja je kapitulirala u tri navrata, dva puta manje od Tolimine. Ključni zadatak biće joj da zaustavi iskusnog 35-godišnjeg špica Huana Karlosa Ruiza koji je još nastupao u brazilskoj i kineskoj eliti. Od devet golova Kortulue od starta prvenstva, on je postigao čak šest!

U tom pogledu Tolima je mnogo raznovrsnija i znatno manje predvidiva. Na listu strelaca koja broji 11 postignutih golova upisalo se čak sedam fudbalera, tako da rivali teško mogu da se fokusiraju samo na jednog čovek. Opasnost preti iz špica napada odakle su Gustavo Ramirez i Mihael Ranhel, dok su tri proizveli igrači sa krilnih pozicija Hejson Lukumi i Luis Miranda.

Biće ovo prvi okršaj Tolime i Kortulue posle četiri i po godine. Toliko je sastav sa stadiona 2. oktobar igrala van elitnog ranga. I međusobni skor im je poprilično izjednačen na minulih pet okršaja - oba tima su slavila po dva puta uz jedan nerešen ishod.

Inače, sjajna serija nepobedivosti Tolime u 2022. godini koja je brojala sedam pobeda i dva remija, okončana je u prošloj rundi od strane raspoloženog Juniora, još jednog pretendenta na titulu u Kolumbiji. Zato Tolima ima dodatni podstrek da se ekspresno vrati na pobednički kolosek.

KOLUMBIJA 1, 10. KOLO

01.40: (3,70) Kortulua (3,00) Tolima (2,10)

23.30: (2,25) Agilas (3,00) Envigado (3,30)



tagovi

Kolumbija 1Deportes Tolima

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara