Tomane u Turskoj (© Samsun)
Tomane u Turskoj (© Samsun)

Tomane dobija 2.000.000 evra u Turskoj

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.09.20. | 09:16

Portuglac potpisao na tri plus jednu godinu, Zvezdi sleduje 700.000 evra

Posle godinu i kusur dana, okončana je misija Antonija Manuela Fernandeša Mendeša, poznatijeg kao Tomane u Crvenoj zvezdi. Portugalski napadač je komletirao transfer u Tursku i zvanično postoa član Samsuna.

Prema izveštajima sa lica mesta, Tomane je potpisao ugovor na tri sezone, uz opciju da se produži za još jednu. Ljudi bliski klubu uveravaju da će u Samsunu imati mogućnost da do leta 2023. zaradi 2.000.000 evra, ukoliko odradi ugovor do kraja, s tim da bankovni račun može dodatno da poveća ukoliko aktivira određene bonuse vezane za broj utakmica i golova, kao i za eventualnu promociju sadašnjeg drugoligaša u elitni rang turskog fudbala. Tamošnji mediji ističu da je 28-godišnji špic biti najskuplje pojačanje Samsuna u istoriji i da će u turskoj valuti koštati čelnike oko 20.000.000 lira.

Izabrane vesti

Crvena zvezda će od ovog posla zaraditi 700.000 evra na ime obeštećenja.

Iako se pominjalo da bi Antonio Tomane mogao da bude na raspolaganju treneru Dejanu Stankoviću za meč sa Omonijom, dovođenje Italijana Dijega Falčinelija uticalo je na promenu kursa, pa je strelac gola u Tirani pre tri sedmice, ipak, dobio zeleno svetlo da promeni sredinu. Od crveno-belih se oprostio posle titule prvaka Srbije, učeća u grupnoj fazi Lige šampiona i utiskom da nije ispunio očekivanja, na 32 utakmice postigao je tek osam golova.

Opraštam se od velikog kluba. Želim da se zahvalim svima na veličanstvenoj godini za mene. Ostvario sam dečački san igrajući Ligu šampiona i što sam osvojio titulu sa ovako velikim klubom. Još jednom hvala svima, pogotovo prijateljima koje sam stekao ovde“, napisao je Tomane na rastanku od crveno-belih.



tagovi

TomaneFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara