Tomane slobodan igrač

Vreme čitanja: 1min | čet. 23.05.24. | 18:43

Budućnost iskusnog napadača je otvorena, a prema informacijama uglednog portugalskog lista, postoji realna opcija da se Tomane vrati u portugalski fudbal

Nekadašnji napadač Crvene zvezde Tomane (31) neće iskoristiti mogućnost automatskog produžetka saradnje sa kiparskim APOEL-om, već krajem ovog meseca zvanično postati slobodan igrač, piše A Bola.

Budućnost iskusnog napadača je otvorena, a prema informacijama uglednog portugalskog lista, postoji realna opcija da se Tomane vrati u portugalski fudbal. Naravno, i mogućnost nastavka karijere u inostrastvu je takođe otvoreno. Nekoliko klubova je se već raspitivalo za igrača, koji će u bliskoj budućnosti doneti odluku o svojoj narednoj destinaciji.

Izabrane vesti

Tomane je proširio svoju trofejnu kolekciju osvajanjem titule sa APOEL-om. Podsetimo, za Crvenom zvezdom je osvojio dva šampionska trofeja, iako se nije proslavio. Odigrao je ukupno 32 utakmice u crveno-belom dresu i postigao osam golova, uz pet asistencija.

Nekadašnji omladinski i mladi reprezentativac Portugalije, stasao je u Boavisti, a seniorski fudbal zaigrao u Vitoriji Gimarais. Potom je nastupao i za Duizburg, Panetolikos i Aruku, dok je zablistao je u Tondeli u sezoni 2018/2019, kada je postigao 14 golova u svim takmičenjima i pomogao ekipi da opstane u najvišem rangu takmičenja.

To je privuklo upravu Crvene zvezde, koja je za njega na leto 2019. godine platila obeštećenje od 750.000 evra. Dve godine kasnije, Tomane je prešao u turski Samsun za 600.000 evra, a prošlog leta je potpisao za APOEL kao slobodan igrač. Rastanak je usledio posle godinu dana i svega tri postignuta gola u svim takmičenjima, uz dve asistencije.


tagovi

TomaneLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara