Nenad Tomović na meču sa Vest Hemom (©Reuters)
Nenad Tomović na meču sa Vest Hemom (©Reuters)

Tomović i Tričkovski u poteri za Milojevićevim APOEL-om

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.03.23. | 10:04

AEK iz Larnake posle debakla protiv Vest Hema (0:4) gostuje Arisu u Limasolu, u 28. kolu kiparskog šampionata

Ušli smo u završnicu šampionata Kipra, APOEL koji trenira srpski strateg Vladan Milojević prvi je na tabeli plej-ofa, a za njega je veoma važan meč na programu ovog ponedeljka od 16 časova, kada će se sastati najbliži pratioci Aris i AEK iz Larnake.

AEK je trenutno na drugoj poziciji, ima četiri boda manje i odigran meč manje. Takođe, za tri poena je bolji od Arisa, koji zauzima tu drugu poziciju koja vodi u Ligu konferencije sledeće sezone.

Izabrane vesti

Neće ovaj susret u Limasolu ništa konkretno da reši, ima još mnogo da se igra do kraja prvenstva. Posle ovog, ostalo je još osam kola, a svi najbolji timovi u ligi će međusobno da odmere snagu.

Od početka plej-ofa Milojevićev APOEL je dva puta remizirao, sa Omonijom (1:1) i Pafosom (0:0). Ipak, nije to previše koštalo velikana iz Nikozije, pošto je AEK poražen na tri od poslednje četiri utakmice.

Tim iz Larnake je u očiglednoj krizi, malo je se više posvetio međunarodnoj sceni i to je ostavilo trag u prvenstvu. U Ligi konferencije se AEK dobro „tukao“, eliminisao je Dnjepar 1, ali ga je u osmini finala zaustavio premijerligaš Vest Hem. Englezi su ga savladali na oba meča, u Larnaki sa 2:0, a potom u Londonu prošlog četvrtka sa 4:0.

16.00: (2,15) Aris (3,15) AEK Larnaka (3,30)

Videćemo kakav će trag taj ubedljiv poraz da ostavi na izabranike Hozea Luisa Oltre. Španski stručnjak za derbi sa Arisom svakako ne može da računa na suspendovanog vezistu Gustava Ledesa, koji je u prošlom kolu protiv Apolona dobio direktan crveni karton još u uvodnoj fazi meča. Neizvestan je i nastup rovitih Anhela Garsije i Adama Đurča. Realno je da i defanzivac i napadač ostanu na klupi.

Zato, nastup srpskog fudbalera Nenada Tomovića ne bi trebalo da se dovodi u pitanje. Iskusni štoper retko propušta mečeve AEK-a, samo kada je baš povređen ili suspendovan, a u situaciji kada je Garsija rovit trebalo bi da bude starter. Uostalom, baš kao i nekadašnji napadač Crvene zvezde, kapiten Ivan Tričkovski.

Zato, sadašnji golman Zvezde Miloš Gordić, koji je u Larnaki na pozajmici do leta, sasvim izvesno će ponovo da ostane na klupi. Čitave sezone je u senci Kenana Pirića, nije zabeležio nijedan nastup za Kiprane. Štaviše, u Londonu nije bio ni na klupi, za razliku od prethodnog meča sa Apolonom. Od zime je član AEK-a i bivši reprezentativac Mađarske rođen u Srbiji, Nemanja Nikolić.

U Arisu nema srpskih fudbalera, niti onih koji su igrali u našem šampionatu, ako ne računamo Matiju Špoljarića. Reč je o 25-godišnjem vezisti, sinu bivšeg igrača OFK Beograda Milenka Špoljarića, koji je rođen u Limasolu. Ima Matija srpski pasoš, ali je odabrao da igra za reprezentaciju Kipra i već je sakupio 14 nastupa.

Aris u svojim redovima zato ima nekoliko, za širu javnost poznatih fudbalera. Prva zvezda svakako je nekadašnji reprezentativac Rusije Aleksandar Kokorin, koji je ove sezone postigao 10 golova i zabeležio četiri asistencije. Boje Arisa brani i desni bek iz Gane Erik Boaći, letošnja želja Partizana, koji je posle Olimpije iz Ljubljane ipak prešao na Kipar. Za Aris je do sada odigra 22 utakmice i postigao dva gola.

AEK i Aris su se do sada ove sezone dva puta sastali, a oba duela pripala su timu iz Larnake. Sredinom oktobra u Limasolu, slavio je sa 2:1 golovima Tričkovskog i Roma (Kokorin postigao jedini pogodak za Aris), dok je u januaru posle velikog preokreta bilo 4:3 za AEK. Aris je na tom meču posle prvih pola sata vodio sa 2:0, AEK je preokrenuo na 3:2. Bivši vezista Lansa i Gengana Janik Gomis je u 80. minutu postigao gol za 3:3, ali je AEK ipak stigao do sva tri boda pogotkom Imada Faradža u 93. minutu.

KIPAR 1 (PLEJ-OF) – 28. KOLO

Petak

APOEL – Pafos 0:0

Subota

Apolon – Omonija 3:1 (2:1)

/Ekpolo 14, Pitas 45pen, Varda 88 – Tadžuri 18/

Ponedeljak

16.00: (2,15) Aris (3,15) AEK Larnaka (3,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kipar 1Aris LimasolAEK LarnakaVladan MilojevićAPOELAPOEL NikozijaNenad TomovićIvan Tričkovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara