Tonali bio blizu Juventusa i Intera ali je hteo samo u Milan

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.12.20. | 11:50

Momak koji je 2000. godište ima glavu fudbalera iz 80-ih ili 90-ih i vide ga kao budućeg lidera Rosonera

Milan je prvi u Seriji A od početka sezone, grupu u Ligi Evrope je završio na prvom mestu, na 16 od 19 mečeva u sezoni je postigao makar dva gola, ima samo jedan poraz, za poraz u gostima ne zna na poslednjih 18 utakmica računajući i prošlu sezonu… Milanovi rezultati u ovoj sezoni su iznenađenje čak i za najvatrenije pristalice Rosonera. Pogotovo što letos nisu došla neka velika pojačanja.

Zapravo, jedino kapitalno pojačanje Rosonera je bio Sandro Tonali iz Breše kao jedan od najvećih talenata italijanskog fudbala i prognozirani naslednik Andree Pirla. Tonali se mesecima unazad pominjao kao želja mnogo bogatijih klubova od Milana poput Barselone, Pari Sen Žermena, Mančester Sitija, Čelsija, Juventusa, Intera… Bilo je pravo čudo kako je završio u Milanu. Klub sa San Sira je uspeo da napravi finansijsku gimnastiku da dovede Tonalija na pozajmicu vrednu 10.000.000 evra s pravom otkupa za 15.000.000 evra plus još 10.000.000 evra kroz bonuse i 10 odsto od naredne prodaje.

Izabrane vesti

Imala je Breša i bolje ponude, ali je igrač završio u klubu za koji navija od malih nogu.

“Suštinski, to je transfer od 35.000.000 evra koji je bio daleko od jednostavnog. Najteža stvar je bila ubediti Brešinog gazdu Ćelina da pristane na takvu vrstu ponude jer je na stolu imao bolje ponude od drugih klubova. Sandro je želeo u Milan, ali Rosoneri su mogli da sastave samo ponudu sa pozajmicom, otkupom i bonusima. Presudila je Sandrova želja da pređe u klub za koji navija. Ćelino je to na kraju shvatio i ispoštovao volju momka. Koliko su Juventus i Inter bili blizu Tonalija? Veoma. Ali iz raznih razloga, od kojih je Sandrova želja bila najbitniji, Milan je dobio tu trku”, rekao je Tonalijev agent Bepe Boco za Tutusport.

Tonalijeva karijera u Milanu ide polako i postepeno. Sezonu je počeo kao alternativa Kesiju i Benaseru u veznom redu, ali mu Pioli polako pruža priliku i u startnih 11. Do sada je odigrao 16 mečeva od kojih je u sedam ušao sa klupe. Nije upisao no gol, ni asistenciju, ali su u Milanu prezadovoljni njegovim igrama i niko se ne opterećuje statistikom. Sinoć je protiv Sparte kao lider predvodio rezervni tim Rosonera do pobede i prvog mesta u grupi. Nije se plašio da konce igre preuzme u svoje ruke, a i na nedavnim mečevima protiv Sampdorije i Fjorentine je bio među boljima i evidentno je da raste iz utakmice u utakmicu.

“On je jedinstven igrač. Iako je 2000. godište, ima glavu i stil igre fudbalera iz 80-ih ili 90-ih. Nije previše zainteresovan za moderni stil života i društvene mreže. Jedino ga zanima fudbal. Ambiciozan je i inteligentan. Veoma je hladnokrvan i retko ćete videti da ga nešto uznemiri. Vidim ga u Milanu za pet godina kao lidera na terenu i u svlačionici. Ima sve fudbalske i moralne kvalitete da postane stub oslonac novog Milana. Vrlo brzo se privikao na jednostavnu i porodičnu atmosferu koje vladaju u Milanelu”.

Mogu li Milan i Tonali do ”skudeta” je pitanje koje poslednjih dana i nedelja postavlja cela italijanska fudbalska javnost.

“Ako ih bude držao ovaj entuzijazam, mogu da osvoje 'skudeto'. Ima tu još mnogo da se igra, ali sam povratak u trku za titulu posle toliko godina je uspeh za Milan. Plasman među četiri najbolja bi bio sjajan rezultat, a prvo mesto fantastičan. Kao što Maldini reče, zašto da ne sanjaju”.

Na kraju je Boco ispalio i jedno zanimljivo mišljenje o prognozi dalje karijere Erlinga Halanda.

“Voleo bih da taj “zlatni dečko” dođe u italijanski fudbal. U koji klub? Juventus bi bio suviše lak odgovor… Ja bih se kladio na Milan”.


tagovi

Sandro Tonali

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara