Toni Kros će dogodine slaviti deceniju u Realu

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.04.23. | 08:49

Dogovorena saradnja do juna 2024. godine

Toni Kros i Real Madrid ostaće zajedno još jednu sezonu. Fenomenalni Nemac biće u prilici da dogodine proslavi deceniju u Kraljevskom klubu, koja je bila okovana uspesima i velikim trofejima.

Produžetak saradnje predstavljao je veliku želju čelnika madridskog kluba. Kros nije želeo da ih razočara, ali je pre dogovora želeo da se uveri u to šta bi mogao da ponudi klubu u narednih 12 meseci. Čini se da je svima jasno da je još uvek u stanju da bude oslonac igre svog tima i da Real Madrid još uvek nije spreman za njegov odlazak.

Izabrane vesti

Kros (33) je u prethodnoj deceniji u svakom smislu opravdao madridski dres, ponašao se kao prava legenda, što posle svega prikazanog i jeste postao. Iako u njegovom slučaju brojke nisu presudne, i one pokazuju koliko je bio važan za Kraljevski klub ovih devet godina. Odigrao je 405 utakmica i postigao 27 golova, osvojivši četiri Lige šampiona, tri španska prvenstva, pet titula klupskog prvaka sveta i po tri Superkupa Evrope i Španije.

Sjajni Nemac je i pre dolaska u Madrid ispunjavao sve kriterijume igrača za ovaj klub. Na Santijago Bernabeu je stigao kao šampion sveta sa Nemačkom u Brazilu, a onda je u Realu osvojio 19 trofeja. Veruje se da će jubilarni 20. već prigrabiti 6. maja u Sevilji, kada je na programu finale Kupa Španije između Madriđana i Osasune.

Kros je stasao u minhenskom Bajernu, gde je osvojio 10. trofeja, među kojima je bila i Liga šampiona iz sezone 2012/2013. Dve sezone je igrao na pozajmici u Bajer Leverkuzenu, a u Real je stigao u julu 2014. godine za svega 25.000.000 evra. Sve ostalo je već deo istorije Madriđana.


tagovi

Toni Kros

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara