(@Reuters)
(@Reuters)

Toni Martinez glavom kao neki igrači nogom, Porto srušio Lacio; Atalanta okrenula Olimpijakos (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.02.22. | 22:56

Remi Lajpciga i Sosijedada...

Malo je nedostajalo Portu da u veoma jakoj konkurenciji Milana, Atletika i Liverpula prođe u osminu finala Lige šampiona. Poražen je u odlučujućoj utakmici kod kuće od Madriđana i ostao bez plasmana među 16. Međutim mogli bi Zmajevi do same završnice u drugom po rangu Uefinom takmičenju. Jer očito je da nema mnogo ekipa jačih od Porta u ovom takmičenju. Pokazali su Portugalci to i večeras, pošto su na svom terenu tukli Lacio sa 2:1 i odškrinuli vrata naredne faze.

Rimljani su vodili, imale sve u svojim rukama, da bi domaćin pogocima u finišu prvog dela i početkom drugog došao do preokreta.

Izabrane vesti

Junak Dragaa je napadač Toni Martinez, momak što potpisuje oba gola. Posebno atraktivan bio je onaj prvi, postignut glavom sa nešto više od 11 metara. Svaka čast mladom beku Žoau Mariju za centaršut, ali u prvi plan ipak ide strašan trzaj glavom.

Mario je ubacivanjem sa boka pripremio i drugi gol Porta...

Olimpijakos se veoma dobro nosio sa Atalantom sat vremena. Pedro Martins dobro je postavio svoje momke, svestan ofanzivne moći domaćina odlučio da igra opreznije i preti iz kontre, što mu je donelo rezultat. Iz jedne takve situacije Tikinjo Soareš doneo je prednost grčkom timu tako što je rešio da udarcem iz daljine završi akciju. Bio je to milimetarski precizan šut...

Atalanta je imala mnogo više loptu u nogama, neuporedive su bile i statističke kolone gde se pišu udarci na gol, međutim dugo tim iz Bergama nije mogao da probije odbranu Olimpijakosa. Imali smo poništen gol Pesine, prečku Malinovskog iz slobodnog udarca, nekoliko situacija gde je izostao završni pas ili šut. U takvoj situaciji, kako to obično biva, defanzivna linija rivala probija se posle prekida. Dva dobra prekida Teuna Kompajnersa i dve dobre reakcije albanskog štopera Berata Đimšitija koji postiže prve golove u sezoni i kreira reokret Atalante u svega dva minuta.

RB Lajpcig i Real Sosijedad odigrali su 2:2 i odluka o tome ko ide u osminu finala pašće u revanšu na Anoeti. Baski su dva puta vodili, Bikovi se dva puta vraćali i na kraju izvukli remi. Za goste su pogađali Le Norman u 9. i Ojarzabal sa penala u 64. minutu. Neshvatljiva je bila greška Joška Gvardiola i igra rukom u sopstvenom šesnaestercu. Hrvat ihra veoma dobro u poslednje vreme, ali ga prati neka loša sreća. Pre desetak dana postigao je autogol u Bundesligi, a sada i ovaj penal koji je umalo koštao poraza njegov klub.

Lajpcig su spasli pogoci najboljeg igrača Kristofera Enkunkua i Emila Forsberga sa penala u finišu utakmice.

LIGA EVROPE – 1/16 FINALA

Četvrtak

Barselona - Napoli 1:1 (0:1)

/Feran Tores 59pen - Zjelinski 29/

Borusija Dortmund - Rendžers 2:4 (0:2)

/Belingem 51, Gereiro 82 - Tavernijer 38pen, Morelos 41, Lundstram 49, Zagadu 54ag/

Šerif - Braga 2:0 (1:0)

/Til 4pen, Traore 83/

Zenit - Betis 2:3 (2:3)

/Dzjuba 25, Malkom 28 - Rodrigez 8, Vilijan Žoze 18, Gvardado 41/

Atalanta - Olimpijakos 2:1 (0:1)

/Đimšiti 61, 63 - Soareš 16/

Porto - Lacio 2:1 (1:1)

/Martinez 37, 49 - Zakanji 23/

RB Lajpcig - Real Sosijedad 2:2 (1:1)

/Enkunku 31, Forsberg 82 - Le Norman 9, Ojarzabal 64pen/

Sevilja - Dinamo Zagreb 3:1 (3:1)

/Rakitić 13pen, Okampos 44, Marsijal 45+1 - Oršić 41/

(Direktan plasman u osminu finala su obezbedili: Crvena zvezda, Olimpik Lion, Monako, Spartak Moskva, Ajntraht, Galatasaraj, Bajer Leverkuzen i Vest Hem)


tagovi

Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara