Nemanja Radonjić (©Reuters)
Nemanja Radonjić (©Reuters)

Torino će odluku o Radonjiću doneti početkom avgusta

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 14:53

Novi trener Bikova Paolo Vanoli želi prvo da upozna srpskog fudbalera tokom priprema, pa će onda preseći da li će ga klub prodavati ili ne

Nemanja Radonjić i Crvena zvezda. Želja postoji, ali u ovom trenutku ne pitaju se samo te dve strane. Čitav posao je u rukama Torina, za koji je srpski fudbaler vezan ugovoro. Konkretno, njegovog trenera Paola Vanolija.

Nekadašnji strateg Venecije i moskovskog Spartaka zamenio je ovog leta na klupi Ivana Jurića. Jedna od želja mu je da niko sa postojećeg spiska zaposlenih ne bude prodat dok lično ne proceni posle rada na pripremama da li mu je potreban ili ne.

Izabrane vesti

To znači da se o statusu 28-godišnjeg krilnog napadača iz Niša neće znati do prve sedmice avgusta, kada će Bikovi u Francuskoj otpočeti poslednju fazu priprema za novu sezonu. Pre toga će se ekipa okupiti sredinom jula i odraditi 10 dana visinskih priprema u Trentino Alto Adiđeu, tokom kojih će Radonjić probati da ubedi Vanolija da ga zadrži.

Radonjić je u Torino stigao na leto 2022. godine iz Olimpik Marselja, najpre na pozajmicu, a potom je otkupljen za 1.700.000 evra. Njegova karijera u Seriji A propraćena je raznim usponima i padovima, bilo je nekih sjajnih partija, ali i učestalih svađa sa trenerom Jurićem. Hrvat ga je na kraju prošle sezone definitivno precrtao, u januaru je srpski fudbaler završio na pozajmici u Majorci, ali ni tamo se nije naigrao.

Ukoliko Vanoli proceni da mu Radonjić ne treba, Torino će ga i zvanično staviti na transfer listu. Prema nekim procenama, Bikovi će tražiti između jednog i dva miliona evra za obeštećenje.

Podsetimo, Crvenu zvezdu plej-of za Ligu šampiona čeka 20/21 i 27/28 avgusta, a do tada bi valjalo da ima kompletiran sastav, odnosno da trener Vladan Milojević zna kakvim snagama raspolaže u odlučujućem dvomeču.


tagovi

TorinoNemanja RadonjićFK Crvena zvezdaPaolo VanoliSerija A

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara