Pegolo zaustavlja Vlahovića (©Reuters)
Pegolo zaustavlja Vlahovića (©Reuters)

Torino grmi: Dušan Vlahović! Majstorija Srbina u 88. minutu vodi Juve u pakao Firence (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.02.22. | 22:53

Golman Sasuola Pegolo čuda činio tokom celom meča, Duci ga na kraju matirao uz pomoć ruke defanzivca Ruana...

Torino grmi: Vlahović Dušan! Druga utakmica za Staru damu i drugi gol! Gol vredan plasmana u polufnale Kupa Italije. Srpski as, u to više niko ne sumnja, biće prvi Damin kavaljer u godinama što dolaze: Juve - Sasuolo 2:1! Što će reći da nas početkom marta čeka spektakl kakav se samo poželeti može. Za ljubitelje fudbala spektakl, za Torineze i Dušana Vlahovića pakao kakav se doživljava verovatno jednom u deset godina, jer možete samo da zamislite kakav će doček na Artemio Frankiju imati srpski napadač i njegov novi klub.

Sjajan meč gledali smo u Torinu noćas. Sasuolo je po ko zna koji put pokazao da ume da se isprsi pred velikanima, odigrao maksimalno hrabro, otvoreno, s jasnom i izraženom željom da se nadigrava i da kroz nadigravanje dođe do same završnice Kupa Italije. Puno puta mu je pošlo za rukom ove sezone da na pleća baci na papiru moćnije od sebe. Tukao je Milan u Milanu, u ligaškom meču Juventus u Torinu, očitao lekciju Laciju, uzeo bod Napoliju posle 0:2...

Izabrane vesti

Čuda je na svojoj gol liniji večeras pravio Đanluka Pegolo, dekica koji je nedavno zagazio u petu deceniju života; zaličilo je u jednom momentu da mu je mreža začarana i da bi njegova magija mogla da se prenese na saigrače iz navale, poput Skamake ili Raspadorija. Zaličilo je da će simpatična družina Ređo Emilije kreirati još jedno malo čudo, ili makar odvesti meč u produžetke, možda u penal seriju - a tamo bi onda sve bilo moguće - međutim onda je na scenu stupio Dušan Vlahović. Sasuolovu bajku u najavi pretvorio u košmar, a Torino podigao na noge i posle samo 180 minuta u crno-belom dresu naterao navijače da mu se klanjaju.


Moguće da će pogodak koji ste upravo videli i koji je Juve odveo u polufinale biti okaraktersian kao autogol - verovatno s razlogom - jer jasno se vidi da je lopta posle udarca Vlahovića pogodila u ruku Ruana, promenila pravac i prevarila Pegola, ali bez obzira na to zasluge srpskog napadača za konačan ishod su daleko najveće. Vlahović je loptu primio na 50 metara od gola, majstorski prevario čuvara, sam sebi iskreirao šansu i na kraju ga je sreća zasluženo pogledala.

A sve ono što je Đanluka Pegolo do tog momenta zaustavio zaista možemo da podvedemo pod čudesa svoje vrste. Meč je završio s ukupno devet odbrana od kojih su makar četiri bile čisti ziceri. Na sve to dva puta ga je spasavala stativa. Prvo je Veston Mekeni pogodio u 56. minutu, a onda i Matijs De Liht u 73. Amerikancu je Pegolo dva puta branio udarce glavom iz neposredne blizine, Vlahoviću u prvom poluvremenu skinuo zicer u situaciji jedan na jedan, a 15 minuta pre kraja isto je ponovio nakon što je snažni srpski napadač izbacio Alvara Moratu u sličnu situaciju.

Nakon pokušaja Rabioa glavom u 82. minutu 40-godišnji golman Sasuola napravio je verovatno odbranu utakmice. Domaći igrači već su bili ozbiljno frustrirani...

A onda taj 88. minut i Pegolo je matiran od momka 18 godina mlađeg od sebe?!

Treba pomenuti da je Juventus vodio pogotkom Paula Dibale od 3. minuta. Izjednačio je lepim golom Hamed Traore u 24.

Vlahovića i Juve za vikend očekuje veliki izazov - gostovanje Atalanti u Bergamu. Posle toga sledi gradski derbi sa Torinom, pa nastavak Lige šampiona. Prva utakmica osmine finala na Madrigalu.

KUP ITALIJE - ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Utorak

Inter - Roma 2:0 (1:0)

/Džeko 1, Sančez 68/

Sreda

Milan - Lacio 4:0 (3:0)

/Leao 21, Žiru 41 i 45, Kesi 82/

Četvrtak

Atalanta - Fjorentina 2:3 (1:1)

/Zapakosta 30, Boga 56 - Pjontek 9pen, 71, Milenković 90+4/

Juventus - Sasuolo 2:1 (1:1)

/Dibala 3, Vlahović 88 - Traore 24/

PAROVI POLUFINALA

Inter - Milan

Fjorentina - Juventus


tagovi

Kup ItalijeDušan Vlahović

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara