Urbano Kairo (Reuters)
Urbano Kairo (Reuters)

Torinov predsednik: Nismo hteli da ostanemo bez para za Lukića, Ilić će vredeti više

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.03.23. | 17:46

Potvrđeno da je Ivan Jurić insistirao na transferu mladog srpskog veziste

Torino je poslednjih godina postao kolonija srpskih fudbalera, a brojčano stanje se nije promenilo ni kada je zimus otišao Saša Lukić u Fulam.

Njega je zamenio reprezentativni kolega Ivan Ilić koji je došao iz Verone. Lukić je poslednjeg dana prelaznog roka potpisao za Fulam, a Torinov predsednik Urbano Kairo za italijanske medije kaže da je klub bio primoran na prodaju bivšeg veziste Partizana.

Izabrane vesti

“Hteo sam da zadržim Lukića, ali on nažalost nije hteo da produži ugovor. I onda bismo ga izgubili za nula evra kao Andreu Belotija. To bi bila velika šteta. Sa Belotijem smo imali lepu stranicu u istoriji Torina koja se nije dobro završila. Ali preferiram da se sećam lepih stvari. Šta ako zatraži da se vrati nazad? Ipak, ne. Ta stranica je zatvorena”, rekao je Kairo.

O dolasku Ivana Ilića kaže: 

“Taj transfer je urađen u dogovoru sa Jurićem. Nismo u tom trenutku čak ni mogli da ga priuštimo. Ali pošto je Jurić mislio da je to dobra priča, uspeli smo priuštiti investiciju vrednu 17.000.000 evra. Odlučili smo da ga dovedemo iako je koštao mnogo. Delom zato i što nam je Jurić rekao da će u budućnosti vredeti mnogo više nego što smo sada platili”.

Zadovoljan je i ostalim pojačanjima…

“Nekada čujem ljude da pričaju kakav bismo tim imali da smo zadržali neke igrače. Ali da nismo prodali Bremera, ne bi došao Shurs. Da nisu otišli Prat i Brekalo, ne bi došli Mirančuk i Vlašić. Sportski driektor Vanjati radi sjajan posao i doveo nam je igrače poput Karamoa, Radonjića ili Shursa”.

Iako je u prošlosti Jurić izražavao nezadovoljstvo klupskom politikom, Kairo veruje da će nastaviti saradnju.

“Očekujem ga na Torinovoj klupi i naredne sezone. Imamo važeći ugovor. Pričali smo i o produžetku ali to za sada nije hitna stvar”.


tagovi

Urbano KairoIvan IlićSaša Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara