Toro uhvatio Milan na krivoj nozi, a pobedio je i sudiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.10.22. | 22:55

Bikovi srušili šampiona Italije

Milan je doživeo drugi poraz u sezoni, Torino je jedina ekipa uz čudesni Napoli koja je savladala branioca trona u Seriji A.

Bikovi su blickrigom u prvom poluvremenu postigli dva gola za tri minuta, uhvatili Milanovu odbranu na spavanju i slavili 2:1. Rosonerima nije pomogao ni vetar u leđa od sudije Abisoa koji im je pomogao da dođu do gola nade u u 67. minutu kada nije svirao očigledan faul strelca Mesijasa

Izabrane vesti

Poznat je Torino kao nepredvidiva ekipa koja igra toplo-hladno, obično protiv velikih timova pruži žestok otpor ali na kraju uvek nekako na neke neverovatne načine ostane bez bodova. Večeras im se to nije desilo iako je zamirisalo na takav scenario kada je Milan smanjio zaostatak.

Rosoneri su bili bez nekolicine povređenih prvotimaca koji su već duže vreme povređeni i ekipa se navikla bez njih. Problem je što je Stefano Pioli pogrešio sa izborom Origija kao prvog špica umesto Žirua, a nisu se proslavili ni Pobega u vezi umesto Benasera, ni Gabija u štoperskom paru sa Tomorijem. Domaći trener Jurić je verovao u napadačku trojku MirančukVlašićPelegri koja se dobro pokazala u prethodnom kolu kada je savladan Udineze u gostima. Očekivano, Vanja Milinković Savić je bio satndardan na golu, a Saša Lukić je dirigovao igrom na sredini terena.

Ko zna kako bi se sve završilo da je Rafa Leao večeras bio onaj pravi „MVP Leao“, a ne onaj nezainteresovani i dekoncentrisani Rafael Leao od pre dve ili tri godine. Portugalac je podsetio na vremena sa početka karijere u Milanu kada je iritirao navijače pošto je previše olako na početku meča prokockao dve sjajne šanse.

Samopouzdanje Toru je ulio i Milinković Savić sa nekim dobrim istrčavanjima na početku meča i domaćin je jakim presingom uspeo da anestezira Milan. Solidnu šansu je propustio Pjetro Pelegri a onda je odbrana Milana pala u san i Torino je to iskoristio.

Prvo je Kofi Điđi pogodio za vođstvo u 35. minutu pošto je sa zemlje glavom krunisao centaršut iz slobodnjaka koji je prošao kroz srce Milanove odbrane. Tatarušanu je krenuo pa stao i takođe snosi odgovornost... Milan se još nije oporavio od šoka, a Torino je poveo 2:0. Milinković Savić je poslao dugu loptu, Pelegri je spustio, a Vlašić produžio do Mirančuka koji je pobegao Milanovim defanzivcima i šutem iskosa uhvatio Tatarušanua na krivoj nozi.

Pioli je pokazao oštru rekaciju i na poluvremenu napravio trostruku izmenu. Izašli su Leao, Kalulu i Dijaz, a ušli Rebić, Dest i De Ketelare. I zaigrao je Milan konkretnije i ofanzivnije. Rebić je bio opasan, Dest je imao jako dobar šut, da bi Milan u 68. minutu došao do gola nade na prilično kontroverzan način.

Na Tonalijevu dugu loptu su krenuli Mesijas, domaći defanzivac Bonđorno ali i golman Vanja Milinković Savić koji je istrčao iz šesnaesterca. Mesijas je gurnuo Bonđorna koji je zakačio loptu, sklonio je da je VMS ne izbije i Mesijas je to iskoristio da pogodi praznu mrežu.

Bilo je očigledno da je Brazilac odgurnuo domaćeg defanzivca i napravio faul ali sudija nije hteo ni da gleda VAR. To je potpuno razbesenlo domaćeg trenera Jurića koji je ubrzo isključen.

Zaoštrila se borba na terenu, Pioli je uveo Žirua i Benasera ali je Toro sjajno odigrao u defanzivi, nije Milanu dozvolio nijednu ozbiljnu priliku do kraja i zasluženo je slavio. 

Rosoneri su pretrpeli drugi poraz u prvenstvu, kasne za Napolijem već šest bodova a za nekoliko dana ih očekuje krucijalni meč protiv Slascburga na San Siru za plasman u osminu finala Lige šampiona. Torino je povezao tri pobede i skočio je u gornji deo tabele.

SERIJA A – 12. KOLO

Subota

Napoli - Sasuolo 4:0 (3:0)

/Osimen 4, 19, 77, Kvarachelija 36/

Leče - Juventus 0:1 (0:0)

/Fađioli 73/

Inter - Sampdorija 3:0 (2:0)

/De Fraj 21, Barela 44, Korea 73/

Nedelja

Empoli - Atalanta 0:2 (0:1)

/Hatebur 32, Lukman 59/

Kremoneze - Udineze 0:0

Specija - Fjorentina 1:2 (1:1)

/Nzola 35 - Milenković 14, Kabral 90/

Lacio - Salernitana 1:3 (1:0)

/Zakanji 41 - Kandreva 51, Facio 68, Dia 68/

Torino - Milan 2:1 (2:0)

/Điđi 35, Mirančuk 37 - Mesijas 67/

Ponedeljak

18.30: (4,60) Verona (3,50) Roma (1,82)

20.45: (2,30) Monca (3,35) Bolonja (3,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vanja Milinković SavićŽunior MesijasAleksej Mirančuk

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara