Stadion u Toršavnu (©AFP)
Stadion u Toršavnu (©AFP)

Toršavn čeka titulu

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.05.20. | 13:42

Glavni grad Farskih Ostrva dočekao samo jednu šampionsku titulu u poslednje četiri godine

Premijer liga Farskih Ostrva poznata je kao šampionat u kome su egal utakmice retke, osim ako se ne sastaju dva kluba iz Toršavna ili neki od njih ne ukrsti koplja sa šampionom Klaksvikom, eventualno Vikingurom. Zbog toga bi “prvenstvo bez remija” moglo i u poslednjoj utakmici 3. kola da nas ostavi bez nerešenog ishoda, s obzirom da Argir dočekuje HB Toršavn (16.00).

Argir ima verovatno i najteži raspored na startu šampionata. U prvom kolu remizirao je sa Vikingurom, redovnim članom gornjeg doma, da bi u drugom bio ubedljivo poražen od B36, pretendenta na titulu, rezultatom 0:3. Ni danas mu se ne piše dobro, jer HB Toršavn takođe namerava da vrati titulu u glavni grad Ostrva ovaca, naravno, na svoju stranu stadiona koji deli sa ekipom B36.

Izabrane vesti

Start gostiju – dva trijumfa iz dve utakmice - obećava još jednu uzbuljivu borbu za titulu, a kako bi zadržao korak sa gradskim rivalom koji je do sada bio stopostotan i prilično ubedljiv, HB će morati da nastavi da pobeđuje.

Gost sa Argirom tradicionalno lako izlazi na kraj. Na poslednjih deset međusobnih utakmica u svim takmičenjima, slavio je devet puta, uz samo jedan poraz, a na sedam mečeva u tom periodu palo je tri ili više golova, zbog čega biste uz dvojku mogli da dopišete i 3+.

FARSKA OSTRVA 1 - 3. KOLO

Petak

Vikingur - Runavik 1:0 (1:0)

Subota

B36 Toršavn - Skala 6:2 (4:1)

Fuglafjordur - KI Klaksvik 1:4 (1:2)

EB/Strejmur - Tvorojri 2:0 (2:0)

Nedelja

16.00: (7,75) AB Argir (5,40) HB Toršavn (1,28)

*** kvote su podložne promenama




tagovi

Farska Ostrva 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara