(©FK Crvena zvezda)
(©FK Crvena zvezda)

Totalna ofanziva Zvezdinih omladinaca na Ligu šampiona! U Holandiji sa dva špica i trojicom prvotimaca

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.10.22. | 12:02

Jovan Mijatović najavljuje pobedu i gol protiv AZ Alkmara u prvom meču plej-ofa

Na turniru u Madridu pred Crvenom zvezdom pala je jedna od najboljih evropskih škola fudbala, oštre se crveno-beli da na kolena bace još jednu u plej-ofu omladinske Lige šampiona. Opravdali su Beograđani poziv Real Madrida, u prošaranom sastavu naneli su poraz lisabonskom Sportingu i raširili krila pred dvomeč sa AZ Alkmarom.

Otputovali su crveno-beli na megdan holanskom šampionu silno pojačani, omladinci su za prvi meč plej-ofa pojačani sa trojicom prvotimaca. Zoranu Renduliću su “ustupljeni” Jovan Mijatović, koji može da pokrije sve pozicije u napadu, štoper Stefan Leković i vezista Nikola Stanković, a na raspolaganju će imati i bisera iz “klase 2005” - Lazara Đurića. I to će pokušati da iskoristi, da pobedom u Holandiji (18.00) stekne prednost uoči beogradskog revanša.

Izabrane vesti

Izbacila je Zvezda kiparsku Omoniju, trijumfovala je u obe utakmice, a sada je pred njom ispit generacije. Zoran Rendulić za prvi meč sa AZ Alkmarom komanduje totalnu ofanzivu. Izaći će protiv holandskog prvaka sa dvojicom napadača, pokušati presingom da mu poremeti planove i u Beograd se vrati s pozitivnim rezultatom. 

“Čeka nas preozbiljna utakmica, za ove talente možda i najveća i najvažnija u dosadađnjim karijerama. Igramo protiv kluba čija je škola prepoznatljiva, rival je izuzetno kvalitetan na svim nivoima. Činjenica da se protivnički igrači nisu direktno plasirali u Ligu šampiona zahvaljujući prvom timu, već kao šampion Holandije, dovoljno govori o njima. Sigurno su u rangu, ako ne i jači od tima iz Lisabona, sa kojim smo se sastali pre šest dana”, rekao je Zoran Rendulić za Žurnal i najavio da će napasti AZ Alkmar, izaći će crveno-beli u Holandiji sa dva špica: 

“Ovo je idealan momenat, ne samo da vidimo gde smo u odnosu na najjače timove Evrope, već i da budemo pravi takmičari. Pokušaćemo da dođemo do što boljeg, aktivnog rezultata pred revanš u Beogradu, međutim, nećemo menjati našu igru. Pokušaćemo da iskoristimo njihove mane i borićemo se do poslednjeg momenta druge utakmice. Moramo da budemo pametni, pogotovo danas. Pokušaćemo da igramo ofanzivno i sa dva špica izađemo visoko, možda to neće očekivati”.  

Miloš Milojević je uveo Jovana Mijatovića u Budimpešti da spasava Zvezdu, šut ka Dibusu završio je pola metra pored gola. Na prvenac u prvom timu i dalje čeka, a u prvom meču drugog kola omladinske Lige šampiona očekuje da pobedu kruniše golom. 

“Ekipa je spremna i pokazaće da može da se bori sa evropskim klubovima. Očekujem da pobedimo i postignem gol, naravno, od mog gola je važnije da ostvarimo cilj, a to je da užemo u Ligu šampiona za omladince”, podvukao je Jovan Mijatović

I golman Jovan Miladinović je, poput trenera Zorana Rendulića i Jovana Mijatovića, otkrio karte. Crveno-beli će ih sve baciti na napad. 

“Igramo sa prvakom Holandije, tipičnim predstavnikom fudbalske zemlje koja je svetu dala velike asove. Znamo da je bolji od Sportinga koji smo nedavno dobili 3:2, ali ćemo da ga napadnemo, nema tu šta da se krije. Iako očekujem tvrdu utakmicu u kojoj moramo da budemo oprezni, ne odustajemo od svoje igre. Najbitnije je da je, pred najvažniji izazov u godini, dobra atmosfera u našem taboru”, zaključio je Jovan Miladinović za Žurnal

U avionu za Holandiju su se, pored Jovana Mijatovića, Stefana Lekovića, Nikole Stankovića, Lazara Đurića i golmana Jovana Miladinovića, našli i čuvar mreže Bogdan Maribnković, kao i Kosta Nedeljković, Boris Matić, Nemanja Vidojević, Aleksa Vukičević, Luka Stojsavljević, Petar Graonja, Lazar Majstorović, Luka Lečić, Mateja radonjić, Ignjat Brajić, Luka Bošković, Mlađan Ivanković, Stefan Miladinović, Ivan Nikčević, Stefan Radujko i David Ilić.

DRUGO KOLO OMLADINSKE LIGE ŠAMPIONA - PRVI MEČ

Utorak

18.00: AZ Alkmar - Crvena zvezda


tagovi

Omladinska Liga šampionaFK Crvena zvezdaJovan MijatovićStefan LekovićNikola StankovićZoran Rendulić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara