Totehnem možda nije za Ligu šampiona, ali Kejn jeste! Vulvsi upropastili Lampardov debi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.04.23. | 17:55

Njukasl se učvrstio u vrhu tabele posle pobede nad Brentfordom – 2:1

Sve je ukazivalo da bi ovo popodne moglo da bude tužno za London i verovatno jedan od najfudbalskijih gradova u Evropi. Sve je slutilo da bi London mogao da ostane sa samo jednim realnim kandidatom za učešće u Ligi šampiona za narednu sezonu, Arsenalom. Grcanje Čelsija nastavljeno je u Vulverhemptonu, Totenhem se mučio sa sjajnim Brajtonom na svom bunjištu.

Moglo je vrlo lako da se desi da Sparsi ostanu bez bodova vrednih Lige šampiona. Nisu pokazali elitni nivo, ali jeste Hari Kejn koji je preciznim udarcem u 79. minutu na asistenciju Hojberga doneo domaćinu tri boda. I nastavak velike potere za Njukaslom koji je bio uspešan na gostovanju Brentfordu – 2:1.

Izabrane vesti

Imao je Totenhem veliki pritisak moranja posle silnih neuspeha. I činilo se u jednom trenutku da će nekadašnji finalista Lige šampiona progledati. Posebno što je Son u 10. minutu sjajnim udarcem sa dvadesetak metara doveo Pevce u vođstvo. Međutim, videlo se da je De Zerbijeva ekipa tehnički i taktički naprednija, da deluje kao tim koji je dobro utreniran. Za razliku od Totenhema.

Videli su se i na ovom meču De Zerbijevi specijaliteti, kao u 34. minutu kada je na drugoj stativi skočio Luis Dank. Vrlo je bilo živo u drugom poluvremenu na Totenhemovom stadionu. Stigao je Brajton i do gola preko Velbeka, poništen je zbog Mitominog faula. Bio je to početak najturbolentnijeg dela meča, započetan DE Zerbijevim isključenjem. Nije se Italijan mirio sa sudijskom odlukom, kao da je osetio da bi meč mogao da se okrene na Totenhemovu stranu. Tako je i bilo, pošto je na školsku asistenciju Hojberga reagovao Hati Kejn.

OVDE POGLEDAJTE GOL HARIJA KEJNA

Bio je ovo „must win“ meč za Sparse, posebno što je Njukasl odradio posao protiv Brentforda (2:1) Svašta su preživele svrake na gostovanju Brentfordu. Imali su domaći čak dva penala u prvom poluvremenu. Prvi je Toniju odbranio Nik Poup (prvi promašeni penal posle 28 uspešnih), ali mu kod drugog pokušaja nije bilo spasa.

Njukasl je odigrao strašno drugo poluvreme. Apsolutno su se o svemu pitali gosti, posebno u trenucima kada se razigrao Žoelinton. Upravo je on inicirao izjednačenje, prvo efektnim prodorom, a potom i udarcme koji je u sopstvenu mrežu samo skrenuo David Raja. Ubrzo je pogodio i Aleksandar Isak.

OVDE POGLEDAJTE ISAKOV GOL ZA POBEDU NJUKASLA

Čelsijevi porazi više nisu tema. Pokušali suamerički vlasnici da imenovanjem Frenka Lamparda donekle zamaskiraju brojne minuse, ali će to biti dug i bolan proces. Plavci su nastavili sa slobodnim padom, pošto su poraženi na gostovanju Vulverhemptonu (0:1).

Strašno su odigrali Vukovi tokom prvog poluvremena. I zaslužili su da dođu do gola posle najfudalskije akcije ovog popodneva. Posle centaršuta lopta se odbila do Matijasa Nunješa, koji je vanbastenvoskim udarcem probušio mređu Plavaca. Briljatan potez.

Pokušavao je Lampard izmenama u drugom poluvremenu.Dobijali su šanse jedan za drugim Mudrik, Obamejan i Čilvel. Ali nije vredelo.

Bez Aleksandra Mitrovića Fulam je poražen u malom derbiju protiv Vest Hema (0:1), dok je Lester nastavio put ka Čempionšipu, pošto je morao da pruži ruku Bormutu. 

PREMIJER LIGA – 30. KOLO

Subota

Mančester junajted - Everton 2:0 (1:0)

/Mektomini 36, Marsijal 71/

Aston Vila - Notingem Forest 2:0 (0:0)

/Traore 48, Votkins 90/

Brentford - Njukasl 1:2 (1:0)

/Toni 45 pen - Raja 54 ag, Isak 61/

Fulam - Vest Hem 0:1 (0:1)

/Rid 23 ag/

Lester - Bornmut 0:1 (0:1)

/Biling 40/

Totenhem - Brajton 2:1 (1:1)

/Son 10, Kejn 82 - Dank 34/

Vulverhempton - Čelsi 1:0 (1:0)

/Nunjez 31/

18.30: (10,5) Sautempton (5,90) Mančester Siti (1,27)

Nedelja

15.00: (2,15) Lids (3,45) Kristal Palas (3,70)

17.30: (2,85) Liverpul (3,50) Arsenal (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Robert De ZerbiHari KejnFrenk Lampard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara