Foto: Reuters
Foto: Reuters

Totenhem se zadovoljio šestim "pikom": Barsa veruje u Lenglea, u London ga pušta na "suvu" pozajmicu

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.07.22. | 21:28

Francuz godinu dana kod Antonija Kontea

I peti od šest zacrtanih ciljeva u letnjem prelaznom roku Totenhem je ispunio – doveo je štopera. Uprava londonskog kluba uslišila je još jednu želju Antoniju Konteu i potpisala Klemona Lenglea. Kako javljaju svi relevatni mediji, detalji transfera sa Barselonom su utanačeni i francuski štoper bi već sutra mogao zvanično da bude predstavljen u Londonu.

Doduše, samo kao privremeno rešenje, jer Barselona izgleda veruje u Lenglea. O tome govori podatak da ga je u Totenhem pustila na "suvu" pozajmicu. Pojavila se prethodnih dana informacija u španskim medijima da će londonski klub imati mogućnost da otkupi Lenglea za 10.000.000 evra narednog leta, ali to neće biti slučaj.

Izabrane vesti

Bivši štoper Nansija i Sevilje će Konteu biti na raspolaganju za narednu sezonu u kojoj će Totenhem plaćati deo njegove plate, nakon čega će se vratiti na Nou Kamp za koji ga ugovor vezuje do leta 2026. godine. Kako bilo, italijanski stručnjak je dobio levonogog štopera koji mu je nedostajao prethodne sezone. Tada je levu stranu odbrane u formaciji sa trojicom centralnih defanzivaca zatvarao Ben Dejvis, po vokaciji levi bek, te je Konte od uprave zatražio adekvatno pojačanje.

Visoko na listi, piše Atletik, bili su Joško Gvardiol (Lajpcig) i Alesandro Bastoni (Inter), alternative Niko Šloterbek i Sven Botman, u trenutku kada je spisak sastavljen još uvek igrači Frajburga i Lila, a nisu u Londonu u potpunosti kao opciju isključivali ni Paua Toresa koji ih je još zimus odbio. Ipak, Lajpcig je za Gvardiola tražio više od 60.000.000 evra, koliko je Totenhem bio spreman da izdvoji za štopera, Šloterbek je izrazio želju da ostane u Nemačkoj (potpisao za Dortmund), dok se od Botmana odustalo iz taktičkih razloga (nema previše iskustva u formaciji sa trojicom štopera).

Na kraju se sve svelo na Bastonija, međutim, Inter i pored loše finansijske situacije nije želeo da proda Italijana. Mogli su u Londonu da čekaju da se situacija promeni i rizikuju da u sezonu uđu bez štopera, ali su odlučili da se okrenu igraču do kojeg mogu da stignu lakše i brže.

Dovođenjem Lenglea kupiće sebi vremena do narednog leta, a Francuzu dati priliku da se vrati na pravi put i ko zna, možda se izbori za mesto u avionu francuske reprezentacije za Katar koje je izgubio prošle sezone kada je upisao svega 900 minuta u svim takmičenjima za Barselonu. U poslednje vreme često je bio na udaru kritika, ali daleko od toga da nema šta da ponudi Totenhemu.


tagovi

Klemon LengleBarselonaTotenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara