Timo Verner (©SpursOfficial)
Timo Verner (©SpursOfficial)

Totenhemu previše 17.000.000 evra za Vernerov otkup pa ga pozajmio na još godinu dana

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.05.24. | 21:53

Nemački napadač će ostati još jednu sezonu u Londonu

Sezona u Premijer ligi samo što se završila, a Totenhem je već dogovorio prvo pojačanje za narednu takmičarsku godinu. Zapravo, reč je o igraču koji je već bio deo tima pošto su iz londonskog kluba potvrdili da će Timo Verner i sledeće sezone nositi njihov red.

Totenhem je Vernera pozajmio u januaru ove godine od Lajpciga usled manjka napadačkih opcija - Son Heung Min otišao na Azijski kup, Dejan Kuluševski se povredio - i u dogovoru sa nemačkim klubom izboksovao opciju otkupa za 17.000.000 evra.

Izabrane vesti

Međutim, odlučio je da istu ne iskoristi. Da li su procenili da nije vredan pomenutog novca ili je nešto drugo po sredi, pak iz londonskog kluba su sa Lajpcigom dogovorili novu pozajmicu, ovog puta na godinu dana, posle koje će ponovo imati opciju da otkupe 28-godišnjeg momka iz Štutgarta za identičnu sumu. Engleski klub takođe će isplaćivati i kompletnu fudbalerovu platu tokom narednih 12 meseci.

Ali da bi obezbedio trajno ostao u severnom delu engleske prestonice moraće Verner mnogo bolje nego u prethodnih pet meseci. Na 14 mečeva u dresu Totenhema u svim takmičenjima Nemac je postigao samo dva gola i upisao još tri asistencije, mada valja napomenuti da je poslednjih pet mečeva u sezoni propustio zbog povrede butine.

Engleski mediji uveravaju da će i pored Vernerovog ostanka Totenhem razmatrati pojačanja na svim pozicijama u napadu, dok bi s druge strane klub od ofanzivaca mogao da napusti Brajan Hil.



tagovi

Timo VernerPremijer ligaTotenhemTransferiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara