Florijan Tovan (©AFP)
Florijan Tovan (©AFP)

Tovan i prvi strelac Lopez "krpe" Žinjaka, Leon bez reprezentativaca ulazi u derbi

Vreme čitanja: 4min | sub. 11.09.21. | 23:11

Meksiko 1: Tigres dočekuje La Fijeru, u najzanimljivijem okršaju 8. kola Aperture

Meksička MX Liga vraća se ovog vikenda posle dvonedeljne pauze zbog reprezentativnih susreta u sklopu KONKAKAF kvalifikacija za predstojeće Svetsko prvenstvo. I to, ni manje ni više, nego sa zadivljujućom utakmicom između dva tima koja se bore za titulu. Ove noći (02.00) na Univerzitetskom stadionu u San Nikolasu očekuje nas velika borba Divljih mačaka, kada Tigrovi budu ugostili Lavove iz Los Aldamasa u okviru 8. kola Aperture 2021.

Duel će biti važan za oba kluba, jer bi ih poraz izbacio sa neke od najbolje četiri pozicije i otežao im put kroz drugu polovinu prvenstva. La Fijera se nalazi u ulozi pratnje solo vođe, Klub Amerike, koja je na čelu karavana sa 17 bodova. Lavovi imaju 14, isto koliko poseduje i Toluka, dok je njihov noćašnji domaćin UANL Tigres četvrtoplasiran sa 12 bodova. Međutim, timovi poput Santos Lagune i Montereja sa 11, kao i Kruz Azula i Atlasa sa 10, takođe su u potrazi za željenim četvrtim mestom koje direktno vodi u četvrtfinale, dok preostalih osam pozicija do 12. mesta garantuju rekvalifikacione mečeve.

Izabrane vesti

Niz Tigresa od dve pobede, uz šest postignutih i nijednog primljenog gola, završen je prošlog vikenda kada je Atlas uspeo da izvuče remi 1:1. Tigrovi Migela Erere održavaju seriju od pet uzastopnih utakmica u kojima ne znaju za poraz, uz dve pobede i tri remija, a jedini neuspeh u kampanji zabeležili su u drugom kolu na gostovanju Toluki.

02.00: (2,20) Tigres (3,20) Leon (3,20)

Gosti, u međuvremenu, uživaju u sjajnom početku sezone, jer zauzimaju drugo mesto, jureći za vodećim Orlovima iz Meksiko Sitija. Leon je, međutim, mogao da bude i na vrhu prvenstva da nije izgubio bodove u poslednje dve utakmice. La Fijera je remizirala u minula dva kola, najpre protiv Santos Lagune, a zatim i protiv aktuelnog lidera. Momci Arijelа Holanа sada žele da se vrate na pobedničku stazu. Tim iz Los Aldamasa je neporažen od drugog kola formata Apertura, od kada je nanizao pet uzastupnih pobeda i dva remija koja je zabeležio na poslednja dva susreta. Jedini poraz Leon je pretrpeo na startu prvenstva na gostovanju u Idalgu, gde ga je ubedljivo savladala Pačuka sa 4:0.

Trener domaćeg sastava Migel Erera ponovo se suočava sa velikim brojem odsutnih, budući da još postoji neizvesnost u vezi sa svrstavanjem u prvu postavu najboljeg strelca dosadašnjeg dela prvenstva Nikolasa Lopeza, defanzivca Luisa Rodrigeza i prve zvezde tima Andrеа Pjer Žinjaka, koji zbog nedovoljnog oporavka od povreda lako mogu ostati van protokola i pridružiti se Leu Fernandezu i Čarliju Gonzalezu, koji su već neko vreme van terena. Pored ovih izostanaka, morale bi se spomenuti i povrede Gvida Pizara i Fransiska Meze, koji takođe neće biti deo noćašnjeg okršaja.

"Trudimo se da oporavimo igrače, uz to analiziramo Andreovu situaciju da li počinje susret ili ne, prethodnog dana je trenirao i dobro se oseća, ali još ništa nismo odlučili. Predstoji nam niz važnih utakmica u kojima moramo da pobedimo i postignemo dobre rezultate kako bismo ostali u borbi za titulu", rekao je Migel Erera na konferenciji za novinare, gde je uveravao prisutne da u mislima igrača Tigrea postoji samo utakmica protiv Leona, jer bi pobeda značila značajan skok u klasifikaciji, pa još nije razmišljao o regionalnom Klasiku protiv Montereja, koji je na programu idućeg vikenda.

Što se tiče Nikolasa "Dientea" Lopesa koji je na poslednjem okršaju sa Atlasom pretrpeo povredu, iako je učestvovao na treningu, Erera još ne zna da li će moći da ga koristi od početka susreta. Tako bi Tigres u noćašnjem duelu mogao da nastupi u sledećoj postavi. Na golu bi se ponovo našao standardni argentinski čuvar mreže Nauel Guzman, a ispred njega defanzivnu liniju formirali bi Akino Salsedo, Ugo Ajala, Dijego Rejes i Rejmundo Flugensio, koji bi od Alda Kruza preuzeo poziciju levog beka. Sredinu terena činili bi Hesus Duenjas, Kolumbijac Luis Kinjones i David Ajala, dok bi se u napadu našli Florijan Tovan i Paragvajac Karlos Gonzales, koji bi u slučaju odsustva Nikolasa Lopezа zauzeo ofanzivnu poziciju.

Sa druge strane, trener Leona Arijel Holan neće moći da računa na svog najefikasnijeg igrača, ekvadorskog napadača Anhela Menu, koji je pre samo nešto više od 24 časa gostovao sa nacionalnim timom u Urugvaju na kvalifikacionom meču za predstojeće Svetsko prvenstvo. Kako Mena neće stići na vreme, Holan će morati da upotrebi druge igrače kako bi kompletirao napad, a kao dodatni problem pojavljuju se Žean Meneses i Vilijam Tesiljo, koji su takođe pod sumnjom da mogu da stignu na susret iz istih razloga kao i Ekvadorac. Naime, oni dolaze istim letom iz Barankilje, gde su protekle noći njihove reprezentacije Kolumbije i Čilea odigrale kvalifikacioni meč.

Kroz istoriju, Tigrovi i Lavovi su odmeravali snage u 23 navrata. Blaga prednost u ovim okršajima pripada Tigresu koji ima devet pobeda, naspram šest koliko je ostvarila La Fijera, uz osam nerešenih ishoda. Poslednji put su se sukobili u januaru ove godine u formatu Klausura, kada se radovao Tigres 2:0, golovima Andrea Pjer Žinjaka i Karlosa Gonzaleza.

MEKSIKO 1 (APERTURA) – 8. KOLO

Subota

Puebla – San Luis 2:2 (0:1)

Huarez – Kruz Azul 2:1 (2:1)

Tihuana – Santos Laguna 2:1 (1:0)

23.55: (2,50) Atlas (2,95) Monterej (2,95)

Nedelja

02.00: (2,20) Tigres (3,20) Leon (3,20)

04.00: (1,40) Klub Amerika (4,30) Mazatlan (7,50)

23.55: (2,70) Pumas (2,90) Gvadalahara Čivas (2,75)

Ponedeljak

02.00: (2,75) Keretaro (2,95) Nekaksa (2,65)

04.00: (2,15) Pačuka (3,25) Toluka (3,25)

*** Kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

LeonTigresMeksiko 1Florijan TovanAndre Pjer Žinjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara