Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Trabzon bez Trezegea u pohodu na finale

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 13:16

Tim sa Crnog mora progledao pod trenerom Abdulahom Avdžijem i sada ga čeka dvomeč sa Karagumrukom u predvorju borbe za pehar Kupa

Abdulah Avdži je ponovo preokrenuo stvari u Trabzonu. Trener koji se proslavio osvajanjem titule prvaka 2022. sa timom sa obale Crnog mora, preuzeo je gomilu ruševina u prvoj polovini sezone kada se vratio u tim posle devet meseci pauze, i trenutna situacija je stoga utoliko više iznenađujuća. Bordo-plavi su na trećem mestu u ligi i idu ka Ligi Evrope.

U Kupu, međutim, Trabzon je u uskom krugu favorita za trofej, a ove srede igra prvi meč polufinala sa Karagumrukom (19.30). Oluja sa Crnog mora slavila je u sedam od prethodnih 10 takmičarskih utakmica. Prošlog vikenda je bila uspešnija od Kajserija i tako je zadržala prednost nad Bešiktašom od četiri poena u prvenstvu Turske.

Izabrane vesti

Trabzon je, inače, slavio u poslednja dva domaća dvoboja sa Fatihom. Domaćini iz Trabzona ne samo da su pobedili rivala, već su ga sa obale ispratili sa ukupno devet lopti u mreži. Jedna od ove dve pobede desila se početkom marta kada je bilo 5:1. A, generalno, posmatrano, Karagumruk je samo jednom trijumfovao nad Trabzonom u dosadašnjih 13 sukoba, i to je bilo pred kraj 2022. kada je u Istanbulu slavio sa 4:1.

19.30: (1,70) Trabzon (3,60) Karagumruk (5,40)

Prošlogodišnjoj petoplasiranoj ekipi ostaje, dakle, samo da savlada prepreku u polufinalu kako bi se borila za pehar. Trabzon je poražen u poslednja dva susreta kod kuće, od Fenerbahčea sa 3:2 i Sivasa sa 1:0, i posle incidenata protiv Fenera i napada navijača na igrače istanbulskog tima, nastavlja da igra duele pred praznim tribinama.

Najmanje tri igrača će nedostajati Avdžiju zbog povreda. Mahmud Trezege je među njima, a Egipćanin je sa 11 golova i četiri asistencije najopasniji igrač u redovima bordo-plavih.

S druge strane, Fatih Karagumruk se bori za opstanak u ligi. U Kupu, međutim, Kara Kirmizi ima za cilj da prvi put u klupskoj istoriji uđe u finale i želi da nastavi bajku. Tim je 17. na tabeli Superlige, i već je napravio senzaciju u četvrtfinalu kada je izbacio Galatasaraj iz takmičenja pobedivši ga u gostima sa 2:0.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

KUP TURSKE - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak

Ankaragudžu - Bešiktaš 0:0

Sreda

19.30: (1,70) Trabzon (3,60) Karagumruk (5,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup TurskeTrabzonKaragumrukAbdulah Avdži

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara