Igrači Trabzona (©Reuters)
Igrači Trabzona (©Reuters)

Trabzon ne gubi i ne prima gol kod kuće

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.01.22. | 09:58

Lider turskog šampionata nema poraz u ligi na domaćem terenu, a na šest poslednjih duela u svim takmičenjima je uspeo da sačuva mrežu

Oluja sa Crnog mora hita ka prvoj tituli prvaka Turske od 1984. Deluje gotovo nezadrživo u naletu i šepuri se sa čela tabele sa osam bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Konju posle 21 utakmice. Sve ovo znači da će Giresun večeras da bude suočen sa teškim izazovom pošto ga očekuje sukob sa liderom Superlige Trabzonom, koji još nije doživeo poraz u svom domu ove sezone.

Trabzon ima priliku da se odmakne na 11 bodova razlike, a za to dostignuće biće mu neophodno da se vrati u staru formu. Naime, ekipa Abdulaha Avdžija postigla je 38 pogodaka do sada, najviše u ligi, ali samo dva u poslednja tri prvenstvena meča.

Izabrane vesti

Niža stopa realizacije ispred gola od uobičajene verovatno neće zabrinjavati Avdžija, jer njegova ekipa skuplja bodove, pa Trabzon samo treba da nastavi da radi ono što je činio do sada i titula u Superligi će biti njegova.

18.00: (1,70) Trabzon (3,70) Giresun (5,20)

Kada je reč o večerašnjem duelu sa Giresunom u sklopu 22. runde, domaćin će biti uveren da će još jednom uspeti da sačuva mrežu netaknutom, jer je to činio na šest uzastopnih mečeva na svom terenu u svim takmičenjima. Ujedno, nadaće se da će i drugi put u sezoni da uzme meru rivalu, kojeg je krajem avgusta prošle godine savladao minimanlcem.

Malo je verovatno da će Giresun moći da se osveti Trabzonu, jer u predstojeći meč ulazi posle serije loših rezultata. Izgubio je pet od poslednjih sedam utakmica na svim frontovima.


-------------------------------

Sve utakmice šampionata Turske možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Ekipa Hakana Keleša je dozvolila Kasimpaši da joj se približi na tabeli, izgubivši 2:0 kod kuće i propustivši priliku da stvori jaz od 10 koraka između sebe i zone ispadanja.

Đanini će ostati odsutan iz Trabzona jer trenutno ima obaveze na Afričkom kupu nacija, dok je novo pojačanje

Žan Kuasi takođe na tom takmičenju sa Obalom Slonovače. Domaćini su takođe bez Nvakaemea i Manolisa Siopisa zbog korona virusa, a Žervinjo je dugoročno povređen.

S druge strane, Sulejman Dukara i Hamidu Traore su ključne ličnosti koje su nedostajale Giresunu tokom poslednjih nekoliko utakmica, a ovaj dvojac je trenutno na šampionatu Crnog kontinenta. Vezista Džoi Pelupesi ne može da igra ove nedelje pošto je dobio crveni karton.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

TURSKA 1 - 22. KOLO

Utorak

Gazijantep - Malatija prekinuto

Karagumruk - Bešiktaš 0:1 (0:1)

/Batšuaji 38 pen/

Konja - Adana Demir 1:0 (1:0)

/Rahmanović 38/

Sreda

15.00: (2,50) Geztepe (3,10) Sivas (3,10)

15.00: (3,30) Kajseri (3,25) Bašakšehir (2,25)

15.00: (3,05) Rize (3,25) Antalija (2,40)

18.00: (1,37) Fenerbahče (5,10) Altaj (7,75)

18.00: (1,70) Trabzon (3,70) Giresun (5,20)

Četvrtak

15.00: (2,55) Alanja (3,30) Hataj (2,75)

18.00: (1,75) Galatasaraj (3,60) Kasimpaša (4,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Turska 1TrabzonGiresun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara