Trabzon ponosno podigao glavu: Galata nije iskoristila krizu, rezervni golman skinuo zicer i sačuvao veliki bod

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.08.22. | 23:02

Potpuno otvorena utakmica u poslednjih 15 minuta, Gomis propustio dve kolosalne šanse da odnese bodove za Istanbul - 0:0

Eliminacija u plej-ofu Lige šampiona od Kopenhagena dočekana je tragično u Trabzonu, ali je šampion Turske ponosno podigrao glavu posle tog šoka i pokazao kvalitet u derbiju sa snažnim Galatasarajem - 0:0.

Iako su obe ekipe išle na tri boda, što se jasno pokazalo u poslednjih 15 minuta utakmice, kada smo videli više šansi nego na prethodnih 75. I jedni i drugi imaju za čim da žale, ali moraju da budu zadovoljni sa onim što su osvojili večeras.

Izabrane vesti

Trener domaćih Abdulah Avdži morao je u vatru, umesto povređenog startnog golmana Ugurdžana Čakira, da pošalje mladog Mohameda Taha, koji je ukazanu šansu maksimalno iskoristio. Imao je nekoliko izuzetnih intervencija, među kojima je i odbranjeni zicer iz 86. minuta, kada je zaustavio udarac potpuno samog Kerema Akturkoglua.

Utakmica koja je bila izuzetno tvrda tokom svog najvećeg dela, potpuno se otvorila u poslednjih 15 minuta. U rasponu od svega 60 sekundi prvo je u žestokom kontranapadu bio Trezege, koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je prošla Musleri kroz ruke i krenula ka golu, ali ju je iskusni čuvar mreže sustigao i sprečio da završi u mreži. Već u narednom napadu u sjajnoj situaciji se našao Bafetimbi Gomis posle dodavanja Drisa Mertensa. Ostao je sam snažni golgeter pred golom protivnika iskosa sa leve strane, ali je taj udarac prohujao pored desne stative gola na kojem je stajao Muhamet Taha.

Gomis je u 65. minutu utakmice zamenio potpuno indisponiranog prvog špica svoje ekipe Harisa Seferovića i naneo mnogo problema odbrani Trabzona. Na kraju, mogao je da bude heroj u četvrtom minutu nadoknade kada je posle kornera za Galatu nadvisio Marka Bartru u skoku, ali je njegov udarac glavom prohujao pored desne stative gola aktuelnog šampiona.

Abdulah Avdži je svesno prepustio posed lopte sastavu Okana Buruka, a onda čekao situaciju da zapreti iz kontranapada. Jedanu takvu u 13. minutu mogao je da iskoristi Đanini, dok je sa druge strane najbolju šansu u prvom poluvremenu (31. minut) za ekipu Galatasaraja propustio Dris Mertens. U drugom poluvremenu su se dve ekipe dugo borile za prevlast, a onda su praktično krenule na sve ili ništa. Trabzon je bio sve češće pred golom Muslere, ali samo zbog toga što je gost iz Istanbula dodatno dodao gas.

Obe ekipe se nalaze na deobi trećeg mesta sa sedam bodova iz četiri odigrana kola. To svakako ne zadovoljava njihove ambicije, s obzirom da su one jasno zacrtane na početku sezone - a to je šampionska titula.

TURSKA 1 - 4. KOLO

Petak

Gazijantep - Antalija 5:2 (1:2)

/Figeredo 28, 54, 73, Pekhart 58, Sagal 67 - Rajt 30, 40/

Subota

Karagumruk - Ankaragudžu 4:1 (2:0)

/Dursun 2, Borini 9, 48, Dijanj 83pen - Banija 53ag/

Alanja - Istanbul 0:1 (0:0)

/Etemi 48/

Adana Demir - Umranije 1:0 (1:0)

/Rodriges 6/

Nedelja

Kasimpaša - Hataj 1:0 (1:0)

/Hajradinović 36/

Kajseri - Giresun 3:0 (1:0)

/Bulut 22, Gavranović 72, Dživelek 87/

Trabzon - Galatasaraj 0:0

Ponedeljak

18.15: (3,50) Konja (3,45) Fenerbahče (2,10)

20.45: (1,55) Bešiktaš (4,10) Sivas (6,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bafetimbi GomisDris Mertens

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara