Fudbaleri Trabzonspora (©Reuters)
Fudbaleri Trabzonspora (©Reuters)

Trabzon sve bliži vodećem triju, sjajni Bakasetas (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.02.21. | 19:07

Novi trijumf ekipe Abdulaha Avdžija

Fudbaleri Trabzonspora upisali su novi trijumf u turskoj Super ligi. U okviru 24. kola kao gosti su slavili protiv Malatije (0:2) i tako prišli na šest bodova Fenerbahčeu, Bešiktašu i Galatasaraju, koji dele vrh tabele sa po 48 osvojenih bodova. U sjajnoj je formi ekipa sa Crnog mora, upisala je i peti vezani trijumf u prvenstvu, dok je njen današnji rival posle četvrtog meča u nizu bez trijumfa ostao 10. sa 29 bodova.

Prilično izjednačen meč, čak je i poražena ekipa bila nešto bolja, ali četa Hamze Hamzaoglua nije iskoristila svoje šanse. Sa druge strane je sjajni grčki reprezentativac Anastasios Bakasetas još jednom dokazao da će biti veliko pojačanje za Bordo-plave. Stigao je iz Alanje za 3.000.000 evra u zimskom prelaznom roku, u minulom kolu je bio jedini strelac u pobedi nad Denizlijem, pa je i u Malatiji bio junak Trabzona. Duboko u nadoknadi Entoni Envakeme overio je trijumf gostujuće ekipe. Individualni kvalitet je danas presudio u korist vicešampiona.

Izabrane vesti

U prvom delu nije bilo većih prilika. Trabzon je prvi pripretio u 11. minutu. Akcija po levoj strani, ali je Hademe u posledni čas uspeo da postavi nogu i spreči Ekubana da se upiše u listu strelaca. Usledila je prilika za domaći sastav, Teteh je tukao glavom posle centaršuta Čebakea u 21. minutu, ali neprecizno. Imala je Malatija još jedan opasan napad u 32. minutu, ali je odbrana gostiju uspela da otkloni opasnost u zadnji čas. Otišlo se bez golova na odmor.

Po povratku sa pauze je ekipi Abdulaha Avdžija bilo potrebno pet minuta da stigne do prednosti. Majstorski prijem Bakasetasa, namestio se na ivici kaznenog prostora rivala i raspalio po lopti, pocepao je mrežu iza nemoćnog Damlua. U nastavku je domaćin uglavnom držao loptu u svojim nogama, ali nije uspeo ozbiljnije da pripreti Trabzonu. Tek jednom su pripretili fudbaleri Malatije Čakiru, koji je odličnom intervencijom uspeo da sačuva mrežu sredinom drugog poluvremena.

U samom finišu, Envakeme stavlja tačku. Sjajan prodor po levoj strani, a potom i šut iz gotovo mrtvog ugla. Snažno i precizno je tukao i naterao golmana Malatije da po drugi put vadi loptu iz mreže.


TURSKA 1 – 24. KOLO

Subota

Kasimpaša - Hataj 1:4 (0:1)

Alanja - Rize 2:1 (1:1)

Bašakšehir - Karagumruk 0:1 (0:0)

Fenerbahče - Galatasaraj 0:1 (0:0)

/Mohamed 54/

Nedelja

Erzurum - Kajzeri 1:1 (1:0)

/Šaešue 28 p - Parlak 73/

Ankaragudžu - Sivas 1:4

/Oguz 66 ag - Gradel 11 p, Kajode 48, Jesiljurt 69, Jatabare 69/

Denizli - Antalija 1:1 (1:0)

/Rodaljega 14 - Barjakdar 73/

Bešiktaš - Konja 1:0 (0:0)

/Ensakala 21 c.k, Rozje 81/

Ponedeljak

Gazijantep - Goztepe 2:0 (0:0)

/Đilobođi 54, Miralas 76/

Malatija - Trabzon 0:1 (0:0)

/Bakasetas 50/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Abdulah AvdžiTrabzonMalatijaTurska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara