©Reuters
©Reuters

Trabzon traži petu pobedu u nizu protiv najslabijeg tima u ligi

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.02.21. | 11:00

Posle osvajanja Superkupa i pobede nad Bešiktašom ekipa Trabzonspora očekuje pobedu i protiv poslednjeplasiranog tima na tabeli

U okviru 23. kola turske Superlige fudbaleri Trabzonspora dočekuju Denizlispor na svom Medikal Park stadionu (17.00). U pitanju je duel petoplasirane i poslednjeplasirane ekipe turskog šampionata - jasno je kome pripada uloga velikog favorita.

U strašnoj je formi ekipa Abdulaha Avdžija. Na poslednjih sedam mečeva nije doživela poraz, u prethodna dva meča uspela je da osvoji trofej u Superkupu i nanese poraz Bešiktašu u derbiju 22. kola. Najpre je u finalu Superkupa Trabzon savladao Bašakšehir (2:1), za to su se postarali napadači Đanini i Ekuban. Grmelo je u minulom kolu na Vodafon Parku u Istanbulu, ali je Avdžijeva četa zahvaljujući autogolu Montera i pogotku Viktora Uga uspela da stigne do trijumfa protiv Orlova.

Izabrane vesti

Denizli je sa druge strane zakucan na dno tabele sa 17 bodova, čak 19 manje od današnjeg rivala. Ekipa koju je na početku sezone predvodio Robert Prosinečki upisala je tek četiri trijumfa ove sezone. Jedan od ta četiri trijumfa došao je u minulom kolu, na debiju novog trenera Hakana Kutlua pao je Geztepe (2:1), pa je tako prekinuta serija od sedam mečeva bez trijumfa. Pevce su do jako bitnog trijumfa vodili Redžep Nijaz i internacionalac iz Bosne i Hercegovine Muris Mešanović.

Interesantno je da su se ove dve ekipe prošle godine sastale čak četiri puta, i da je Trabzon slavio samo jednom u regularnom delu. Pre nešto više od godinu dana je bio bolji u prvom meču osmine finala kupa (2:1), da bi revanš pripao Denizliju istim rezultatom, ali su Pevci ispali posle slabijeg izođenja jedanaestearca. U okviru 32. kola minule sezone Denizli je bio bolji kod kuće (2:1), dok u prvom susretu ove dve ekipe u tekućoj sezoni nije bilo golova.

Što se tiče postava, Avdži neće moći da računa na Abdulkadira Omura i Andersa Tronsenda, dok je pod znakom pitanja i nastup Abdulkadera Parmaka zbog povrede mišića. Očekuje se da od starta ukaže šansu Bakasetasu, Ozdemiru i Flaviju u sredini, dok u navali neće biti nikakvih promena. Ekuban i Nvakeme će igrati po krilima, dok je mesto u samom špicu rezervisano za Đaninija.

Sa druge strane Kutlu neće moći da računa na Oguza Jilmaza, zatim Vetona Tušu i Hadija Sakoa, kao i Fabijana Lejsmana, koji odrađuje suspenziju. U srcu odbrane se uz Musafu Jumlua očekuje Muhamet Ozkal. U pobedi nad Geztepeom je Hugo Rodaljega igrao sam u napadu, strelac prvog gola Nijaz je igrao po sredini, Mešanović je pokrivao desnu stranu. Ista postavka se očekuje i večeras. Gonen je dobio prednost na golu mesto Pantilimona, ali bi to moglo sada da se promeni.

TURSKA – 23. KOLO

Utorak

Hataj - Fenerbahče 1:2 (0:1)

/Bupendza 89 - Tijam 26, Bilog 88ag/

Galatasaraj – Bašakšehir 3:0 (1:0)

/Onjekuru 45, Donk 64, Abdalah 90p/

Rize – Kasimpaša 1:1 (0:0)

/Erdogan 85 – Telin 91/

Sreda

Sivas - Erzurum 0:0

Karagurmuk - Gacijantep 2:0 (0:0)

/Ndao 58, Borini 64/

Kajzeri - Alanja 1:1 (0:0)

/Maglica 54 - Cavelas 79/

Antalija - Bešiktaš 1:1 (1:0)

/Bajrakdar 37 - Vida 73/

Konja - Genčeler 0:0

Četvrtak

14.00: (2,30) Geztepe (3,40) Malatija (3,10)

17.00: (1,53) Trabzon (4,10) Denizli (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

DenizliTrabzonAbdulah AvdžiHugo RodaljegaĐanini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara