Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trabzonovo najveće zimsko pojačanje srušilo Denizli (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 18:41

Serija nepobedivosti produžena na osam utakmica

Kada se ređaju pobede onda evrozona deluje tako realno, a ekipa Trabzona je posle trijumfa nad Denizlijem tu zonu konačno dosegla. Izabranici Abdulaha Avdžija nastavili su da potvrđuju sjajnu formu koja ih krasi u 2021. godini i šestim trijumfom iz poslednjih sedam prvenstvenih utakmica napravili proboj do četvrte pozicije - 1:0.

Rano je za snove o eventualnoj borbi za titulu, ali vicešampion truske je posle duela 23. kola Superlige prišao lideru Fenerbahčeu na devet bodova zaostatka, dok ima šest manje od Bešiktaša i Galatasaraja. Ako nastavi sa gotovo savršenom formom koja broji sedam pobeda iz osam utakmica u svim takičenjima istanbulski trijumvirat velikana mogao bi da počnje da strepi od nadolazeće Oluje sa Crnog mora.

Izabrane vesti

Ove zime Trabzon je potrošio 3.000.000 evra na dovođenje ofanzivnog veziste iz Alanje, Anastasiosa Bakasetasa. Dobio je sjajni Grk 28 minuta šanse protiv Bešiktaša u prošlom kolu - nije se upisao ni u strelce, ni u asistente, ali je Trabzon slavio. Večeras je prvi put bio starter u dresu novog kluba i 61. minut igre mu je bio dovoljan za prvenac, gol kojim je domaćin konačno materijalizovao mnogo kvalitetniju i ubedljiviju igru.

I posle primljenog gola, najlošiji tim turskog šampionata nastavio je da se brani, ali je iz defanzivnog položaja uspeo ozbiljno da zaplaši pulene trenera Avdžija. U 74. minutu Sagal je poslao loptu ka golu Čakira, a Ozdemir je sjajno intervenisao ispred gol linije iako lopta možda i ne bi završila u mreži.

Kako nisu uspevali da dokusure rivala, domaći su strepeli do poslednjeg sudijskog zvižduka, a u trećem minutu sudijske nadoknade Rodaljega je glavom pokušao da izjednači. Udarac je išao pravu u Čakira koji nije idealno reagovao, ali je uz manju nesigurnost uspeo da se dočepa lopte.

Trabzon u naredne dve nedelje igra protiv Malatije na strani, dočekuje Gazijantep, pa ide na noge Bašakšehiru. Serija nimalo naivnih duela, a tabela i forma kažu da bi najlakši posao trebalo da ima protiv akteulnog branioca titule.

TURSKA – 23. KOLO

Utorak

Hataj - Fenerbahče 1:2 (0:1)

/Bupendza 89 - Tijam 26, Bilog 88ag/

Galatasaraj – Bašakšehir 3:0 (1:0)

/Onjekuru 45, Donk 64, Abdalah 90p/

Rize – Kasimpaša 1:1 (0:0)

/Erdogan 85 – Telin 91/

Sreda

Sivas - Erzurum 0:0

Karagurmuk - Gacijantep 2:0 (0:0)

/Ndao 58, Borini 64/

Kajzeri - Alanja 1:1 (0:0)

/Maglica 54 - Cavelas 79/

Antalija - Bešiktaš 1:1 (1:0)

/Bajrakdar 37 - Vida 73/

Konja - Genčeler 0:0

Četvrtak

Gectepe - Malatija 2:2 (1:1)

/Endijaj 13, 73 - Malan 39, Ildiz 81/

Trabzon - Denizli 1:0 (0:0)

/Bakasetas 61/

***kvote su podložne promenama



tagovi

TrabzonDenizli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara