Stadion Bredforda (©Reuters)
Stadion Bredforda (©Reuters)

Tračak nade za Bredford Siti da se domogne Lige 1

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 12:38

Bantamsi imaju zaostali susret iz 36. kola engleske Lige 2 protiv Nots Kauntija

Bredford Siti i Nots Kaunti bore se ovog utorka u zaostalom 36. kolu trećeg engleskog ranga da zadrže, ionako slabe šanse da se domognu plej-ofa za promociju u Ligu 1. Domaći Bantamsi su imali popodne za zaborav protiv lidera lige Mensfild Tauna u subotu, dok su Svrake remizirale na gostovanju Akrington Stanliju istog dana.

Bredfordov pogled na plej-of u Ligi 2 još više je izbledeo posle katastrofalnog učinka na Veli Parejdu tokom vikenda. Vodeći Mensfild je već na poluvremenu stekao četiri gola prednosti, a na kraju se radovao sa 5:1. Posle nekoliko oštrih reči stratega Grejama Aleksandera tokom pauze, Bantamsi su uspeli da malo poprave utisak.

Izabrane vesti

Prošle sezone Bredford je završio kao šesti i igrao je u doigravanju za promociju, a sada se suočava sa teškim zadatkom da ostvari uzastopne plasmane u najboljih sedam. Trenutno je na 15. poziciji, sedam poena iza sedmoplasiranog AFC Vimbldona.

20.45: (1,90) Bredford (3,45) Nots Kaunti (3,80)

Tračak nade za Bantamse dolazi u činjenici da imaju najmanje utakmicu manje od većine vodeće sedmorke, iako poraz za vikend nije bio najbolji za jačanje samopouzdanja pred vitalne sudare. Bredford se poslednjih sedmica mučio na domaćem terenu, sakupivši samo jedan bod u mečevima protiv Donkastera, Forest Grina i Mensfilda.

U međuvremenu, posle poraza od 5:0 od Morkamba 29. decembra, Nots Kaunti je kao novajlija u počeo veliku borbu za ostanak u četvrtoj diviziji. U 2024. je odigrao 12 ligaških duela i pobedio samo jednom, uz osvojenih zbirno šest poena.

Pozitivnije rečeno, Svrake su uspele da zaustave niz od pet poraza tokom putovanja na megdan Akrington Stenliju u subotu popodne, kada su golovi u prvom poluvremenu Džima O'Brajena i Alasane Džate bili dovoljni da obezbede gostima prve bodove od slavlja protiv Njuporta 13. februara.

Šef struke Stjuart Mejnard nada se da subotnji remi može da bude prekretnica za produktivan završetak kampanje. Ekipa se nije baš prilagodila na njega posle odlaska bivšeg kormilara Luka Vilijamsa u Svonsi početkom januara.

Za razliku od situacije sa trenerom, vodeći strelac tima Makauli Langstaf nije napustio Svrake posle impresivne prošle kampanje. Langstaf je lani bio najbolji strelac pete lige sa 42 pogotka, a trenutno je vodeći u Ligi 2 pošto je postigao 23 gola u 37 nastupa i bori se za Zlatnu kopačku četvrtog ranga.

ENGLESKA LIGA 2 - ZAOSTALI MEČ 36. KOLA

Utorak

20.45: (1,90) Bredford (3,45) Nots Kaunti (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga 2Engleska 4BredfordBredford SitiNots Kaunti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara