(©Reuters)
(©Reuters)

Tradicija brine Mojesa i Čekićare: Gradski derbiji su Arsenalov specijalitet

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.03.21. | 11:25

Tobdžije jure 12. duplu pobedu u sezoni protiv Vest Hema

Retke su situacije gde Arsenal poslednjih godina unapred upisuje bodove i raduje se nekom rivalu. Londonski derbi sa Vest hemom to svakako jeste, a Tobdžije su ove sezone apsolutni vladari grada koji leži na obalama Temze. U okviru zaostalog meča 29. kola Premijer lige Arsenal gostuje Vest Hemu, večitoj mušteriji (16.00).

Uoči prošlonedeljnog derbija sa Totenhemom Mikel Arteta je rekao da ne želi da njegov tim bude šerif Londona, već glavni u Engleskoj. Poprilično su daleko Tobdžije ne samo od šampionske titule, već i od izlaska na evropsku scenu. Put do novog nastupa na evropskoj pozornii realniji je preko Lige Evrope, gde je Artetina četa dogurala do četvrtfinala. A koliko bledu sezonu iza sebe ima Arsenal govori i podatak da se Čekićari tek četvrti put suočavaju sa Tobdžijama a da su ispred njih na tabeli. I svaki put do sada su izgubili. Da li je kucnuo čas da se to promeni?

Izabrane vesti

16.00: (3,05) Vest Hem (3,25) Arsenal (2,40)

Ima Vest Hem sezonu za pamćenje, ali mu mnogo toga ne ide na ruku protiv Arsenala. Tradicija je na strani Tobdžija, ali i zdravstveni bilten.

Arsenal pokazuje dva lica ove sezone. Ona lepša, svetlija strana rezervisana je za londonske derbije. Tim sa Emirejtsa je osvojio 13 bodova u okršajima sa gradskim rivalima, ubedljivo najviše od londonskih ekipa. Ne ide naruku Čekićarima ni podatak da su iz prethodna 24 meča protiv Tobdžija izvukli samo tri pobede, a ukoliko Arsenal trijumfuje danas, doći će do 12. duple pobede u sezoni nad Čekićarima.

Dejvid Mojes je preporodio Vest Hem, a ni on kao i njegov tim, ne može da se podiči velikim ostvarenjima kada su Tobdžije sa druge strane terena. Četiri puta je nadigrao Arsenal u 31 sudaru, remizirao je osam, a izgubio čak 19 puta.

------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje!

Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

------------

No, nije sve tako crno po sastav Dejvida Mojesa. Blista Arsenal protiv gradskih rivala, ali jako loše stoji kada ukršta koplja sa timovima koji se nalaze u gornjem domu Premijer lige. Zabeležio je neuspehe u osam od 14 utakmica protiv timova koji vikend počinju u najboljih 10 timova.

Vest Hem je u minuloj rundi poražen na Old Trafordu, a ako pretrpi poraz i danas, po prvi put od uvodna dva meča u sezoni će vezati dva meča u kojima nije osvajao ni bod. Imaju sjajnu sezonu Čekićari, mogu da se dokopaju i Lige šampiona, a posebno dobro igraju kod kuće. Može se reći – izvanredno. Na poslednjih pet od šest utakmica u svom dvorištu su trijumfovali. Uz Mančester Siti su obeležili 2021. godinu slavivši na osam utakmica. Na prethodna tri meča kod kuće Vest Hem je bio uspešan, a trijumfuje li danas, izjednačiće rekord iz 2002. godine.

Mikel Arteta ne mora da razmišlja o tome da li će moći da skrpi sastav, što nije bila česta situacija kada su Tobžije u pitanju. Večito se na Emirejtsu muče sa tim koji su igrači dostupni, češće je stadion ličio na bolnički krug od fudbalskog igrališta, a za Vest Hem je neizvestan samo Vilijan pošto se Bakajo Saka oporavio. Mikel Arteta i Pjer-Emerik Obamejan su izgladili odnose, Gabonac se našao u startnoj postavi protiv Olimpijakosa, a za očekivati je da bude udarna igla Tobdžija i danas. Sa druge strane, Dejvid Mojes neće imati na raspolaganju Pabla Fornalsa, Ogbonu, Artura Masuaku i Andrija Jarmolenka.

Strahovaće Vest Hem od Aleksandre Lakazeta. Francuski napadač je zatresao mrežu Čekićara četiri puta na prethodnih pet utakmica. A navijači Arsenala ne raduju se što će sa druge strane terena videti Džesija Lingarda. Eksplodirao je Lingard u Vest Hemu, u odličnoj je formi, a kao starter je Tobdžijama spakovao četiri gola.

20.30: (2.95) Aston Vila (3.25) Totenhem (2.45)

Drugi meč dana i večernji termin (20.30) rezervisani su za sudar Aston Vile i Totenhema u Birmingemu. Zaostali meč 18. kola Premijer lige dolazi u lošem momentu po obe ekipe. Aston Vila nije trijumfovala na prethodna tri meča i polako je počela da pada na tabeli, a takođe je upitan nastup najboljeg igrača – Džeka Griliša. Na Vajt Hart Lejnu potop. Totenhemu crvene obrazi i zuji u glavi od šamara Mislava Oršića. Zagrebački Dinamo je eliminisao Pevce iz Lige Evrope i zatvorio im jedna vrata za izlazak u Evropu. Jedino što je preostalo Žozeu Murinju jeste da se preorijentiše na Premijer ligu i kroz nju juri izlazak na evropsku scenu, koja je u izmaglici.

PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČEVI 29. KOLA

Petak

Fulam - Lids 1:2 (1:1)

/Andersen 38 - Bamford 29, Rafinja 58/

Subota

Brajton - Njukasl 3:0 (1:0)

/Trosar 45+3, Velbek 51, Mopej 68/

Nedelja

16.00: (3,05) Vest Hem (3,25) Arsenal (2,40)

PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČ 18. KOLA

Nedelja

20.30: (2.95) Aston Vila (3.25) Totenhem (2.45)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandre LakazetDžesi LingardMikel ArtetaDejvid MojesArsenalVest HemPremijer ligaEngleska

Obaveštavaj me

Arsenal
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara