Hulk (©AFP)
Hulk (©AFP)

Tradicija uz Šangaj, oporavljeni Hulk napada vicešampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.08.20. | 09:23

U Grupi B kineske Superlige igra se derbi dve najbolje ekipe u Sučou, Guana i SIPG-a. Pet vezanih pobeda protiv tima iz Pekinga ima četa Vitora Pereire

Šesto kolo Superige Kine rezervisano je za derbije. U četvrtak je u Grupi A u Dalijanu šampion Guangdžou Evergrande pobedio Đijansuu sa 2:1, a u danas (14.00) se u Sučou igra duel dve najbolje ekipe u Grupi B, Peking Guana i Šangaj SIPG-a. Biće to duel vicešampiona Kine i najboljeg tima najmnogoljudnije zemlje na svetu u 2018. godini.

Guan je trenutno lider sa dva boda više od čete Vitora Pereire. Oba tima su dosad neporažena. Šangaj SIPG po imenima ima najjaču ekipu u ligi. Glavne zvezde tima su Karioke, Oskar i Hulk. Nekadašnji fudbaler Čelsija plaćen je pre nekoliko godina čak 70.000.000 evra. To je i dalje rekord u Kini kada je visina transfera u pitanju. Od lucidnog veziste sve se okreće u igri tima iz Šangaja. Druga brazilski as, Hulk, propustio je nekoliko utakmica zbog povrede, ali se vratio na teren u prošlom kolu kada je šampion iz 2018. godine odigrao samo 1:1 sa novim članom elite, Šijadžuangom. Nekadašnji napadač Porta i Zenita je ušao na poluvremenu umesto Uzbekistanca Odila Ahmetova i postigao izjednačujući gol u nastavku.

Izabrane vesti

Osim dvojice Brazilaca u ekipi je od prošlog leta i Srbin sa austrijskim pasošem Marko Arnautović. Nekadašnji napadač Stouka i Vest Hema je sa tri gola drugi strelac tima. Dva puta je mrežu ove sezone zatresao Oskar, a najbojitiji igrač SIPG-a ove godine je Brazilac Rikardo Lopes, pojačanje iz korejskog Đeonbuka. On je četiri puta zatresao mrežu ove sezone, dva manje od najboljeg strelca dosadašnjeg šampionata, napadača Guangdžou Evergrande Veija Šihaoa.

Guan je posle četiri pobeda na startu šampiona prošle nedelje iznenađujuće odigao samo 3:3 sa Đindaom. Zanimljivo, ekipa iz Pekinga je vodila sa 3:0, ali je dozvolila rivalu da se vrati. Za ekipu francuskog trenera Bruna Ženesija igraju trojica Brazilaca Renato Augusto, Fernando i Alan, a tu su i Sedrik Bakambu (DR Kongo), Žonatan Vijera (Španija) i Kim Min Jae (Koreja). Na terenu mogu samo četvorica. Ove godine je povećana kvota za inostrane igrače sa tri na četiri zajedno na terenu, dok u protokolu mogu biti petorica.

Očekuje se neizvesna uakmica ekipa, koje bi uz branioce krune Evergrandea, trebalo da budu glavni kandidati za titulu. Poslednjih godina ekipa iz Šangaja ima mnogo više uspeha. Pet poslednjih utakmica SIPG je dobio Peking. Prošle godine bilo je 2:0 i 2:1 u prvenstvu, dok je i u Superkupu opet su bili bolji izabranici portugalskog stručnjaka Vitora Pereire. Slavili su sa 2:0. Šest od sedam prethodnih utakmica ova dva kluba dolazio je tip 2-3 gola. Oba tima su ove sezone na četiri od pet utakmica odigrali 3+.

U prvom meču dana (12.00) u Grupi B sastaje se Tjenđin Teda i Đindao, ekipe koje nisu još osetile slast pobede u 2020. godini. Đindao je vezao četiri remija, dok je ekipa nemačkog stručnjaka Ulija Štilikea zakucana za dno sa samo bodom.

KINA 1 - 6. KOLO

GRUPA A (Dalijen)

Sreda

Šandong - Henan 2:1 (1:1)

/Moises 13, Felaini 83pen - Enrike Dorado 26/

Šangaj Šenhua - Guangdžou R&F 2:3 (1:3)

/Penh45+2, Moreno 74pen - Zahavi 23, 41, Saba 43/

Četvrtak

Guangžou Evergrande - Đijangsu 2:1 (1:0)

/Elkeson 24pen, Paulinjo 84 - Eder 54/

Šenžen - Dalijan 3:2 (2:0)

/Gao Lin 12, Presijado 21, Mari 74pen - Rondon 49, Hamšik 55/

GRUPA B (Sučou)

Petak

Hebei - Vuhan 3:1 (2:1)

/Buja Turaj 26, Jin Hongbo 44, Marsao 77 - Li Hang 41/

Čungćing - Šijadžuang 1:0 (0:0)

/Marselo 69/

Subota

12.00: (3,40) Tjenđin Teda (3,35) Đindao (2,05)

14.00: (2,60) Peking Guan (3,25) Šangaj SIPG (2,55)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

HulkKinaKina 1Šangaj SIPGPeking Guan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara