Aleksandar Čavrić protiv Kopenhagena (©Reuters)
Aleksandar Čavrić protiv Kopenhagena (©Reuters)

Tradičné derby: Hoće li Šaponjić i Čavrić da nadmudre Škrtela?

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.04.22. | 08:39

Slovan iz Bratislave gostuje najvećem rivalu Spartaku u Trnavi i pobedom bi mogao da se približi osvajanju četvrte uzastopne titule prvaka Slovačke

Program četvrtog kola plej-ofa Fortuna lige kulminiraće najvećim slovačkim derbijem između domaćeg Spartaka iz Trnave i Slovana iz Bratislave. Nebesko-plavi imaju 13 bodova prednosti na vrhu tabele ispred Belih anđela, međutim Spartak će imati veliki motiv da na svom terenu prekine post i pokvari raspoloženje trostrukom uzastopnom prvaku u 163. tradicionalnom derbiju (17.00).

Spartak i Slovan će se sastati treći put u tekućoj kampanji, a drugi put u Trnavi. Ipak, gledaoci još nisu videli gol. Sudija je prerano okončao prvi meč na stadionu Anton Malatinski i on je pripao ekipi iz glavnog grada službenim rezultatom, dok je krajem februara na Tehelnim Polama sukob završen bez pogodaka.

Izabrane vesti

Dok Slovan na proleće nije izgubio, odnosno samo jednom je poražen ove sezone u prvenstvu, Spartak još čeka prvu pobedu posle zimske pauze.

"Mnogo bi nas pokrenula pobeda. Ali nema panike. Ne pobeđujemo, ali mislim da je igra dobra u mnogim mečevima. Statistike i podaci nam govore da smo često bolji nego u mečevima koje smo pobedili. Za početak moramo da postignemo gol, po mogućnosti prvi. Verujem da će ispasti dobro sa Slovanom", rekao je trener Spartaka Mihal Gašparik.

17.00: (3,10) Spartak Trnava (3,10) Slovan Bratislava (2,45)

Pozicija na tabeli i bodovna prednost uklapaju se u ulogu favorita prestoničkog tima, za koji u ofanzivi igraju srpski internacionalnci Ivan Šaponjić i Aleksandar Čavrić.

"Uvek smo jaki kod kuće i verujem da će Slovan imati teškoće. Dobri su, ali i mi smo", dodao je kormilar sastav iz Trnave.

Utakmica će se igrati posle dvonedeljne pauze tokom koje su iz Trnave izostali samo Milan Ristovski, koji se borio sa Severnom Makedonijom u baražu za Svetsko prvenstvo, i štoper Gergelj Tuma, koji je bio u slovačkoj selekciji.

Kada je reč problemima u defanzivi koji su tokom proteklih sedmica mučili Spartak, njih više ne bi trebalo da bude. U tim se vraćaju iskusni Martin Škrtel, nekadašnji štoper Liverpula, i Sebatijan Koša, a oporavio se i kapiten Martin Mikovič. U trenažni proces je ušao i vezista Jano Vlaško. Van stroja je grčki vezosta Kirijakos Savidis, koji je suspendovan zbog petog žutog kartona.

Ekipa iz Trnave je trećeplasirana, na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu konferencije, ali je bez pobede na šest ovogodišnjih mečeva. Istina, na njih pet je remizirala.

U međuvremenu, Slovan je bez poraza u ligi od sredine septembra proškle godine i meča sa Ružomberokom, a 11 bodova više u odnosu na najbližeg rivala daje mu smirenost pred Tradičné derby.

"Dobro smo pripremljeni i raspoloženi za kulminaciju sezone. U derbi se često desi da ne bude lepog fudbala. Niko ne želi da izgubi ili da pogreši. Koncentracija je važna u svakom trenutku. Najmanji detalj može da odluči. Kada jedan tim povede, dobija ogromno samopouzdanje", istakao je levokrilni ofanzivac Slovana Jaromir Žmrhal.

Duel će se odigrati bez prisustva navijača gostujućeg tima.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

SLOVAČKA 1, PLEJ-OF - 4. KOLO

Petak

Žilina - Ružomberok 0:2 (0:0)

Subota

Dunajska Streda - Seređ 0:0

Nedelja

17.00: (3,10) Spartak Trnava (3,10) Slovan Bratislava (2,45)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Slovačka 1Spartak TrnavaSlovan BratislavaMartin ŠkrtelAleksandar ČavrićIvan Šaponjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara