©Reuters
©Reuters

Tragedija Nice u 12 minuta: Bazel izbegao poraz, pa se posle produžetka plasirao u polufinale

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.23. | 23:43

Švajcarski klub uspeo da dođe do remija i potom golom Adamsa u produžetku prošao u narednu fazu (2:1)

Imala je Nica gol prednosti pred drugo poluvreme u Švajcarskoj, ali je ispustila vođstvo u nastavku. Potom je francuski klub stekao gol zalihe i u revanšu, ali je još jednom prosuo sve učinjeno i dopustio rivalu da se vrati u utakmicu što je Bazel oberučke prihvatio i golom u produžetku se plasirao u polufinale Lige konferencije gde će odmeriti snage sa Fjorentinom (2:1).

Golom Laborda na asistenciju Remzija u 9. minutu Nica je na idealan način počela revanš na domaćem terenu, ali se sjajan start ispostavio kao jedini konkretan učinak francuskog kluba koji je u nastavku prvo ispustio prednost, a potom i stavio tačku na ovosezonski evropski put.

Izabrane vesti

Pretio je domaćin i posle vodećeg gola, a najkonkretniji bio je upravo Labord, međutim Bazel je uspeo da odoli pred ofanzivom protivnika, očuva aktivan rezultat i potom u 86. minutu preko Kevina Agustina dođe do izjednačenja. Nerešen rezultat (1:1) posle remija (2:2) u Švajcarskoj podrazumevao je produžetke u kojima su gosti preko Kasima Adamsa došli dopobede i polufinala u kojem će se susresti sa Fjorentinom.

Senzaciju na Azurnoj obali mogao je da spreči, ili makar prolongoira Braimi u 108. minutu kada je pogodio prečku, a kraj evropskog puta ugasio je nadu Nice da kao osvajač Lige konferencije obezbedi Evropu i naredne sezone i tako popravi bled utisak na domaćoj sceni.

LIGA KONFERENCIJE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

AZ Alkmar - Anderleht 4:1 penalima (2:0, 2:0, 2:0) - prvi meč 0:2

/Pavlidis 5pen, 13/

Fjorentina - Leh Poznanj 2:3 (0:1) - prvi meč 4:1

/Sotil 78, Kastrovili 90+2 - Susa 9, Velde 65pen, Sobjeh 69/

Nica - Bazel 1:1 (1:0), 1:2 posle produžetka - prvi meč 2:2

/Labord 9 - Agustin 86, Adams 98/

Vest Hem - Gent 4:1 (1:1) prvi meč 1:1

/Antonio 37, 63, Paketa 55p, Rajs 58 - Kujpers 26/



tagovi

NicaBazelLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara