(©Starsport)
(©Starsport)

Traktor stigao u elitu! IMT novi Mozzart Bet superligaš Srbije

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.04.23. | 17:57

Remi sa Grafičarom dovoljan za promociju – 0:0

Dobio je Beograd novog Mozzart Bet superligaša! Četiri kola pre kraja takmičenja u Prvoj ligi dobili smo prvi klub koji je matematički osigurao promociju u elitni rang – IMT.

Traktoristi su danas sa Grafičarem odigrali nerešeno i obezbedili da prvi put u istoriji kluba zaigraju od leta u najvišem rangu – 0:0.

Izabrane vesti

Da li će svoje mečeve i u eliti igrati u Beogradu, to će se tek videti, ali pored dva večita rivala, Čukaričkog i Voždovca, glavni grad Srbije će imati još jedan klub u Mozzart Bet Superligi.

Grafičar, koji se bori za mesto u baražu, pružio je jak otpor lideru, iako je još od 16. minuta igrao sa fudbalerom manje. Uspeo je da sačuva mrežu, tako da su na kraju bili zadovoljni i jedni i drugi: IMT-u je i bod bio dovoljan za promociju, gostima da nastavljaju da skupljaju bodove zarad ostanka na trećem ili četvrtom mestu, koje vodi u doigravanje za Superligu.

Kiksiralo je Jedinstvo na Ubu, ispustilo je vođstvo protiv Inđije i dalo šansu Radničkom da ga stigne na tabeli u ovom kolu – 1:1. Inđija je do gola, odnosno do boda, došla pogotkom u 89. minutu i to iz penala.

Sjajni Zubairu je ponovo bio strelac za Jedinstvo, pogodio je u 45. minutu, ovo mu je ukupno šesti gol u PLS-u, a čak četvrti u poslednje četiri utakmice.

Prvenstvo je suštinski završeno i za Zlatibor, pošto je danas remijem u Gornjem Milanovcu sa Metalcem ostao bez šansi da izbori opstanak – 1:1.

Imao je tim iz Čajetine prednost, ali je ispustio u finišu, što je označilo i definitivni oproštaj od Mozzart Bet Prve lige Srbije, pošto četiri kola pre kraja zaostaje 13 bodova baš za Metalcem.

A, blizu iste sudbine je Rad, koji je osvojio bod u Vršcu (0:0), ali ima čak 11 bodova manje od Metalca, koji je prvi iznad crte. 

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 33. KOLO

PLEJ-OF

Nedelja

IMT - Grafičar 0:0

Jedinstvo Ub - Inđija 1:1 (1:0)

Ponedeljak

16.00: (2,15) RFK Novi Sad (3,10) Radnički Novi Beograd (3,40)

16.00: (1,63) Železničar (3,60) Radnički Sremska Mitrovica (5,30)

PLEJ-AUT

Nedelja

Metalac - Zlatibor 1:1 (0:1)

OFK Vršac - Rad 0:0

Mačva - Loznica 2:1

Sloboda Užica 1:0 (1:0)



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijeIMTGrafičarZlatiborFk Rad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara