Fudbaleri Sparte (© Reuters)
Fudbaleri Sparte (© Reuters)

Traljav početak Sparte, nije dala gol posle dva i po meseca

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.02.22. | 20:05

Mršav bod za narednog Partizanovog evropskog rivala

Ukazala se Sparti šansa da već na početku drugog dela šampionata stigne lidera, ali ju je propustila. Najpre je Slavija pogrešila na svom terenu protiv Harvine (0:1), nacrtala put ekipi Pavela Vrbe da je stigne i prenoći na vrhu tabele – drugoplasirani Plzenj tek sutr aigra protiv Kradeca – međutim, slavni klub iz Praga nije odgovorio izazovu kako su se nadali navijači.

Naredni rival Partizana je odigrao samo 0:0 na gostovanju Češkim Budejovicama i tako ostao na trećem mestu tabele. Velik je to kiks Sparte, ako se zna da je 2021. okončala sa četiri vezane pobede i da gaji velike ambicije da se popne na tron češkog fudbala.

Izabrane vesti

Da nešto ne fukcioniše u Vrbinom sistemu posle zimskih priprema vidi se po podatku da je ovo bio prvi meč posle dva i po meseca na kojem njegovi izabranici nisu postigli gol. Nekih velikih prilika nisu ni imali, iako je najbolji igrač tima Adam Hložek igrao 90 minuta, a na poziciji desetke se pojavio kreativni Borek Dočkal.

Spartak je igrala u formacijskoj postavci 4-2-3-1: Holec – Vajsner, Panjak, Čelustka, Polidar – Saček (od 65. Pavelka), Krejči DrugiPešek (od 75. Minčev), Dočkal (od 75. Karabec), Haraslin (od 90. Patrak) – Hložek.

Prvi meč šesnaestine finala Lige konferencije na programu je 17. februara u Pragu, revanš je u Beogradu sedam dana kasnije.



tagovi

Liga konferencijeČeškaČeška 1Sparta Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara