""
""

Transfer u Francuskoj: Srpski golman će komandovati četvrtom odbranom Evrope

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.12.15. | 17:13

Najprijatnije iznenađenje francuske Lige 1 Anže kompletira transfer momka koji je jedno vreme bio na spisku mlade reprezentacije Srbije

Golmani koji komanduju najboljim odbrana Evrope u pet najjačih liga su redom: Manuel Nojer (Bajern), Jan Oblak (Atletiko Madrid), Kevin Trap (PSŽ) i Samir Handanović (Inter). Tik iza njih će od 1. janauara biti srpski golman Denis Petrić koji će u nastavlku sezone komandovati granitnom odbranom hita francuskog fudbala Anžea. Novi prvoligaš je ove sezone primio samo 11 golova, što je identičan učinak Interovom u Seriji A, a ispred su samo Bajern, Atletiko i PSŽ.

Izabrane vesti

Denis Petrić je ovdašnjoj javnosti postao poznat kada je u junu 2008. godine izabrao da „promeni reprezentaciju“ i stavi se na raspolaganje Srbiji. Do tada je bio kandidat za dres Slovenije u kojoj je rođen. I ne samo da je bio kandidat, već je i branio za njihovu mladu reprezentaciju, ali je ipak odlučio da se okrene Orlovima i čeka njihov poziv. On je stigao godinu dana kasnije kada ga je na spisak uvrstio selektor tadašnje mlade reprezentacije Ratomir Dujković. I to je bilo sve...

Petrić je tada imao 20 godina, bio je član Oksera, posle čega ga je karijera dalje vodila u Istr, pa u Trou čiji član je postao 2013. godine. Ove sezone je branio na devet utakmica u francuskom prvenstvu i privukao pažnju Anžea. S obzirom da je Anže ostao bez prvog golmana Ludovika Buteja koji je potpisao za Briž, klub je ekspresno reagovao, a predsednik Said Šaban je na Tviteru objavio da je Petrić zamena za Buteja i da je transfer realizovan.

Petrić će tako komandovati jednom od najboljih odbrana Evrope, a možda se i u FSS nekome osveži pamćenje da ovaj momak brani u jednoj od najjačih liga Evrope i da je i dalje formalno kandidat za dres reprezentacije Srbije.


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Liga 1FrancuskaEvropaDenis Petrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara