TRANSFERI (11. avgust): Kreće završno ludilo u Italiji

Vreme čitanja: 9min | sub. 11.08.18. | 23:30

Ispratite dešavanja sa transfer pijace uživo na portalu MOZZART Sport! Letnja pijaca u Italiji zatvara se 17. avgusta

NAJVAŽNIJE VESTI DANA

- Sporting je pozajmio na godinu dana vezistu Juventusa Stefana Sturara.
- Islam Slimani je prešao na pozajmicu u Fenerbahče.
- Andre Silva je novi napadač Sevilje. Opširnije OVDE

- Bajern hoće Ivana Rakitića. Opširnije OVDE.
Manuel Lokateli u Sasuolu. Opširnije OVDE.
- Keita Balde na pregledima u Milanu.

Izabrane vesti


Poštovani čitaoci, to bi bilo sve za večeras. Fudbalska pijaca poprilično je usahnula tokom popodneva i večeri i zbog utakmica raznih liga, ali bilo je nekoliko značajnih poslova koji se realizovani. Sa novim vestima javljamo se ujutru. Laku noć. 

22.20 - ZVANIČNO: Sporting je pozajmio na godinu dana vezistu Juventusa Stefana Sturara.

22.10 - Pregovori između Milana i Čelsija oko transfera Tijemuea Bakajoka napreduju i klubovi su blizu dogovora. Đanluka Di Marcio javlja da su strane značajno približile stavove i da je presudna velika želja nekadašnjeg veziste Monaka da se preseli na San Siro.

21.30ZVANIČNOIslam Slimani je napadač Fenerbahčea u koji je stigao na jednogodišnju pozajmicu iz Lestera.

20.08ZVANIČNODžoel Obi je novi fudbaler Kjeva. Stigao je iz Torina i poptisao ugovor do 2022.  

19.43 - ZVANIČNO: Andre Silva je novi napadač Sevilje. Opširnije OVDE

19.25 - Trener Barselone Ernesto Valverde ne odbacije mogućnost još jedne kupovine do kraja pijace. Meta je novi vezista...
"Dobri smo za sada, ali smo i otovreni za još neku kombinaciju dokle god je pijaca otvorena. Sačekajmo...", poručio je Valverde

19.15 - Posle nekoliko nedelja natezanja i pregovora Miralem Pjanić je blizu novog ugovora u Juventusu. Mančester Siti se interesovao tokom leta za njega, ali će on uskoro produžiti vernost Staroj dami do juna 2023. godine.

18.43 - ZVANIČNO: Češki golman Jirži Pavlenka produžio je ugovor sa Verderom. Za sada nije objavljeno na koliko godina je potpisao jedan od najboljih bundesligaških golmana prošle sezone.

18.30 - Iako su postojale naznake da će pozajmica Stefana Sturara u Sporting iz Lisabona propasti zbog loših nalaza na lekarskim pregledima, Đanluka Di Marcio je objavio da nema straha i da će vezista do večeri kompletirati transfer u prestonicu Portugalije.

17.27 - Iskusni Kajl Laferti bi mogao da pojača Glazgov Rendžers naredih dana. Čak je i menadžer njegovog tima Hartsa Krejg Levin priznao danas da će ga teško zadržati.

17.13 - Talentovani desni bek Porta Fernando Fonseka (21) stigao je u Torino na potpisivanje ugovora s Juventusom. On će biti pozajmljen Staroj dami na godinu dana uz mogućnost da bude otkupljen za 2.000.000 evra sledećeg leta. Prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Eštorilu.

16.56 - Mauro Ikardi je zapalio društvene mreže, a povod je fotografija koju je objavio i njena veza sa Realom. Opširnije OVDE

16.46 - ZVANIČNO: Levi bek Luka Antoneli (31) je novi fudbaler Empolija. Stigao je iz Milana kao slobodan igrač.

16.30 - Hetafe se u potrazi za desnim bekom okrenuo Malagi i njenom Venecuelancu Robertu Rosalesu. Ipak, Andalužani za sada odbijaju da započnu pregovore jer im je potreban.

16.24 - ZVANIČNO: Žoao Palinja je novi fudbaler Brage. Vezista je stigao na pozajmicu iz lisabonskog Sportinga.

16.15 - Deni Rouz ni danas nije bio u timu Totenhema pa je jasno da Mauricio Poketino ne računa više na njega. Englez je u pregovorima sa Pari Sen Žermenom, njegov menadžer je dobar prijatelj sa Danijelom Levijem, koji će mu izaći u susret, ali Sveci još uvek nisu poslali konkretnu ponudu. Razlog je i to što Tomas Tuhel želi Brazilca Vendela (Leverkuzen) na levom beku. 

- To je to od Nikole Stojkovića. Do kraja dana sa vama će biti Milan Zdravković.

15.58 - Minhenski list Abendcajtung tvrdi da je transfer Džeroma Boatenga u PSŽ neminovnost i da se samo čeka da francuski šampion nađe novac za ovaj posao. Boatenga će u Bajernu zameniti Benžamin Pavar, za koga već postoji dogovor sa Štutgartom za transfer narednog leta.

15.52 - Ovo je zanimljivo. Iako smo malopre pisali da je Dijego Laksalt blizu Zenita, portugalska A Bola tvrdi da je svoje pipke pustio i Sporting! Radi se o pozajmici, uz opciju kupovine na 18.000.000 evra i Laksaltu plata od 2.500.000 evra neto. Đenova je radije za direktnu prodaju. 

15.49 Mundo Deportivo dopunjuje vest od jutros, da PSŽ želi Usmana Dembelea. Kako bi se smanjili finansijski troškovi potencijalnog transfera, PSŽ je navodno spreman da ponudi zaboravljenog Adrijena Rabioa, plus novac. Ali, Barselona traži oko 140.000.000 evra. Dakle, sve i da interesovanje zaista postoji dva kluba su i dalje kilometrima daleko. A i treba premostiti još mnogo detalja – pre svega loše odnose čelnika dva kluba.

15.45 - Novi Milanov direktor Leonardo uskoro bi trebalo da ima sastanak sa čelnicima kluba kako bi se dogovorila transfer strategija za sam finiš prelaznog roka. Bakajoko je siguran, čeka se da se vidi šta će se desiti sa Drakslerom, Promesom i(li) Marsijalom. Naravno, Milanov san je i dalje Sergej Milinković Savić, ali taj posao gotovo je nemoguće završiti do narednog petka.

15.25 - Monako se raspitao kod čelnika Rome za Dijega Perotija, koji bi trebalo da bude direktna zamena za Keitu Baldea. Videćemo šta će se ovde dešavati.

15.11 ODBIJENO: Napoli je navodno Torinu ponudio 30.000.000 evra i ugovor Roberta Inglesea za Andreu Belotija, što je odmah precrtano! Torino traži 60.000.000 evra. Uskoro opširnije...

15.06 - Zanimljivo, Kevin Gameiro se nije našao na listi kandidata za protokol u utakmici protiv Intera. Gameiro će uskoro dobiti novi klub, videćemo samo gde će otići...

15.00 - Pošto se večeras igra utakmica Međunarodnog kupa šampiona između Atletika i Intera na stadionu Vanda Metropolitano, iz Španije stižu informacije da će u loži biti i emisari madridskog Reala i da je meta – Mauro Ikardi.

14.42 - Sampdorija je vrlo blizu dovođenja Albina Ekdala iz Hamburga i detalji su u pitanju, a u međuvremenu je klub iz Đenove pokazao interesovanje za Sebastijana Rodea iz Dortmunda. Takođe, na radaru su Toneli iz Napolija i Đimsiti iz Beneventa.

14.35 - Torino je baš popularan poslednjih sati. Naime, Urbano Kairo je odbio Nicinu ponudu za Mbaja Nijanga. Navodno je zainteresovan i Bordo, kao i Sampdorija i Đenova. Ali, između dva kluba iz poznatog lučkog grada Samp je u prednosti.  

14.11 Jago Falke je sve bliži povratku kući. Sevilja je, piše Tutosport, spreman da ponudi 20.000.000 evra, što je cena koju će Urbano Kairo prihvatiti oberučke.

14.05 GOTOVO: Inter je zakazao medicinske preglede za Keitu Baldea! Biće obavljeni u ponedeljak, dogovor dva kluba postignut! Prisetite se šta smo jutros pisali OVDE.

13.59 - Parma i Napoli postigli su dogovor oko transfera Alberta Grasija. Povratniku u Seriju A stiže vezista za 1.500.000 evra.

13.55 - Kjevo je u završnoj fazi pregovora s Torinom oko kupovine Džoela Obija. Cena će biti između 2.000.000 i 3.000.000 evra. Nigerijski internacionalac bi potpisao trogodišnji ugovor, uz opciju automatskog produžetka na još godinu dana.

13.52 - Torino je uspeo da stigle do sporazuma sa Čelsijem oko pozajmice Ole Aine (21) s pravom otkupa na 5.000.000 evra. Aina može da igra na obe štoperske pozicije, ali i na desnom boku.

13.42 GOTOVO: Fjorentina ima novog centralnog vezistu – Edmilsona Fernandesa. Medicinski pregledi zakazani za sutra.

13.30 - Evo i šta je Žonatan Kafu izjavio za klupsku televiziju po potpisivanju ugovora sa Crvenom zvezdom. Opširnije OVDE.

13.14 - Agent Simona Minjolea flertuje sa Napolijem.
“Minjoleu se sviđa Napoli, ali još nije bilo zvaničnih kontakta. Imamo nekoliko ponuda, a Napoli se samo raspitao za njega. Sačekaćemo još nekoliko dana da vidimo šta će se desiti“, kaže Niko Vasen.

13.04 - Ode Lokateli u Sasuolo! Stiže Bakajoko, čeka se Draksler, a onda finiš s Promesom i nemoguća misija Marsijal. Opširnije OVDE.

12.59 Dijego Laksalt je na pragu transfera u Zenit. Navodno, ostali su samo detalji da se razgraniče. Zenit će proći odlično u ovom poslu – kupiće reprezentativca Urugvaja po formuli 10.000.000 evra obeštećenje, plus 2.000.000 evra u bonusima.

12.55 - Odlazak iz Milana – Luka Antoneli je novi igrač Empolija. Njegov ugovor već je deponovan u prostorijama Lega Calcio. Ugovor sa Empolijem je potpisan na tri godine.

12.43 - Pontus Vernblom je dogovorio sve uslove saradnje s Paokom iz Soluna. Trebalo bi da dobije trogodišnji ugovor vredan 1.800.000 evra po sezoni.

12.40 - Povodom glasina da bi Milan mogao da krene po Kvinsija Promesa, oglasio se i njegov agent Ludoviko Spinoza.
“Promes je odličan igrač i već se dokazao u Rusiji. Iskreno, ne verujem da će se transfer u Milan desiti. Mislim da Milan ipak traži pojačanja u veznom redu“.

12.37 - Mladi štoper Pari Sen Žermena Presnel Kimpembe produžiće ugovor do juna 2023. godine, tvrdi svi relevantni francuski mediji. On je prošle sezone odigrao 38 utakmica u svim takmičenjima, ali je bio zamena Tijagu Silvi i Markinjosu.

12.34 - Pošto je odustala od Pola Pogba, Barselona je locirala četiri mete na koje će da motri do kraja prelaznog roka. Opširnije OVDE.

12.29 - Pisalo se juče da ga želi Bordo, a u trku za Artema Dzjubu se sada uključio i Galatasaraj. Ali, da bi se transfer desio, Galatasaraj mora prvo da proda igrače, pošto je pod embargom UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

12.25 - GOTOVO: Manuel Lokateli u ponedeljak na pregledima u Sasuolu. Uskoro opširnije...

12.07 - Evo još zanimljivosti iz Sevilje, a bitno je navijačima Rome! Naime, sportski direktor Hoakin Kaparos izjavio je da Stiven Nzonzi želi da ode, ali da klub još čeka pravu ponudu Rome. Ukoliko je bude, klub će reagovati i najverovatnije pustiti igrača bez ikakvih problema. Podsetimo, Monći je prekjuče viđen u avionu za Sevilju, a navodni razlog puta je "produženi vikend s porodicom". Jasno je da je to samo maska za ono pravo, što se čeka...

12.04 - Dok se u Sevilji čeka dolazak Andrea Silve, uprava kluba radi na jačanju tima u ostalim redovima. Jedan od najinteresantnijih igrača je ofanzivni vezni Leganesa Gabrijel Pires, koji je pre dva leta stigao iz Juventusa za samo milion evra. Navodno, njegovi agenti su već u pregovorima sa Seviljom.

11.59 - BLIZU JE: Pregovori između Valensije i Pari Sen Žermena za Gonsala Guedeša trebalo bi da budu završeni do sredine naredne sedmice, javlja lokalni list Super Deporte. Valensijini ljudi na čelu s prvim operativcem Matuom Alemanijem trebalo bi uskoro da se sastanu u Parizu sa čelnicima PSŽ kako bi utanačili poslednje detalje transfera. Podsetimo, najveća polemika se vodi oko cene. PSŽ traži 70.000.000, a Valensija nudi 40.000.000 evra. 

11.55 - Posle jučerašnjih najava da je Pol Pogba odustao od transfera u Barselonu, radio Monte Karlo tvrdi da je i Barselona digla ruke od Pola Pogbe. Videćemo da li će se nešto menjati do 31. avgusta.

11.47 - Iskreno, teško možemo da poverujemo u priču, ali Mundo Deportivo tvrdi da Pari Sen Žermen hoće Usmana Dembelea! Kako, kad klub ne sme da troši mnogo zbog FFP (finansijskog fer-pleja), nije nam najjasnijie. Poznato je da Barselona pre svega želi da zadrži Dembelea, a i da ga neće pustiti za sumu manju od one koja je plaćena Dortmundu pre godinu dana. 

11.42 - Transfer Keite Baldea iz Monaka u Inter je praktično gotova stvar. Poznati su svi detalji. Opširnije OVDE.

11.20 - Pre dva dana Pari Sen Žermen i Monako, sada Bajern! I bavarski gigant želi Ivana Rakitića, a presudni faktor mogao bi da bude Niko Kovač. Opširnije OVDE.

11.09 - Inter je izgubio trku za potpis Luke Modrića. Interu je ostala jedna otvorena opcija - Rafinja Alkantara! Opširnije OVDE.

11.05 - Kad već pominjemo Sporting, klub iz Lisabona je zagrizao mamac za Karlosa Baku. Međutim, kolumbijski golgeter se nada povratku u Viljareal, gde je prošle sezone igrao na pozajmici. 

11.00 - Stefano Sturaro je ovog jutra sleteo u Lisabon, gde bi uskoro trebalo da postane novi igrač lisabonskog Sportinga. Pozajmica iz Juventusa vredna 2.000.000 evra.

10.58 - Ostajemo u Italiji, i dalje u Milanu. Dok Andre Silva odlazi, Tjemue Bakajoko će u prvoj polovini naredne sedmice doći u Milan kako bi završio pozajmicu iz Čelsija, javlja više relevantnih izvora iz Italije. I dalje čelnici dva kluba nisu dogovorili da li će u ugovor o pozajmici biti ubačena i opcija kupovine i po kojoj ceni.

10.51 - Krećemo iz Italije! Očekuje se da će Andre Silva danas sleteti u Sevilju, posle čega bi najkasnije do ponedeljka trebalo da obavi medicinske preglede i završi transfer. Poznati su svi detalji – Silva će biti na pozajmici vrednoj 5.000.000 evra, a opcija kupovine biće stavljena na 30.000.000 evra. Dobar posao Milana, videćemo da li i za Sevilju. 

Dobar dan poštovani čitaoci portala MOZZART Sport i dobro došli u još jedan blog posvećen dešavanjima sa letnje pijace. Drugi otkako su se ostrvske kapije zatvorile za dolazne transfere. Podsetimo, sada čekamo kraj prelaznog roka u Italiji, odnosno 17. avgust. Posle toga finiš prelaznog roka biće sužen na Nemačku, Španiju, Francusku, Rusiju, Portugaliju... Dakle, ne očekujemo veća uzbuđenja. Sa vama će ovog jutra biti Nikola Stojković. Pre nego što nastavimo druženje OVDE se prisetite šta se juče dešavalo, a najvažnije vesti pročitajte i klikom na naš poseban tag LETNJI PRELAZNI ROK 2018. Šaljite nam i pitanja u komentarima na koja ćemo se truditi da odgovorimo.


tagovi

Transferi uživoLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara