""
""

TRANSFERI (25. avgust): ZVANIČNO - Mojes poslao 45 miliona za Ozila, Mata odlazi u Madrid?! Roberto Karlos uzima od bivšeg kluba!

Vreme čitanja: 8min | ned. 25.08.13. | 22:12

Uz MOZZART Sport iz minuta u minut pratite dešavanja na svetskoj fudbalskoj pijaci...

22.11 TO BI BILO SVE ZA VEČERAS. SA NOVIM VESTIMA JAVLJAMO SE UJUTRU.

22.00 - Dolazak Vilijana u Čelsi gotovo izvesno bi mogao da istisne Huana Matu iz ekipe, a radio Marka došla je do informacije da je uprava Atletiko Madrida kontaktirala Romana Abramoviča kako bi započela pregovore oko dolaska sjajnog španskog reprezentativca. Ono što bi moglo da bude presudno za eventualni dolazak Mate na Visente Kalderon jeste to da Jorgandžije igraju grupnu fazu Lige šampiona i da imaju najviše ambicije. Da li će Plavci prodati najboljeg igrača?

Izabrane vesti

21.30 - Kako španski radio Kadena SER saznaje, uprava Mančester junajteda poslala je zvaničnu ponudu za Mesuta Ozila tešku 45 miliona evra. Dakle, Dejvid Mojes je ozbiljno rešio da se u samom finišu ozbiljno pojača, a treba naglasiti da kada ovaj radio objavi neku vest, pogađa u 99 odsto slučajeva. Dakle...

21.10 - U razgovoru za francuski Žurnal du Dimanš, agent Karima Benzeme, Karim Đaziri rekao je da njegov agent neće pojačati Arsenal, uprkos eventualnoj ponudi od 45 miliona evra.

“Uopšte ne želimo da se osvrćemo na priče o eventualnim ponudama, jer Karim sigurno neće doći u Arsenal. Uz to, oni nas nisu ni kontaktirali“, rekao je Đaziri.

20.45 - Iako se ovog leta mnogi klubovi raspituju za napadača Verdera Marka Arnautovića, austrijski reprezentativac rekao je za nemački Skaj Sport da nikada nije razmišljao o odlasku iz kluba.
“Presrećan sam u Verderu. Imam ugovor koji želim da ispoštujem i ne interesuju me previše interesovanja klubova“, rekao je Arnautović.

20.20 - Ostrvski mediji “u glas“ potvrđuju da će napadač Rome Erik Lamela (21) u ponedeljak otići u London kako bi finalizirao pregovore sa Totenhemom. Nadamo se samo da Čelsi neće ponovo pokvariti posao Pevcima.

19.50 - Kolumbijski talentovani napadač Duvan Zapata (22) kompletirao je transfer u Napoli. Sada već bivši igrač Estudijantesa je već duže vreme tipovan kao zamenik Edinsona Kavanija, a finansijski detalji još uvek nisu poznati. 

19.22 - Iako je pominjan kao potencijalno pojačanje Njukasla, centarfor Liona Bafetimbi Gomis (28) mogao bi na kraju mogao da pojača redove Marselja.
“Još uvek nismo postigli zvanični dogovor, ali vrlo je moguće da će do kraja prelaznog roka posao biti zaključen“, rekao je predsednik Liona Žan-Mišel Ula.

19.01 - Uprava Lacija već duže vreme pokušava da pronađe zamenu za iskusnog napadača Miroslava Klosea. U igri su bila mnogobrojna imena, a sada je ponovo akutelna priča o dolasku slovačkog internacionalca Tima Matavža (24) iz PSV.

18.43 - Bivši igrač i sportski direktor Anžija, a sada trener Sivasa Roberto Karlos rešio je da iskoristi rasprodaju u bivšem klubu i dovede dvojicu vezista. U pitanju su Jusilej da Silva (25) i Mehdi Karsela-Gonzales (24).

18.14 - Nakon što je nedavno raskinuo ugovor sa Svonsijem, engleski vezista Luk Mur (27) potpisao je trogodišnji ugovor sa turskim superligašem Elazigom.

17.45 - Prema pisanju italijanskog TutoSporta, 34-godišnji čuvar mreže Palerma Stefano Sorentino će od ponedeljka postati igrač Sampdorije. Predstavnici dva kluba su brzo došli do dogovora, a finansijski detalji biće naknadno objavljeni. 

17.16 - Menadžer Stouka Mark Hjuz će pokušati da dovede mladog vezistu Džeka Rodvela iz Mančester Sitija, koji je prošle sezone stigao na Itihad kao veliko pojačanje iz Evertona, ali se nije snašao i ne nalazi se u planovima Manuela Pelegrinija

16.58 - Đenova se obratila Milanu s namerom da pozajmi talentovanog vezistu Rikarda Saponaru. On je ovog leta stigao u Milan iz Empolija, najavljuju ga kao naslednika Rikarda Kake, ali Alegri mu nije pružio neku bitniju ulogu u pripremnim mečevima i Đenova u tome vidi svoju šansu. 

16.40 - Frajburg je u ofanizivi na Vladimira Daridu, najboljeg igrača Viktorije iz Plzena i po svim najavama najtalentovanijeg češkog fudbalera. 

16.23 - PSŽ nastavlja potragu za desnim bekom. Pošto nisu uspeli da se dokopaju Baneta Ivanovića, sada imaju druge mete. Prva je supertalentovani Rikardo Van Rajn iz Ajaksa, a druga je Metju Debiši iz Njukasla. Sve to pod uslovom da Gregori Van der Vil pređe u Inter. 

16.04 - Ništa od dolaska brazilskog štopera Bruna Uvinija iz Napolija u Partizan. Mladi defanzivac je postigao dogovor sa Kjevom i odlazi u Veronu na jednogodišnju pozajmicu. 

15.45 - Novi italijanski prvoligaš Livorno želi da angažuje marokanskog vezistu Husejna Karžu koji je slobodan igrač, a prošlu sezonu je proveo u katarskom Al Arabiju. Pre toga je na Apaninima između ostalih branio boje Rome, Sijene, Fiorentine, Đenove, Intera... 

15.30 - Osipanje Anžija na krako je prekinuto, ali samo zato što je golman Vladimir Gabulov, ruski reprezentativac, odbio da pređe u moskovski Spartak za platu manje od one koje prima u Mahačkali. Iako mu Spartak nudi celih 1,8 miliona evra?! Međutim, koliko se Anži rasipao najbolje govori podatak da je Gabulov u Dagestanu godišnje zarađivao neverovatnih 2,5 miliona. A ugovor mu ističe tek 2016. 

Hulk nezadovoljan u Sankt Peterburgu15.13 - Kakav napadač je potreban Totenhemu? Neki tvrdi da je najbolje da to bude tip plejmejkera kakvi su Kristijan Eriksen ili Havijer Pastore, ali ima i onih koji traže nešto korpulentnije rešenje. Andre Viljas-Boas takvog vidi u Hulku, a i Brazilac iz Zenita bi rado prihvatio šansu da napusti hladni Sankt Peterburg i pridruži se nekadašnjem treneru iz Porta.
"Viljas-Boas se dugo divi Hulku, ali sve zavisi od Zenita, koji bi morao da snizi cenu na ispod 40 miliona funti koliko sada traže", piše Sandej Telegraf, koji ima pristoje kontakte na Vajt Hart Lejnu.

A koji tvrdi da su opcije i Miralem Pjanić (s tim da bi Roma verovatno teško pristala da Sparsima proda dva važna igrača), te Alan Džagojev iz moskovskog CSKA.

14.33 - Jedan transfer iz Cvajte. Niklas Filkrig, 20-godišnji napadač Verdera, narednu sezonu će provesti na pozajmici u Grojter Firtu. Kao što je poznato, Detelinari su značajno oslabljeni teškom povredom Nikole Đurđića, koji neće igrati do kraja godine, pa će Filkrig pojačati konkurenciju u samom špicu. Ognjen Mudrinski sada treba da se pokaže.

14.25 - Giljermo Očoa, golman Ajačija koji je oduševio u prošlom kolu Lige 1 zaustavivši 16 od 17 šuteva PSŽ-a u okvir gola, nova je zvezda prelaznog roka. Ugovor mu ističe u junu naredne godine, mnogi su klubovi zainteresovani, ali je i cena adekvatna za tako kvalitetnog golmana - šest miliona evra i ni cent manje.

14.00 - Vlad Kirikeš i definitivno ide na Vajt Hart Lejn. Pritvoreni Điđi Bekali je preko saradnika medijima potvrdio da 23-godišnji defanzivac ide u Totenhem, a veruje se da je visini obeštećenja 9,5 miliona evra. 

13.05 - Posle Monaka i Evertona, sada se i Sevilja zainetersovala za Juventusovog vezistu Luku Maronea, na kojega Antonio Konte ne računa ozbiljno. 

12.48 - Čelsi je i zvanično potvrdio dolazak Vilijana, a ostrvski mediji pišu i da je deo dogovora da u paketu sa Vilijanom na Stamford Bridž dođe i Samjuel Eto, čime je Murinjo završio potragu za napadačem i verovatno odsutao od Vejna Runija. Opširnije o tome, pročitajte OVDE

12.27 - Vest Hem se i dalje nada da će uspeti da dovede Fabija Kvaljarelu iz Juventusa, ali ako im to ne pođe za rukom, okrenuće se Portovom prvotimcu Silvestru Vareli

12.11 - Kardif je Vest Bromu ponudio 2,5 miliona evra za nigerijskog napadača Pitera Odemvingija kojeg još žele Svonsi, Vest Hem i Stouk Siti. 

11.56 - Hamburg će uskoro poslati ponudu Arsenalu za Niklasa Bendtnera. 

11.25 - Fjorentina traži još jednog izrazitog golgetera koji bi bio alternativa Mariju Gomezu. U opticaju su supertalentovani Ante Rebić iz Splita i iskusni Herman Denis iz Atalante.  

11.03 - Pošto im je Čelsi preoteo Vilijana, u Totenhemu su krenuli u potragu ka novim pojačanjima. Pominjao se Remi Sabelja iz Monpeljea, ali izgleda da su za poziciju plejmejkera pikirali Kristijana Eriksena iz Ajaksa. Sjajnog Danca još žele Atletiko, Milan i Liverpul, a Totenhem bi ga platio manje od 35 miliona evra koliko su bili spremni da izdvoje za Vilijana. Takođe, očekuje se da Erik Lamela i zvanično postane njihov član pošto je sve dogovoreno sa Romom i Argentincem. 

10.46 - Džon Guideti, talentovani švedski napadač od koga su u Mančester Sitiju mnogo očekivali, seli se u Stouk prema navodima ostrvske štampe. Transfer Šveđanina iznosiće osam miliona evra, a on je celu prošlu sezonu proveo van tima zbog teške povrede, iako se očekivalo da zablista po povratku sa pozajmice iz Fejenorda. 

10.30 - Barselona ne odustaje od Danijela Agera! Iako ih je Liverpul već jednom odbio ovog leta, Katalonci se nadaju da će ipak uspeti da dovedu sjajnog Danca. U tu svrhu su spremili ponudu od 12 miliona evra, ali malo je verovatno da će Liverpul za te pare pustiti zamenika kapitena. 

10.21 - Iako su celog leta pokušavali da na poziciju levog beka dovedu Kamila Zunjigu iz Napolija ili Aleksandra Kolarova iz Mančester Sitija, u Juventusu će morati da priznaju poraz. Sa Zunjigom su već bili dogovorili četverogodišnju saradnju, ali je predesednik Napolija De Laurentis nepopustljiv i ne da Kolumbijca velikom rivalu. Sa druge strane, ni Siti ne popušta Juveu i ne želi da snizi cenu Kolarova. Tako da će Konte izgleda morati da se zadovolji Markinjom iz Rome... 

10.15 - Dugo su čekali navijači Arsenala da Arsen Venger izvadi zmiju iz džepa i krene u kupovinu pojačanja i izgleda da su dočekali. Ostrvski mediji prenose da će Venger biti izuzetno aktivan u finišu prelaznog roka. Već danima traje njegova borba sa PSŽ za Joana Kabaja, a sada je spreman da Njukaslu ponudi traženih 20 miliona evra. Problem je što će i Sveci ponuditi istu sumu, pa će odluka biti na Kabaju. Takođe, Venger želi i Njukaslovog golmana Tima Krula za koga je spreman da izdvoji 13 miliona evra. Ni tu nije kraj. Španska Marka piše da će na Santjago Bernabeu uskoro stići Arsenalova ponuda u visini od 30 miliona evra za Anhela Di Mariju koji je višak u Realu posle dolaska Gereta Bejla. To znači i da je Venger odsutao od Svonsijevog golgetera Mićua za koga je bio spreman da plati 30 miliona evra. 

Šta se sve dešavalo prethodnog dana na svetskoj fudbalskoj pijaci možete pogledati OVDE.

Sve vesti vezane za transfere možete naći na našm SPECIJALU.

Poštovani posetioci MOZZART Sporta, dobro jutro vam želi redakcija našeg portala. I danas ćemo zajedno sa vama pratiti sva dešavanja na evropskoj fudbalskoj pijaci.


tagovi

prelazni rok 2013Transferi 2013

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara