Mamadu Traore u novom klubu
Mamadu Traore u novom klubu

Traore u Kataru, Voša ovog leta zaradila koliko za pet sezona

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.08.23. | 13:57

Novi klub je Muaiter

Lazar Rosić je stigao, Mamadu Traore otišao. Korpulentni štoper iz Malija i zvanično je napustio Vojvodinu i potpisao za katarskog prvoligaša Muaiter.

Traoreu se bar ispatilo, jer je posle samo jedne sezone na Karađorđu i 38 utakmica u dresu Lala otišao u zemlju u kojoj će izvesno obezbediti i potomstvo. Ostaje pak da se vidi kako će Voša nadoknaditi njegov odlazak, jer Traore je bio startni štoper ekipe. Novi trener Ranko Popović sada na pozicijama centralnih bekovaima samo Rosića, Đorđa Crnomarkovića i Igora Jeličića. Valjalo bi dakle dovesti i četvrtog, ali videćemo da li i u Novom Sadu tako razmišljaju.

Izabrane vesti

Inače, Traore je deveti igrač koji je ovog leta napustio Vojvodinu, pošto su pre njega otišli Jovan Milošević, Mirko Topić, Iroš Kabić, Nemanja Nikolić, Veljko Simić, Nemanja Ljubisavljević, Nikola Simić i Milan Vidakov.

Miloševića je Štutgart platio 1.200.000 evra, Topić je otišao u Famalikao za 1.000.000, dok je Crvena zvezda za Kabića dala 800.000 što znači da je u Vošinu kasu ušlo okruglo 3.000.000 evra, mada bi sa procentima od narednih prodaja ta suma mogla da bude i viša.

Na sve to dodajte i prihod od Traoreove prodaje, koji bi prema ranijem pisanju portala Telegraf trebalo da iznosi 400.000 evra.

Toliko novca u klupsku kasu nije ušlo za proteklih pet godina skupa, a otprilike istu sumu Vojvodina je poslednji put uzela u sezoni 2015/2016 kada je prodala Mijata Gaćinovića, Srđana Babića, Mirka Ivanića i Aleksandra Stanisavljevića.

Videćemo ipak kako će se svi ti poslovi to odraziti na teren. Evropska odiseja već je završena posle bledih izdanja u dvomeču sa APOEL-om posle čega je raskinuta saradnja sa trenerom Radoslavom Batakom.



tagovi

KatarKatar 1Mamadu TraoreLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara