TREĆA SMENA: Akcije u Brazilu, Argentini, Čileu, Paragvaju, Urugvaju, NBA...

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.05.22. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Čile 1)

Universidad Katolika nije pobedila u četiri uzastopna meča šampionata Čilea i pokušaće da prekine niz loše forme protiv Union La Kalere. Domaćini su na 12. mestu sa 13 bodova u 12 mečeva. Katolika je poražena sa 4:0 u poslednjem meču Primere protiv Njublensea, produživši niz bez pobeda na četiri. La Kalera je slavila 1:0 nad Audaks Italijanom kod kuće u svom poslednjem ligaškom meču i time prekinula seriju od pet mečeva bez trijumfa, i sada je Union na 14. mestu sa 12 bodova.

PLAZA KOLONIJA - PENJAROL, 01.30

(Fudbal, Urugvaj 1)

Do kraja prvog dela šampionata Urugvaja je ostalo četiri kola, a Maldonado je pobegao Nasionalu i Penjarolu šest bodova. Pobednik Aperture izboriće plasman u borbi za prvaka krajem novembra. Penjarol gostuje noćas u Koloniji protiv Plaze koja je u lošoj formi, poražena je na poslednje tri utakmice. Velikan iz Montevidea je očajno krenuo u sezonu, ali je sve bolji u finišu. Problem s realizacijom je očigledan. Samo osam golova na 11 mečeva, a polovina je delo Pablo Kepelini. Ovi timovi su krajem januara odigrali meč Superkupa Urugavaja, a Penjarol je dobio posle produežetaka sa 1:0.

GODOJ KRUZ - TRISTAN SUAREZ, 01.35

(Fudbal, Kup Argentine)

Borba za plasman u drugi krug Kupa Argentine čeka Godoj Kruz, koji noćas ima posla sa drugoligašem Tristanom Suarezom. Domaća ekipa je veliki favorit u obračunu sa ekipom koja je očajna u drugom rangu. Zauzima tek 36. mesto, inače pretposlednje, na tabeli sa samo devet osvojenih bodova iz 12 susreta, dok je Godoj završio na 11. poziciji Grupe B Liga kupa. Biće ovo prvi sudar ovih rivala do sada.

ŠAPEKOENSE - RESIFE, 02.00

(Fudbal, Brazil 2)

Dva kandidata za promociju u brazilsku Seriju A sastaju se noćas u okviru 7. runde drugog ranga. Šapekoense je tek ispao iz najviše divizije i cilja ekspresan povratak, a do sada je ne šest duela osvojio devet bodova. S druge strane je Resife, koji ima dva boda više i zauzima treće mesto na tabeli. Oba kluba mahom igraju 0-2, odnosno Šapekoense je samo jednom igrao 3+ do sada, a Resife je svih šest duela okončao sa najviše dva pogotka.

NASIONAL - GENERAL KABALJERO, 02.00

(Fudbal, Paragvaj 1)

General Kabaljero očajnički želi da zaustavi niz od sedam uzastopnih mečeva u prvenstvu Paragvaja bez pobede. Ipak, očekuje ga gostovanje Nasionalu u Asunsionu, gde je autsajder. Nasional se nalazi na petom mestu sa 20 bodova, samo bod više od zone ispadanja na osam preostalih mečeva. Nasional je pobedio u poslednjem meču u ligi sa 2:1 protiv 12. Oktobra, prekinuvši seriju od tri poraza. General Kabaljero je poražen sa 3:0 protiv Sportivo Amelijana prethodne nedelje i zauzima poslednje 12. mesto sa samo 10 sakupljenih bodova.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

MILVOKI - BOSTON, 01.30

(Košarka, NBA)

Milvoki je uspeo da preuzme vođstvo u seriji i sada je 3:2 protiv Bostona. Baksi su uspeli da pobede u petom meču, a to je bila izjednačena borba. Adetokunbo je dao značajan doprinos uspehu Baksa. U ovoj seriji Boston je pretrpeo dva nesrećna poraza. U trećem meču Seltiksi su izgubili rezultatom 101:103, a u petom - 107:110. Vredi napomenuti da je realizacija bacanja Seltiksa u prošlom meču bila bolja od one u Milvokiju.


GOLDEN STEJT - MEMFIS, 04.00


(Košarka, NBA)

Golden Stejt je dobro počeo seriju. Voriorsi su vodili sa 3:1, i činilo se da će se u petom duelu Ratnici plasirati u narednu rundu. Ali, nisu iskoristili kadrovske probleme Memfisa. Štaviše, tim iz San Franciska je pretrpeo poraz rezultatom 95:134. Grizlisi su još jednom dokazali da ne zavise od pojedinačnih igrača. Činilo se da će posle povrede Moranta Memfis imati male šanse za slavlje, ali su uništili Golden Stejt.



tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara