TREĆA SMENA: Alijanca Lima i Los Čankas još bez remija, LDU Kito i dalje traži formu

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.03.24. | 22:41

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

ROSARIO SENTRAL – BARAKAS SENTRAL, 23.55

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Izabrane vesti

Ulazimo u samu završnicu grupne faze Liga kupa Argentine. Ostala su još samo tri kola do kraja, ovo je poslednja šansa za Rosario da se uključi u borbu za neku od prve četiri pozicije, koje vode u četvrtfinale. Osmi je na tabeli sa 14 bodova, pet manje od četvrtoplasiranog Teljeresa. Dakle, Rosariju čak ni sve pobede do kraja ne garantuju plej-of, a kako je izgubio na tri od poslednja četiri meča, u teškoj je situaciji. Barakas je znatno bliži doigravanju. Peti je, samo zato što ima lošiju gol-razliku od Teljeresa, inače su bodovno poravnati. Prošle sezone su oba susreta Rosarija i Barakasa završena remijima, 0:0 i 1:1.


O‘HIGINS – IKIKE, 00.30

(Fudbal, Čile 1)

Posle pet kola čileanskog šampionata pomalo neočekivano izgleda tabela. Na njenom vrhu našao se dojučerašnji drugoligaš Ikike, koji je osvojio 13 od mogućih 15 bodova. Savladao je redom Audaks Italijano, Union La Kaleru, Kokimbo i Kobresal, samo je sa Evertonom odigrao 1:1. Ono što je posebno zanimljivo, Ikike samo protiv Kobresala (1:0) nije primio gol. O‘Higins je otvorio prvenstvo sa tri vezane pobede, ali je u poslednja dva kola izgubio od Palestina i Universitad Čilea sa po 0:1.


LDU KITO – IMBABURA, 01.00

(Fudbal, Ekvador 1)

U toku je šesto kolo ekvadorske Aperture, ali za LDU Kito to će da bude tek četvrta prvenstvena utakmica u sezoni. Zbog obaveza u Rekopa Sudamerikani (izgubio od Fluminensea golom iz penala u 90. minutu) dve utakmice će morati naknadno da odigra. U prva dva meča savladao je Makaru (2:1) i Kumbaju (3:1), ali je potom izgubio kod kuće od Aukasa (1:2). Sada će da ugosti Imbaburu, koja je iz pet utakmica sakupila sedam bodova. Poslednji put oni su se sastali u polufinalu Kupa Ekvadora 2022. godine, Imbabura je tada priredila iznenađenje i savladala LDU sa 2:1.


PALMEIRAS – NOVORIZONTINO, 01.35

(Fudbal, Brazil – Paulista)

Prvi finalista državnog šampionata Paulista je Santos, a rivala će dobiti noćas. U Sao Paulu se sastaju favorizovani Palmeiras, aktuelni prvak Brazila, i Novorizontino. Od početka godine Palmeiras je igrao na drugom stadionu zbog zamene trave, ali za noćašnji meć se vraća kući. Novorizontino je prošle godine u poslednjem kolu propustio priliku da izbori promociju u Seriju A, ostao je „kratak“ za jedan bod. U ligaškom delu Pauliste Novorizontino i Palmeiras su odigrali 1:1.


ALIJANCA LIMA – LOS ČANKAS, 02.00

(Fudbal, Peru 1)

Meč 9. kola peruanske Aperture, Alijanca Lima dočekuje novog prvoligaša Los Čankas. Zanimljivo, ni jedan od ova dva tima još uvek nema remi ove godine. Alijanca je u padu forme, vezala je tri poraza, pa je sada sedma na tabeli sa 12 bodova. Los Čankas je izgubio četiri od poslednjih pet utakmica, ukupno ima devet poena i zauzima 12. poziciju. Ova dva tima su se sastala samo jednom u novijoj prošlosti, u junu 2021. godine u Kupu Perua. Los Čankas je tada slavio posle penala (2:2, 3:2).


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara